Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Презентація волонтерського руху "Барі"
2015-11-25

У залі засідань міської ради презентували ГО "Медичний спецпідрозділ "Барі". Волонтерський рух "Барі" - єдина на сьогодні в Україні громадська ініціатива, яка тісно співпрацює з Центрами екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Основне покликання волонтерів - надати домедичну допомогу постраждалим і врятувати життя людини до приїзду карети швидкої. Це питання сьогодні - особливо актуальне, відкриваючи зібрання зазначила секретар міської ради Наталія Гирка.

Як повідомила представник Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф м. Полтави Лариса Мірошніченко, щогодини за викликом на номер «103» готові виїхати до хворого професійні бригади екстреної допомоги на сучасних автомобілях. Проблема ж у тому, що дорога до хворого займає час, і ці дорогоцінні хвилини, а інколи й секунди, можуть коштувати людині життя. Тут на допомогу постраждалим прибувають волонтери "барі". Такий досвід дуже поширений у Європі і ефективна взаємодія громади та лікарів зберегла вже сотні життів. 

Для цього всі охочі проходять відповідне навчання і стають помічниками екстреної медицини. Волонтерський рух назвали "Барі" на честь легендарного сенбернара Барі, який тривалий час рятував життя людей у швейцарських Альпах. У світі цей рух дуже поширений, активізувати його прагнуть і в нашій області. Полтавські і миргородські барі готові поділитися навичками порятунку і навчити людей допомагати один одному в непередбачених ситуаціях. У наступному році планують підготувати в містах та районах області дві з половиною тисячі волонтерів, які зможуть надавати не тільки домедичну, але й психолого-психіатричну допомогу. Барі діють при станціях екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]