Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Працювала комісія з питань житлово-комунального господарства
2019-01-09

8 січня відбулося засідання комісії з питань житлово-комунального господарства, будівництва, торговельного обслуговування, транспорту, зв’язку, екологічної політики. До порядку денного було внесено два головних питання: про стан прибирання вулиць і тротуарів від снігу і льоду та рішення про пільгове перевезення у місті, що набрало чинності з 1 січня 2019 року.

Стосовно першого питання, то члени комісії висловили невдоволеність  мешканців, що викликана неякісним прибиранням снігу та льоду з вулиць і тротуарів, а також травмуванням людей. Як пояснив перший заступник міського голови Сергій Швайка, на балансі КП "Спецкомунтранс" не достатньо техніки, яка б під час великої кількості опадів, які випали наприкінці минулого року, змогла швидко розчистити сніг. Техніка і люди працювали цілодобово. На боротьбу зі сніговою стихією було залучено транспорт інших організацій. Але лише кілька керівників погодилися на договірних умовах допомагати. А ще безвідповідально віднеслися до прибирання снігу власники закладів, які відповідають за прилеглу територію. Тому на сьогодні, на превеликий жаль, маємо таку невтішну ситуацію. Нині на території продовжуються роботи по розчистці снігу і льоду. Задіяні техніка і людський ресурс.

Критикували депутати і неякісну роботу Інспекції з благоустрою. Вона не спрацювала вчасно. Критичними були депутати і до колег, пояснюючи це тим, що між депутатським корпусом не має тісної співпраці і розуміння. Висловивши емоційні коментарі та пропозиції, комісія вирішила звернутися до міського голови з пропозицією про виділення додаткових коштів на закупівлю протиожеледних реагентів.

Друге питання стосувалося рішення, яке було ухвалено на 42-й сесії про пільговий проїзд. Члени профільної комісії пропонують переглянути чинне рішення від 21.12.2018 року № 299, яким затверджено новий Перелік окремих категорій громадян, за пільговий проїзд яких у автомобільному транспорті на міських маршрутах загального користування здійснюються компенсаційні виплати перевізникам за рахунок коштів міського бюджету та необхідність сплачувати пільговикам 50% вартості тарифу.

Профільний заступник міського голови Борис Баришполець пояснив, що на сесію було підготовлено рішення, яке передбачало зміну кількості рейсів. Але депутати підтримали спонтанну пропозицію про 50% вартість сплати проїзду. Тоді, ще у ході сесійного обговорення, про наслідки такого рішення пояснював начальник юридичного відділу Олександр Федрунов. Відповідно у певної категорії пільговиків, яким передбачені державні гарантії, прийняте рішення викликало хвилю обурень і питань.

Коментуючи питання, начальник управління соціального захисту Людмила Ільяшенко назвала затверджене рішення не найкращим із запропонованих варіантів, але чесним по відношенню до всіх представників пільгових категорій.

У ході обговорення депутати доручили допрацювати це питання, враховуючи інші варіанти пільгового перевезення в Миргороді, та розглянути його на одній із сесії.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]