Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Про ситуацію з водопостачанням
2017-06-12

На ОКВПВКГ «Миргородводоканал» - складна фінансова ситуація. Про це під час позачергової сесії Миргородської міської ради, що відбулася 7 червня, повідомив директор підприємства Андрій Беркунов. За його словами, «Миргородводоканал» заборгував більше 800 тисяч гривень ПАТ «Полтаваобленерго» за спожитий ресурс. Через це Миргородська філія ПАТ «Полтаваобленерго» розпочала відключення об'єктів водоканалу від електропостачання. Відключення окремих насосних станцій, стверджує Андрій Беркунов, призвели до зменшення тиску в усій системі та до унеможливлення подачі води на верхні поверхи деяких житлових будинків.

Миргородський міський голова Сергій Соломаха зазначив, що «ситуація має змінитися уже за місяць, коли держава відшкодує водоканалу пільги та субсидії, що були надані населенню». Він назвав борг держави перед підприємством однією з основних причин критичного фінансового стану суб'єкту господарювання.

«Ми мали б більше важелів для вирішення даної проблеми, якби водоканал було передано областю до комунальної власності міста», - констатував Сергій Соломаха.

На сьогодні ОКВПВКГ «Миргородводоканал» є комунальною власністю територіальних громад сіл, селищ та міст Полтавської області. Засновник водопровідно-каналізаційного підприємства - Полтавська обласна рада.

Депутати Миргородської міської ради проголосували за надання згоди на прийняття до комунальної власності територіальної громади міста цілісного майнового комплексу ОКВПВКГ «Миргородводоканал» та ОКВПТГ "Миргородтеплоенерго" ще в листопаді 2016 року.

Щодо першого підприємства, то рішення аргументували тим, що підприємство надає 90% своїх послуг споживачам Миргорода. Тож для оперативного впровадження інвестиційних енергоефективних проектів в галузі централізованого водопостачання та водовідведення, проектів по забезпеченню екологічної безпеки міста-курорту, будівництва нових водогонів, проектів з використанням альтернативних видів палива в галузі централізованого теплопостачання та гарячого водопостачання, проведення своєчасного моніторингу за споживанням енергоносіїв, забезпечення оптимізації витрат підприємства, дієвого контролю органами виконавчої влади за цільовим використанням коштів, тощо об'єкт має бути переданий у комунальну власність міста.

Депутат Полтавської обласної ради Костянтин Кірпосенко неодноразово ініціював розгляд цього питання на сесії облради. Проте область поки що зволікає з прийняттям відповідного рішення.

 

Проект рішення про надання згоди на передачу ОКВПВКГ «Миргородводоканал» та ОКВПТГ "Миргородтеплоенерго"

 

Проект рішення про приймання-передачу ОКВПВКГ «Миргородводоканал» та ОКВПТГ "Миргородтеплоенерго"

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]