Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Про підсумки роботи Територіального центру соціального обслуговування за 2015 рік
2016-03-18

Протягом 2015 року послугами закладу скористалися 2989 осіб, з них: інвалідів - 662, ветеранів війни - 375 (65 інвалідів війни), одиноких громадян - 584, осіб у віці 80 років і старше – 406, дітей війни – 843 та ветеранів праці – 1083 особи.,- повідомила директор Територіального центру Людмила Курдюмова на засіданні виконавчого комітету, що відбулося 16 березня.

У складі територіального центру функціонують 5 відділень:  відділення соціальної допомоги вдома; відділення соціально-побутової адаптації; відділення соціально – медичних послуг; відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги;  стаціонарне відділення для постійного або тимчасового проживання.

  Відділенням соціальної допомоги вдома надається понад 30 видів послуг, які  надають 32 соціальні робітники. Протягом 2015 року надано послуг 418 особам, з них на платній основі, згідно затверджених тарифів, обслуговується 47 осіб в яких є працездатні діти, але які живуть в інших населених пунктах. В середньому підопічні сплачують в місяць за платні послуги від 100 до 130 грн., в залежності від виду та кількості наданих послуг.  У відділенні соціальної допомоги вдома надаються соціально-побутові послуги згідно затверджених графіків та укладених договорів.

Територіальний центр постійно співпрацює з міськрайонним Товариством Червоного Хреста з питань обстеження, спільного обслуговування громадян похилого віку та інвалідів, надання малозабезпеченим пенсіонерам матеріальної, натуральної та медичної допомоги.

 У стаціонарному відділенні   в 2015 році проживало  18 людей похилого віку. Підопічні  відділення забезпечені спеціальними засобами пересування: є 5 інвалідних візків, 4 ходунки, 6 крісел – суден, працює  радіо  та кабельне телебачення. У відділенні створені комфортні умови для одиноких громадян.  До свят спільно з відділом культури для підопічних відділення організовуються концерти за участю колективів художньої самодіяльності, вихованців музичної школи та ін. Вартість перебування в стаціонарному відділенні в 2015 р. за 1 місяць (вартість ліжко-місця ) становила 3 тис. 789 грн., харчодень  30 грн.66 коп. ( 2014 р. вартість ліжко-місця – 3 тис. 652, харчодень  28 грн. 65  коп ). Харчування у відділенні 4-х разове. На всі продукти харчування є сертифікати якості.

Відділенням соціально-медичних послуг в 2015 році скористалися 913 осіб. Відділенням соціально-побутової адаптації  надано послуг 1260 громадянам похилого віку та інвалідам, надано 12 тис. 872 соціальні послуги. Відділенням за рік надано послуг - 313 особам з інвалідністю та 4 особам вимушеним переселенцям з зони АТО.

  Інструктором з трудової адаптації підготовлено та проведено для  пенсіонерів та інвалідів 14 культурно – масових заходів з нагоди свят та визначних дат.   Практичним психологом надано 2949 послуг,  надаються   консультації   з  питань психологічного здоров'я та поліпшення відносин з оточуючим  соціальним середовищем, проводяться психологічні бесіди, індивідуальні заняття. Також практичний психолог тісно співпрацює з товариствами УТОГ. Для активних пенсіонерів  функціонує  «Університет третього віку». Протягом   звітного  року  учбова  діяльність   «Університету третього віку», до  якої  було залучено  57 студентів - пенсіонерів   здійснювалася  за  двома напрямками : літературно – мистецьким  та  основ  комп’ютерної   грамотності.

До співпраці залучаються небайдужі люди в нашому місті, всі лекції проводяться на волонтерських засадах, особливо допомагають в проведенні навчального процесу лікарі, юристи, педагоги. Відділенням організації  надання адресної натуральної та грошової допомоги протягом 2015 року надано послуг 950 особам. Відділенням надаються  послуги на  платній та безоплатній основі. Протягом звітного періоду надано платних послуг  580 особам на загальну суму 14 тис. 500 грн.  Відділення адресної допомоги надає послуги: швачки (дрібний ремонт одягу); перукаря (чоловіча та жіноча стрижка), вартість  жін. стрижки – 9.50 грн., чол. стрижка – 6.35 грн.; робочого з комплексного обслуговування й ремонту будинків (ремонт вікон, дверей, парканів); взуттьовика (ремонт взуття).

У територіальному центрі функціонує Пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації, який створений з метою надання громадянам послуг з прокату технічних та інших засобів реабілітації. Пунктом прокату в 2015 році скористалося 65 осіб.

Грошову допомогу отримали 311 осіб на суму 235 тис. грн., допомога при народженні дитини – 193 особи  на суму 52 тис. 700 грн., допомога на поховання надана 22 особам на суму 7тис. 700 грн., надання одноразової допомоги (пораненим) учасникам АТО 5 осіб на суму 25 тис. грн., надання одноразової допомоги (загиблим) учасникам АТО 3 особи на суму 30 тис. грн., надання одноразової допомоги підтримки учасників АТО у зв’язку із скрутними життєвими обставинами 256 осіб на суму 256 тис. грн.

Територіальний центр постійно співпрацює з громадою Християн євангельської віри «Салім» УМЦ. Значна увага приділяється роботі з бездомними особами та особами, звільненими з місць позбавлення волі. Для таких осіб в територіальному центрі створено службу обліку, вирішено питання тимчасової прописки для оформлення пенсії, інвалідності,  взяття на облік у центр зайнятості.

У 2015 році взято на облік 11 осіб та надана допомога в оформленні документів. Також надано матеріальної допомоги  2 особам звільненим з місць позбавлення волі на суму 500 грн.

У 2015 році за рахунок коштів спеціального фонду бюджету виділено 5 тис.,82 грн. на проведення поточного ремонту (встановлення грат на вікна в приміщенні по вул. Панаса Мирного, 24 а);  та на проведення капітального ремонту системи теплопостачання із встановленням лічильника обліку тепла в нежитловому приміщенні по вул. Гоголя, 64 на суму 31 тис.177 грн. На утримання територіального центру в 2015 році затверджено кошторис в сумі  3 млн.571 тис.257 грн.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
     
Відбудеться засідання Громадської ради

19.04.2024 року о 14:30 в залі засідань міської ради відбудеться засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Миргородської міської ради.

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 16 квітня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]