Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Про організацію та розвиток інклюзивної освіти у Миргороді
2015-12-11

Насиченим і цікавим став перший зимовий день для освітян міста і області. Понад 40 учасників прибули на обласний семінар-практикум «Інноваційні підходи впровадження інклюзії в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах», організований Полтавським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти ім.. М.В.Остроградського. Миргородський дошкільний навчальний заклад №11 «Теремок» (завідувач Ботвіновська О.В.) гідно представив надбання педагогічної спільноти міста у забезпеченні умов для навчання та розвитку дітей з особливими потребами.

Одним з першочергових завдань міської влади назвала керуючий справами Миргородської міської ради Нікітченко А.Б. забезпечення повноцінного розвитку та навчання маленьких жителів міста, що потребують особливої уваги і турботи. Колибельнік Т.М., завідувач відділом освіти Миргородської міської ради, поділилась досвідом організації навчально-виховного процесу для дітей з особливими потребами в освітньому просторі нашого міста.

       Горбаньова С.В., методист відділу дошкільної, початкової та спеціальної освіти ПОІППО ім..М.В.Остроградського надала методичні рекомендації щодо впровадження інклюзивного навчання у дошкільних навчальних закладах міста.

       Ботвіновська О.В. у чіткій, лаконічній, але змістовній розповіді показала, як у сучасних умовах високим професіоналізмом, відповідальністю за доручену справу та цілеспрямованістю можна досягти поставлену мету. Вороніна Н.В., інструктор з фізкультури, на практиці довела, що діти з вадами фізичного розвитку комфортно і затишно почувають себе у колі чуйних і турботливих оточуючих.

      В освітньому середовищі нашого міста гідне місце у роботі з дітьми з особливими потребами посідає Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів, директор якого Сіваченко В.М. презентувала слухачам семінару нелегку, але таку корисну і потрібну діяльність колективу закладу.

       Гостроту і принциповість відзначили у виступі І.А.Карач, директора НВК (днз-знз) «Гелікон» учасники семінару. Ірина Анатоліївна наголосила на таких больових точках, як забезпечення навчально-виховного процесу для дітей з особливими потребами відповідними педагогічними кадрами, фахівцями з дефектології, логопедії, матеріальним  та фінансовим забезпеченням, але, найголовніше, - готовністю громадськості до змін у ставленні до тих, хто довгий час був турботою тільки самих близьких і рідних людей.

     Шановний миргородець, а яке Ваше ставлення до проблеми інклюзивної освіти у навчальних закладах міста? Свої міркування Ви можете залишити на сайті відділу освіти за адресою: http://mirgorod-gorono.at.ua

Білецька Р.О.,

методист методичного кабінету

                                                                                 відділу освіти Миргородської міської ради

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у квітні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю заступника міського голови – начальника управління комунальних ресурсів та керуючої справами виконавчого комітету на квітень 2024 року

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]