Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
ПРЕДСТАВНИЦТВО ПРОКУРОРОМ ІНТЕРЕСІВ ГРОМАДЯН В СУДІ
2015-06-25

Представництво прокуратурою інтересів громадянина в суді полягає у здійсненні прокурорами від імені держави процесуальних та інших дій, спрямованих на захист у суді інтересів громадянина у випадках, передбачених законом.

Зокрема, у статті 36-1 Закону України «Про прокуратуру» від 18.09.2012, яка чинна на даний час, законодавцем чітко зазначено підстави представництва у суді інтересів громадянина, якими є: неспроможність через фізичний стан, недосягнення повноліття, похилий вік, недієздатність або обмежену дієздатність самостійно захистити свої порушені чи оспорюванні права або реалізувати процесуальні повноваження. Наявність таких підстав має бути підтверджена прокурором шляхом надання суду відповідних доказів.

У ч. 2 ст. 45 Цивільного процесуального кодексу України також наголошено на необхідність документального підтвердження прокурором неможливості громадянином самостійно здійснювати представництво своїх інтересів.

За наявності підстав, передбачених ст. 36-1 Закону України «Про прокуратуру», з метою представництва громадянина в суді, в межах повноважень,  прокурор має право в порядку, передбаченому процесуальним законом: звертатися до суду з позовами (заявами, поданнями); вступати у справу, порушену за позовами (заявами, поданнями) інших осіб, на будь-якому етапі розгляду; ініціювати перегляд судових рішень, у томі числі у справі, порушеній за позовом (заявою, поданням) іншої особи; брати участь у розгляді справ.

Обираючи форму представництва, прокурор визначає, в чому полягає порушення або загроза порушення інтересів громадянина, обґрунтовує необхідність їх захисту.

Підсумовуючи вищенаведене, можемо констатувати, що правозахисна роль прокурора обмежується захистом прав та інтересів лише тих категорій громадян, які самостійно неспроможні відстоювати свої права, що порушені  органами державної влади, місцевого самоврядування, суб’єктами державного та комунального секторів економіки, органами Пенсійного фонду України та фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування. Вступ прокурора у процес у справі можливий і з його власної ініціативи, і на вимогу закону. Вступ у процес за власною ініціативою прокурора має факультативний характер, за вимогою закону – обов’язковий.

 

Старший прокурор

Миргородської

міжрайонної прокуратури                                                      О.Безмаль

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]