Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Правоохоронці викрили "нарколабораторію"
2015-09-16

Працівники сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Миргородського міськвідділу встановили, що 40-річний чоловік та його 41-річна дружина у своєму будинку виготовляють та через посередників збувають особливо-небезпечний психотропний засіб «Метамфетамін». Особи затримані під час оперативної закупівлі та доставлені в Ізолятор тимчасового тримання Миргородського міськвідділу міліції.

За словами заступника начальника УМВС Віктора Ремського, під час обшуку господарства злочинного подружжя правоохоронці виявили лабораторний посуд та обладнання, призначене для виготовлення «метамфетаміну», а також самі наркотичні і психотропні препарати та речовини (метамфетамін, опій ацетильований, канабіс), а також інгредієнти для їхнього виготовлення.

«Перед затриманням 41-річної жінки оперативникам вдалося задокументувати додаткові факти збуту та незаконного отримання сильнодіючих лікарських засобів «Димедролу», «Зопіклону», «Сонату», «Теофедрину», - говорить Віктор Васильович, - крім цього, правоохоронцями задукоментовано факти збуту сильнодіючих лікарських засобів поштучно (10-20 гривень за одну таблетку). Рецепти на придбання лікарських засобів для виготовлення та збуту психотропних засобів купувалися на кошти, здобуті від продажу ними метамфетаміну на власному лабораторному обладнанні. Гроші слугували для придбання сильнодіючих лікарських засобів, які є інгредієнтами для виготовлення метамфетаміну».

Під час аналізу вилучених рецептів на право отримання сильнодіючих лікарських засобів «Димедрол», «Зопіклон», «Сонат», «Теофедрин», які виписулися на ім'я підозрюваної лікарем сімейної медицини Миргородської поліклініки встановлено, що остання в період з початку 2014 року по теперішній час виписувала рецепти на право придбання сильнодіючих засобів, використовуючи своє службове становище, продаючи їх наркозалежним по ціні від 50-100 гривень за один рецепт на один препарат. Її вину у скоєному службовому підробленню задокументовано. Як стало відомо, деякі особи ніколи не потребували лікування такими препаратами та жодного разу не отримували і не купували вказаних в рецептах засобів.

«Всім особам оголошено про підозру, а матеріали направлено до суду, - говорить Віктор Ремський.- Матеріали кримінального провадження відносно лікаря сімейної медицини Миргородської поліклініки виділено окремим провадженням за ознаками статті 366 Кримінального кодексу України - Службове підроблення. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років».

 

ВЗГ УМВС за матеріалами УБНОН

УМВС України в Полтавській області

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]