Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Порядок забезпечення технічними засобами реабілітації
2017-10-11

У зв’язку із набуттям чинності Порядку призначення технічних засобів реабілітації відповідно до функціональних можливостей особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, постраждалого внаслідок антитерористичної операції, затвердженого наказом Міністерства соціальної політики України від 11.04.2017 № 602, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України від 05.05.2017 за № 570/30438, публікація від 23.05.2017 (далі – Порядок), надаємо основні рекомендації щодо механізму роботи за напрямком забезпечення технічними засобами реабілітації окремих категорій населення із врахуванням зазначеного нормативно-правового документу.

Вищевказаний Порядок врегульовує механізм забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, осіб, постраждалих внаслідок антитерористичної операції технічними засоби реабілітації відповідно до їх функціональних можливостей.

Призначення технічних засобів реабілітації проводиться на підставі рекомендацій,  зазначених в індивідуальній програмі реабілітації, або висновку лікарсько-консультативної комісії чи рішенні військово-лікарської комісії.

Порядком передбачено, що призначення крісел колісних проводиться лікарем або реабілітологом, за результатами оцінювання: функціональних можливостей користувача шляхом анкетування за формою, наведеною в додатку 1 до Порядку; первинного чи вторинного забезпечення користувача (додаток 2 до Порядку); наявності у користувача одного крісла колісного або вибору ним двох крісел колісних (додаток 3 до Порядку).

Разом з тим, призначення технічних засобів реабілітації проводиться з урахуванням сумісності їх функцій та технічних характеристик згідно додатку 4 до Порядку, що обов’язково має враховуватись при видачі особі направлення для забезпечення технічними засобами реабілітації.

Крім того, у зв’язку із внесеними змінами до класифікації засобів для пересування, наголошуємо на необхідності конкретного зазначення у медичних висновках лише однієї з груп крісел колісних: крісло колісне з електроприводом або електроскутер.

Також, звертаємо Вашу увагу, що пунктом 44 Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2012 № 321, визначено, що особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, постраждалим внаслідок антитерористичної операції, які виявили бажання отримати крісло колісне, яке не відноситься до їх функціональних можливостей, таке крісло видається на максимальний строк, передбачений переліком.

При зверненні до управління соціального захисту населення особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, постраждалого внаслідок антитерористичної операції або їх законного представника, із заявою про потребу у забезпеченні технічними засобами реабілітації та відповідними документами (передбаченими пунктом 16 Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2012 № 321), заявнику обов’язково надається для ознайомлення актуальний на дату звернення перелік підприємств, які згідно з рішенням Експертної комісії Міністерства соціальної політики України у поточному році надають послуги із забезпечення технічними засобами реабілітації (далі – підприємства), та каталогів їх продукції із контактними даними.

Після отримання направлення в управлінні соціального захисту населення, підбір та замовлення технічного засобу реабілітації може проводитись:

  • лікарем або реабілітологом обраного заявником підприємства. У такому разі заявник може особисто звернутись до підприємства для підбору призначеного технічного засобу реабілітації та оформлення відповідної заявки (форма заявки затверджена наказом Мінсоцполітики від 04.07.2012 № 400);
  • у сервісному центрі із забезпечення осіб з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації та технічного обслуговування таких засобів. У даному випадку обрання моделі виробу та оформлення заявки на нього проводиться, згідно звернення заявника, представниками сервісного центру;
  • в управлінні соціального захисту населення за зареєстрованим або фактичним місцем проживання. У такому разі обрання моделі виробу проводиться  заявником особисто. Оформлення заявки проводиться фахівцями рай(міськ)управління.

Оригінали заявок залишаються на підприємствах, в сервісних центрах або органах соціального захисту населення. Завірені копії у разі потреби надаються особі з інвалідністю, дитині з інвалідністю, постраждалому внаслідок антитерористичної операції або їх законним представникам.

Звертаємо Вашу увагу, що остаточне погодження моделі виробу проводиться лікарем або реабілітологом обраного заявником підприємства, у зв’язку з цим, відповідальність за підбір засобу реабілітації, покладається на зазначене підприємство.

Головний спеціаліст з контролю за   правильністю призначення та виплати пенсій сектору обслуговування інвалідів, ветеранів війни і праці та громадян які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи управління соціального захисту населення Миргородської міської ради

Литвишко Н.І.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]