Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Про службу у військовому оперативному резерві Збройних Сил України
2015-06-09

"Одним із важливих завдань сьогодення, визначених Президентом України для Збройних Сил України, є створення військового оперативного резерву першої черги". Про це під час брифінгу повідомив начальник відділу впровадження служби в резерві Мобілізаційного управління Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу ЗС України полковник Михайло Щербина.

- Основною метою є облік та збереження військовонавчених ресурсів, які звільняються з військової служби і брали безпосередню участь у бойових діях, та запровадження швидкого механізму залучення їх в інтересах Збройних Сил, - повідомив офіцер.

Зазначене завдання визначено відповідним Законом України від 19.03.2015року №265-8 "Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу",щодо служби у військовому резерві в особливий період" передбачає залучення в обов'язковому порядку до проходження служби у військовому оперативному резерві першої черги військовослужбовців,які звільнятимуться зі строкової військової служби та військової служби за призовом під час мобілізації,на особливий період. Цей закон дасть змогу створити правове підґрунтя для залучення до служби у військовому резерві військовослужбовців з бойовим досвідом, набутим під час збройного конфлікту на сході держави.

Законом у статті 1 "Військовий обов'язок" Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" встановлюється, що резервісти - особи, які проходять службу у військовому резерві Збройних Сил України, інших військових формувань і призначені для їх комплектування у мирний та воєнний час. Нині йдеться про те, що це особи, які в добровільному порядку проходять відповідну службу.

Також у статті 2 "Військова служба і виконання військового обов'язку в запасі" визначено, що громадяни України можуть проходити службу у військовому резерві Збройних Сил України або інших військових формуваннях. Нині вказується, що громадяни України в добровільному порядку можуть проходити службу у військовому резерві Збройних Сил України або інших військових формуваннях.

Крім того, закон доповнюється статтею 26-2 "Проходження служби у військовому резерві в особливий період". Відповідно до неї в особливий період на службу у військовому резерві до першої черги оперативного резерву в обов'язковому порядку зараховуються військовослужбовці, які звільнені зі строкової військової служби, військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, і які за своїми професійними та морально-психологічними характеристиками і станом здоров'я придатні до служби у військовому резерві та відповідають установленим вимогам проходження служби у військовому резерві.

 Виклик резервістів військового оперативного резерву першої черги на військову службу під час мобілізації здійснюватиметься командирами військових частин з оголошенням загальної мобілізації або за окремим рішенням Президента України - Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України в ході часткової мобілізації. Із моменту його оповіщення резервіст має прибути до військової частини або підрозділу протягом однієї доби. Після завершення особливого періоду громадяни, які проходили службу у військовому резерві першої черги оперативного резерву, мають право у добровільному порядку укласти контракт на проходження служби у військовому резерві на умовах, визначених цим законом.

 Петро ДОВГАЛЬ,

 військовий комісар Миргородського 

об'єднаного міського військового комісаріату підполковник   

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]