Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Про перерахунок пенсій з 1 грудня 2018 року та використання сервісів веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України
2018-11-29

Правовою основою для підвищення пенсій з 1 грудня є Закон України "Про Державний бюджет України на 2018 рік". Цим документом передбачено збільшення розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, до 1497 грн. Отже, з 1 грудня мінімальний розмір пенсійних виплат зросте з 1452 грн. до 1497 грн.

Окрім мінімальних та максимальних розмірів пенсій з 1 грудня 2018 року будуть також перераховані надбавки, підвищення та інші виплати, які встановлюються до пенсій, розмір яких розраховується, виходячи із прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність. Тож суми, на які зростуть пенсійні виплати, у кожного будуть різні і залежатимуть від багатьох факторів, у тому числі від стажу, зарплати, підвищень, надбавок.

Отже, перерахунку підлягатимуть, зокрема:

  • мінімальні та максимальні розміри пенсій;
  • доплати за понаднормативний стаж, передбачені статтею 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»;
  • пенсії за особливі заслуги відповідно до Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною»;
  • підвищення відповідно до Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань»;
  • щомісячна державна адресна допомога інвалідам війни та учасникам бойових дій;
  • мінімальна пенсійна виплата особам з інвалідністю, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою та інвалідам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС;
  • державна соціальна допомога на догляд інвалідам війни.

Для пенсіонерів, які працюють (провадять діяльність, пов’язану з отриманням доходу, що є базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування), перерахунок проводиться після звільнення з роботи або припинення такої діяльності.

Органи Пенсійного фонду вже завершують проведення перерахунків в автоматичному режимі, тому пенсіонерам не потрібно звертатися в пенсійні установи. Статистика проведених перерахунків говорить про те, що підвищення пенсій відбудеться у 90% від загального числа пенсіонерів м. Миргорода та Миргородського району, або майже у 19 тис. осіб.

Оскільки це – планове підвищення пенсійних виплат, у бюджеті Пенсійного фонду на ці потреби передбачено відповідні кошти в повному обсязі.

Мешканці м. Миргорода та Миргородського району успішно користуються веб-порталом електронних послуг Пенсійного фонду України.

Зараз Веб-портал – це сервіс без черг та зайвих витрат. Тут зручно і оперативно можна взаємодіяти з органами Пенсійного фонду та дистанційно отримувати послуги, які раніше вимагали особистого звернення. Спектр послуг - від одержання інформації з питань пенсійного забезпечення до ознайомлення з даними реєстру застрахованих осіб. Таким чином, послугами Веб-порталу можуть користуватись і пенсіонери, і застраховані особи, і страхувальники. Після модернізації з`явився особистий кабінет користувача порталу, у якому помічені всі статуси громадянина: чи це застрахована особа, чи найманий працівник, чи підприємець, чи пенсіонер, чи отримувач виплат із соціального страхування тощо.

У відкритому доступі (без процедури реєстрації) на порталі викладено багато корисної інформації з питань пенсійного страхування, бланки документів, інструкції щодо їх заповнення тощо.

За час існування - з жовтня 2011 року - портал постійно вдосконалювався і модернізувався, щоб навіть не дуже досвідчений користувач міг легко розібратися в цьому електронному ресурсі. Цьогоріч запроваджено нові онлайн-сервіси - це підключення до послуги смс-інформування пенсіонерів й застрахованих осіб, а також отримання онлайн-довідок.

А віднедавна на порталі з’явився ще й кабінет страхувальника (роботодавця), в якому доступна інформація про забезпечення соціальних прав його працівників, про правильність подання звітності тощо. У кабінеті фіксується інформація стосовно сплати єдиного соціального внеску, в тому числі — щодо заборгованості підприємства з цього виду платежу до Фонду. Якщо є порушення прав працівників, у кабінеті можна побачити, скільки застрахованих осіб з вини роботодавця не одержали зарахування певного періоду до страхового стажу. Окрім того, містяться відомості щодо звітності по сплаті єдиного соціального внеску.

Процедура реєстрації на веб-порталі максимально спрощена і проводиться лише один раз. Для цього необхідно звернутися до відповідного територіального органу Пенсійного фонду. Разом з тим доступ до порталу має будь-який власник електронного цифрового підпису.

Всі користувачі веб-порталу в режимі он-лайн можуть з мінімальною витратою часу, коштів і сил одержувати інформацію про нараховану заробітну плату та сплачені страхові внески, а також постійно контролювати дані, що впливають на розмір теперішньої або майбутньої пенсії.

 

Інформаційно — консультативна служба

Миргородського об'єднаного управління Пенсійного фонду України

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]