Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Порядок надання земельних ділянок учасникам АТО
2015-03-17

Рішенням п’ятдесят першої сесії міської ради шостого скликання затверджено Комплексну програму соціальної підтримки учасників АТО на 2015 рік. Програма передбачає порядок надання одноразової грошової допомоги потерпілим (пораненим)  учасникам антитерористичної операції та членам сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, порядок надання одноразової грошової допомоги для вирішення соціально-побутових питань (у зв’язку із скрутними життєвими обставинами) сім’ям учасників анти терористичної операції та порядок надання земельних ділянок учасникам АТО.

Порядок надання земельних ділянок учасникам АТО

1. Порядок надання земельних ділянок учасникам АТО розроблено у відповідності до  вимог Земельного кодексу України, Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та з метою реалізації заходів, передбачених Комплексною програмою соціальної підтримки учасників АТО на 2015 рік.  

2. Цей порядок регламентує процедуру надання земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва особам, які визначені пунктом 19 статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та громадянам – членам сімей військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та мобілізованих, які загинули під час проведення АТО.

3. Перелік земельних ділянок (земельний масив) для першочергового відведення  особам, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції визначається рішенням сесії міської ради. Інформація про ці земельні ділянки розміщується на офіційному сайті міської ради з відображенням графічного матеріалу. 

4. Враховуючи обмежену кількість земель запасу міської ради не наданих у користування та власність, а також з метою захисту інтересів найбільш соціально незахищених осіб - учасників антитерористичній операції, встановлюється, що пріоритетне право на відведення земельних  ділянок  для  індивідуального  житлового будівництва в межах міста мають:

1.    громадяни – члени сімей військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та мобілізованих, які загинули під час проведення АТО;
  2.    особи, визначені пунктом 19 статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", які надали відповідний пакет документів, визначений цією Програмою, не перебувають на квартирному обліку та не володіють житловою нерухомістю.
  5. З метою отримання земельної ділянки для індивідуального  житлового   будівництва, особи, визначені Законом  України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"  подають до Центру надання адміністративних послуг Миргородської міської ради заяву про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. До заяви додаються:

1)  копія паспорта та ідентифікаційного номера;

2) довідка про наявність у Державному земельному кадастрі відомостей про одержання у власність земельної ділянки в межах норм безоплатної приватизації за певним видом її цільового призначення (використання);

  1. графічний матеріал, з відображенням бажаного місця розташування
      земельної  ділянки;
  2. копія документу, що посвідчує участь в антитерористичній операції (посвідчення, довідка, наказ тощо).

6.  Після прийняття сесією Миргородської міської ради рішення про надання дозволу на розробку проекту землеустрою особа звертається до суб'єктів господарювання, що є виконавцями робіт із землеустрою згідно із законом. З переліком таких суб’єктів (які здійснюють господарську діяльність на території м. Миргород) заявник може ознайомитись у Центрі надання адміністративних послуг виконавчого комітету Миргородської міської ради або на офіційному сайті Держземагентства України. Розробка проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки здійснюється суб'єктами господарювання за замовленням громадян при цьому вартість робіт та  строки виконання робіт обумовлюються угодою сторін.

7. Погоджений проект землеустрою подається заявником до Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Миргородської міської ради для здійснення Державної реєстрації земельної ділянки.

8. Після здійснення Державної реєстрації земельної ділянки, про що свідчить присвоєння кадастрового номеру земельній ділянці, заявник подає у Центрі надання адміністративних послуг виконавчого комітету Миргородської міської ради заяву встановленого зразка про затвердження проекту землеустрою  щодо відведення земельної ділянки та передачі її у власність. Прийняте сесією міської ради рішення про затвердження проекту та передачу земельної ділянки у власність надає право заявнику зареєструвати речове право на нерухоме майно у Державному реєстрі.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]