Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Позачергове засідання призовної комісії
2018-03-19

Виконанню Указу Президента України № 33/2018 від 15.02.2018 року щодо призову громадян України чоловічої статі на строкову військову службу у квітні-травні цього року був присвячений брифінг, який провів заступник міського голови – голова міської призовної комісії Борис Баришполець.

На брифінг були запрошені: заступник голови районної державної адміністрації – голова районної призовної комісії Гуржій О.В., заступник начальника міського відділу поліції Овчаренко С.О., військовий комісар підполковник Довгаль П.Д. та посадові особи призовної дільниці.

У відповідності до Указу Президента України громадяни України чоловічої статі зобов’язані пройти медичну комісію для встановлення придатності (непридатності) до військової служби, і ті юнаки, які не мають права на відстрочку згідно статті 17 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», та визнані придатними до військової служби віком від 20 до 27 років повинні пройти призовну комісію та отримати повістки для відправлення до військових частин. Відправки у війська розпочинаються з 03 квітня.

Основне питання, яке розглядалося на брифінгу – це неприбуття юнаків по виклику на призовну дільницю протягом лютого та березня місяців.

Призовники, яким надійшла повістка за місцем проживання, зобов’язані прибути на призовну дільницю військкомату у терміни, які зазначені у повістці.

У разі якщо за будь яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов’язані з’явитися  до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову – це до 10 квітня 2018 року (стаття 15 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу»)

Призовники, які змінили місце проживання, зобов’язані в семиденний строк прибути до військкомату за новим місцем проживання для взяття на військовий облік.

Керівники підприємств, установ, організацій і навчальних закладів незалежно від підпорядкування та форм власності забезпечують своєчасне прибуття громадян призовного віку до призовної дільниці.

У ході проведення чергового призову зміна місця військового обліку громадян призовного віку не допускається, за винятком підтверджених відповідними документами випадків, які передбачають:

переведення на роботу в іншу місцевість;

переїзд на нове місце проживання;

прийняття до навчального закладу і вибуття в іншу місцевість для продовження навчання;

направлення за розподілом на роботу в іншу місцевість після закінчення навчального закладу.

 

У разі неявки призовника без поважних причин за викликом міського військового комісаріату на призовну комісію він несе відповідальність, установлену законом:

адміністративна – стаття 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення

кримінальна – стаття 335 Кримінального кодексу України – обмеження волі до 3-х років.

Поважними причинами неприбуття призовників до призовних дільниць у строк, установлений військовим комісаріатом, які підтверджені відповідними документами, визнаються:

перешкода стихійного характеру, хвороба призовника або інші обставини, які позбавили його можливості особисто прибути у зазначені пункт і строк;

смерть його близького родича (батьків, дружини, дитини, рідних брата, сестри, діда, баби) або близького родича його дружини.

Завдання, які були поставлені і потребують термінового виконання, посилаючись на статтю 38 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу»:

1) керівники підприємств, установ та організацій, у тому числі навчальних закладів, незалежно від підпорядкування і форм власності, сільські і селищні ради, об’єднані територіальні громади зобов'язані на вимогу військкомату сповіщати призовників про їх виклик, забезпечувати своєчасне прибуття за цим викликом, у семиденний строк повідомляти військовий комісаріат про прийняття на роботу (навчання) та звільнення з роботи (навчання) призовників;

2) відділ, що здійснює реєстрацію місця проживання чи перебування осіб, виконавчі органи сільських, селищних, зобов'язані:

надавати військовому комісаріату допомогу у прийнятті допризовників на військовий облік, проведенні призову громадян на військову службу, контролі за виконанням ними правил військового обліку та виявленні громадян із числа призовників, які порушують ці правила;

надсилати у двотижневий строк до військового комісаріату, відомості про осіб, які отримали громадянство України і повинні бути взяті на військовий облік.

3) Миргородський міський відділ поліції у встановленому законом порядку зобов’язаний за зверненнями військового комісаріату або органів місцевого самоврядування, що ведуть військовий облік, проводити розшук, затримання і доставку до військових комісаріатів громадян, які ухиляються від виконання військового обов’язку, а також надсилати у двотижневий строк до військового комісаріату відомості про випадки виявлення громадян, які не перебувають, проте повинні перебувати на військовому обліку. Перший етап розшукових заходів заплановано провести з 19 по 30 березня 2018 року.

4) органи досудового розслідування зобов'язані в семиденний строк повідомити військовий комісаріат про призовників, яким повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, а суди - про призовників, кримінальні справи стосовно яких розглядаються судом, а також про вироки щодо призовників, які набрали законної сили.

5) головні лікарі ЦРЛ та КЗ «Миргородський ЦПМСД» під час проведення призову зобов'язані у триденний строк повідомити військовий комісаріат про громадян призовного віку, які перебувають на стаціонарному або амбулаторному лікуванні.

6)житлово-експлуатаційні організації, інші організації або підприємства та установи, що здійснюють експлуатацію будинків, а також власники будинків повинні своєчасно подавати необхідні відомості про призовників, стежити за виконанням призовниками правил військового обліку, а також сповіщати їх про виклик на призовну дільницю.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]