Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Про санепідситуацію по м. Миргород з 12.10.2019 р. по 18.10.2019 р.
2019-10-21

Миргородський міжрайонний відокремлений підрозділ лабораторних досліджень Державної установи «Полтавський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я  України» інформує Вас про те, що за 42-й тиждень 2019 року  зареєстровано 3 випадки гострої кишкової інфекції, з них діти до 17 років – 3, а саме:  дитина 2015 р.н, відвідує ДНЗ № 2 група “Ластівка”,  дитина 2008 р.н.,  жителька м. Київ, була проїздом у місті,  дитина 2007 р.н.,  учень 6 а класу ЗНЗ № 9. В осередках проведений повний комплекс протиепідемічних та дезінфекційних заходів.

За тиждень по місту на гострі респіраторні інфекції захворіло 135 осіб, показник захворюваності 315 на 100 тисяч населення. Дітей захворіло 87 , що складає 64,4 %  від усіх захворілих осіб, з них 39 школярів (44,8 %). Госпіталізовано до відділень КНП «Миргородська ЦРЛ» -  4 хворих, з них 4 дітей.

Розпочалася вакцинація проти грипу, за даними центрів первинної медико-санітарної допомоги, щеплено 24 особи, з них 8 дітей віком до 5 років. Вакцина придбана жителями міста за власні кошти в аптечній мережі. Цього року доступні  дві вакцини проти грипу: «Ваксігрип Тетра»  (виробник- «Санофі Пастер»,Франція) та «Джісі Флю»(«Грін Кросс Корпорейшн», Південна Корея), обидві якісні та безпечні, забезпечують захист від вірусів грипу, які, за прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров’я, будуть циркулювати в цьому епідсезоні. Вакцини перевірені Держлікслужбою.

Вакцинація є найефективнішим методом профілактики грипу та попередження важких ускладнень цієї хвороби.

            До травматологічного пункту КНП «Миргородська ЦРЛ»  за медичною допомогою звернулося  одна постраждала, а саме :

- дитина 2009 р.н., учениця 5 класу ЗОШ № 1. Отримала укушені рани обличчя, від домашньої собаки, покус спровокований. За твариною встановлений ветеринарний нагляд протягом 15 днів.

 

Моніторинг стану факторів зовнішнього середовища,

що впливають на стан здоров’я населення м. Миргорода

 

Згідно з планом моніторингових досліджень по м. Миргороду на 2019 рік, Миргородським МВПЛД ДУ «Полтавський ОЛЦ МОЗ України» за період з 12.10.2019 р. по 18.10.2019 р. було досліджено:

1.      Питної  води  з міського водогону:  на мікробіологічні показники 12 проб, які відповідають ДСАНПіН 2.2.4 – 171 - 10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною»;  на санітарно – хімічні показники 2 проби, у одній встановлено перевищення нормативних показників вмісту хлоридів та фторидів природнього походження, що не відповідає ДСАНПіН 2.2.4 – 171 -10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною», і є характерним для природнього складу води з Бучакського водоносного горизонту.

2.      Питної води шахтних колодязів, яку споживають вагітні жінки  - звернень не було.

3.      Дослідження  проб з  об’єктів навколишнього середовища на наявність санітарно - показової  мікрофлори:

·         у ЗОШ № 9 І-ІІІ ст. досліджено 20  змивів із столового та кухонного посуду, розробного інвентарю. В 1 змиві з кухонного інвентарю – ніж для вареного м’яса, виділені бактерії групи кишкової палочки.

4.      В ЗОШ № 9 І-ІІІ ст.  проведено 36 інструментальних вимірювань. Відхилень від гігієнічних нормативів не було.

5.      Проведено 15 вимірювань потужності експозиційної дози гамма-випромінювання -  потужність експозиційної  дози гамма-випромінювання місцевості становить від 11 до  17 мкР/год, що не перевищує  нормативних значень.

Усі зацікавлені особи  проінформовані про результати проведеного моніторингу.

 

В.о.завідувача Миргородського МВПЛД

ДУ «Полтавський ОЛЦ МОЗ України»   Л.М.Яременко    

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]