Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Про необхідність уведення профілактичних та протиепідемічні заходів
2016-01-19

Під головуванням першого заступника міського голови Сергія Швайки відбулося засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де заслухали фахівців про сан епідемічну ситуацію в Миргороді. За словами Миколи Олефіра – завідуючого Миргородським міжрайонним підрозділом лабораторних досліджень ДУ «Полтавський обласний лабораторний центр держсанепідслужби України», протягом минулого тижня за медичною допомогою звернулися 240 миргородців, половина хворих на ГРВІ та грип – діти.

Дуже багато важких випадків, 9 пневмоній, всі вони госпіталізовані. Показник на сьогодні складає 61,8% при епідпорогу 87,1%, але в порівнянні з попереднім тижнем, захворюваність збільшилась на 42,6%. Тобто, якщо такими темпами буде збільшуватись захворювання, то до кінця тижня ми можем пересягнути епідпоріг. В даний час ми знаходимся в передепідемічному періоді. Тому нині час запроваджувати профілактичні та протиепідемічні заходи, - сказав фахівець.

Працівники санепідемслужби  рекомендують ввести  у місті інфекційний контроль, зокрема, масковий  режим у місцях найбільшого скупчення людей, розмежування потоків хворих у поліклініці. Якщо рівень захворюваності й далі буде зростати – необхідно  запровадити карантин у загальноосвітніх начальних закладах.  Тимчасово відмінити  масові заходи. Також медики просять міську раду додатково виділити 2 одиниці транспорту, аби лікарі могли вчасно  реагувати на виклики і виїздити до хворих додому.

За словами Ярослава Степанька  - начальника Миргородського міськміжрайонного ГУ Держсанепідемслужби у Полтавській області, в Україні зараз циркулює так званий свинячий грип. Це вірус - не новачок. Н1N1 відомий і лікарям, і пацієнтам ще з 2009 року. У групі ризику, як і раніше, вагітні жінки, діти, люди з хронічними захворюваннями та надмірною вагою. Не ризикувати здоров'ям і якомога швидше звертатися до лікаря - тоді медики прогнозують безпечний перебіг хвороби та одужання. І попереджають: грип тільки набирає силу - пік захворюваності очікують наприкінці січня.

З метою уникнення ускладнень та можливих летальних випадків, за словами фахівців, на сьогодні актуальним є питання щеплення проти грипу зареєстрованими  вакцинами.

Наприкінці засідання перший заступник міського голови Сергій Швайка запевнив, що всі рекомендації будуть взяті до відома і введені у дію.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]