Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Працюючі пенсіонери: квітневі перерахунки і квітневі обмеження
2020-04-13

Наразі на Полтавщині налічується майже 88 тис. громадян, які вже досягли пенсійного віку, але продовжують працювати. Варто нагадати, що у квітні працюючі пенсіонери, які після призначення чи останнього перерахунку пенсії відпрацювали щонайменше 24 місяці, одержать автоматично перераховані пенсії відповідно до ст. 42 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування". 

У рамках зазначеного перерахунку з урахуванням страхового стажу та заробітної плати було оброблено 18,1 тис. пенсій. Виявилося, що чисельність пенсіонерів, яким підвищено виплати, склала майже 8,1 тис. осіб, а середній розмір підвищення - 155 гривень. У складних умовах сьогодення – це досить помітне вливання до гаманця літньої людини та стимул за можливості працювати й надалі.

Разом з тим слід констатувати, що з 6 квітня згадані вище працюючі пенсіонери (понад 20% загального контингенту пенсіонерів області) опинилися перед складним вибором. Справа в тому, що в умовах посилення карантинних заходів у зв’язку із запровадженням постанови Кабміну № 211 осіб старше 60 років визнано такими, що потребують самоізоляції, адже вони - в зоні ризику щодо захворювання на коронавірус. Отже, такі люди зобов’язані залишатись за місцем ізоляції, крім випадків коли вони виходять в магазин, який може знаходитись не більше, ніж у 2 км від місця їх ізоляції. Виняток становлять лише ті працюючі пенсіонери старше 60 років, які здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19, і забезпечують діяльність об’єктів критичної інфраструктури.

У регіональних засобах масової інформації з’явилися повідомлення, що поліція штрафуватиме на вулицях працюючих пенсіонерів, які не задіяні в боротьбі з коронавірусом та не забезпечують критичну інфраструктуру. При цьому, як відомо, за порушення правил карантину передбачено штраф від 17 тисяч гривень.

Працівники Пенсійного фонду, опікуючись проблемами людей похилого віку, просять їх залишатися вдома і не ризикувати своїм життям і здоров’ям.

Одночасно звертаємося до роботодавців з проханням виявити розуміння до пенсіонерів, яких життєві обставини змушують працювати, і надати таким працівникам відпустку або перевести на віддалений режим роботи.

Звертаємо увагу, що в умовах карантину фінансування, виплата та доставка пенсій здійснюються в регіоні вчасно, відповідно до затверджених графіків!

Бережіть себе – збережете Україну!

Головне управління Пенсійного фонду

України в Полтавській області

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]