Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Про надання соціальних послуг жителям Миргородської громади
2022-01-19

19 січня на засіданні виконавчого комітету обговорили стан роботи з надання соціальних послуг населенню Миргородської міської територіальної громади у 2021 році, підбили підсумки роботи за минулий рік Служби у справах дітей і Центру надання адміністративних послуг та розглянули поточні питання. 

Перед початком засідання виконавчого комітету міський голова Сергій Соломаха виконав приємну місію: вручив головному спеціалісту управління освіти, молоді та спорту Аллі Сташук подяку від голови Федерації профспілок України за організацію дитячої оздоровчої кампанії в 2021 році. Про стан роботи з надання соціальних послуг жителям нашої громади доповідала начальник управління соціального захисту населення Людмила Ільяшенко. Доповідач проінформувала про соціальні види послуг та фінансування відповідних програм. За її словами, в громаді проводиться системна робота щодо надання соціальних послуг жителям.  Жителям громади  із 17 базових соціальних послуг надають 13 соціальних послуг три  комунальні заклади:

  • територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Миргородської міської ради здійснює соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, хворим, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги за місцем проживання, в умовах стаціонарного, тимчасового або денного перебування;
  • центр  соціальних служб Миргородської міської ради,  головним  напрямком діяльності якого є реалізація державної політики  щодо  соціальної підтримки сімей та осіб, відновлення якості їх життєдіяльності, сприяння задоволенню соціальних потреб. Центр соціальних служб обліковує та опікується сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах;
  • центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю м.Миргорода - здійснює комплекс реабілітаційних заходів для дітей з інвалідністю, а також дітей «групи ризику», спрямованих на попередження, зменшення або подолання фізичних, психічних розладів, коригування порушень розвитку, навчання  основним соціальним та побутовим навичкам, на розвиток здібностей, створення передумов для інтеграції у суспільство.

Управління соціального захисту населення відповідно до визначених повноважень у сфері соціального обслуговування, здійснення соціальної роботи та надання соціальних послуг населенню:

  • спрямовує та координує роботу центрів в реалізації законодавства України щодо надання соціальних та реабілітаційних послуг населенню;
  • організовує роботу з проведення моніторингу, оцінки якості та визначення потреби міської громади у соціальних послугах;
  • сприяє впровадженню нових соціальних послуг, у тому числі платних, відповідно до законодавства України;
  • бере участь у плануванні бюджетних капітальних вкладень на капітальний ремонт  установ і закладів соціального захисту населення;

- сприяє влаштуванню за потреби до будинків-інтернатів (пансіонатів) громадян похилого віку, осіб з інвалідністю;

- забезпечує призначення та виплату компенсацій фізичним особам, які надають соціальні послуги відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 29.04.2004р. №558 та від 23.09.2020р. №859.  Впродовж 2021 року компенсацію отримало 37 осіб на суму 270,63 тис. грн.

            Відповідно до Порядку  організації надання соціальних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2020р. № 587, управлінням  впродовж 2021 року прийнято, зареєстровано та опрацьовано 633 звернення про надання соціальних послуг, за якими прийнято відповідні рішення, в тому числі  по 4 особах - щодо надання соціальних послуг у державних інтернатних закладах.         

Впродовж 2021 року, відповідно до Порядку надання окремим категоріям осіб послуг із комплексної реабілітації (абілітації), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2007р. №80 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від  26.07.2018р. № 587),  до управління соціального захисту населення міської ради подано та зареєстровано 65 заяв про надання реабілітаційних послуг дітям з інвалідністю та прийняті рішення щодо направлення дітей на реабілітацію до  Миргородського центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю.

Докладніше Про стан роботи з надання соціальних послуг жителям Миргородської міської територіальної громади

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]