Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Прес-конференція міського голови
2015-02-19

Про роботу у 2015 році та основні питання, які вимагатимуть додаткової уваги, розповів міський голова Сергій Соломаха під час прес-конференції сьогодні, 19 лютого.

Коментуючи фінансовий документ поточного року, міський голова назвав його стримано-оптимістичним. Його виконання залежатиме від наповнення дохідної частини, яке здійснюватиметься за оновленими Податковим та Бюджетним кодексами. Під питанням залишається бюджет розвитку. На сьогодні ще не розроблено механізм фінансування капітальних видатків. А саме їх використовують на ремонти об’єктів дорожньо-мостового господарства, житлового фонду та комунальних будівель. На останній сесії міської ради відкрито фінансування міських програм, а питання використання коштів на капітальний ремонт до цього часу - не вирішено.

Ще одна проблема, яка вплине на наповнення міської казни - часткове або повне призупинення роботи деяких підприємств. Загальноекономічна ситуація вплинула на діяльність "Сирзаводу", "Армапрому", "Калинки" та курортних закладів.

Багато уваги приділено соціальним питанням, зокрема по забезпеченню воїнів, які беруть участь в АТО. На останній сесії міської ради було затверджено комплексну програму. Як підкреслив керівник міста, на ці заходи виділено відповідні кошти. Цю суму збільшуватимуть у процесі реалізації плану соціальних заходів.

Не менше уваги в минулому і вже на початку цього року приділено мобілізаційним заходам та питанню цивільної оборони. Ситуація в державі потребувала відновлення системи цивільного захисту. У місті вона практично зруйнована. Тому з осені минулого року розпочато роботу по приведенню захисних споруд до вимог цивільного захисту. Така робота продовжується і в поточному році, шкода, але не за активної співпраці мешканців, - підкреслив мер.

Вимагає додаткової уваги і питання координації волонтерського руху. Створена торік система єдиного координування не спрацювала - втратився зв'язок між волонтерами та організаціями. Нині питання стоїть в об'єднанні зусиль довкола благородної мети – допомоги захисникам територіальної цілісності України.

Занепокоєння викликає ріст ціни на товари, послуги та комунальні платежі. При "заморожених" зарплатах і пенсіях сімейний бюджет більшості громадян йде на ліки та комуналку. На жаль, вплинути на ціноутворення волі міського голови недостатньо, хоча у зверненнях мешканці часто порушують це болюче питання. Його вирішення лежить у загальнодержавній площині, пояснив міський голова.

 

Журналісти цікавилися форматом звітування міського голови за минулий рік. Сергій Соломаха повідомив, що з 9 лютого 2015 року триває обговорення проекту звіту, який розміщений на сайті міської ради. Звітуванню міського голови передують звіти керівників відділів та підприємств, рад мікрорайонів. Міський голова планує підсумувати свою роботу у березні на сесії міської ради.

Неодноразово у зверненнях миргородці порушували питання щодо бомбосховища під готельним комплексом "Турист". Даючи пояснення, міський голова сказав, що земля та приміщення не перебуває у власності міста. Попередня розмова з власниками була, та поки що конкретної відповіді немає. А в тому стані, в якому сховище перебуває зараз, використовувати його не можна.

Не оминули журналісти і питання перспективи адміністративно-територіальної реформи. Коментуючи це питання, міський голова зауважив, що пропозиції від прилеглих сільських рад надходили. Розмови на цю тему точилися. Наразі вивчаються юридичні аспекти децентралізації місцевого самоврядування.

Йшлося на прес-конференції і про бездомних собак. Врегулювати популяцію тварин у Миргороді допоможе громадська організація, повідомив Сергій Соломаха. Фахівці приїдуть у Миргород в березні. Частину тварин планують стерилізувати, а частину - відловити та відвезти до притулків в інші міста. Допомогти у цій справі зголосилися також громадські активісти. Не останню роль у ситуації з бездомними тваринами, відіграє людський фактор. Більшість собак були домашніми улюбленцями і охоронцями, а потім - опинилися на вулиці,  зауважив мер.

Підсумовуючи розмову, міський голова повторив, що 2015 рік – складний. Належне функціонування життєдіяльності міста в умовах напруженої ситуації в державі залежатиме від спільних зусиль влади і громади.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]