Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Поколінням майбутнім про незабутнє
2015-09-03

2 вересня 1945 року офіційно закінчилася Друга світова війна. В цей день було підписано Акт капітуляції Японії. 70-років пройшло з того часу, але наслідки цієї війни відчутно вплинули на складні та суперечливі соціально–економічні процеси, на психологію післявоєнних поколінь. Зараз, коли для нас відкриті матеріали з грифом «совершенно секретно», наш народ має змогу з інформаційних джерел дізнатися правду про події того часу.

З метою гідного вшанування подвигу Українського народу, його визначної ролі у перемозі Об'єднаних Націй у Другій світовій війні, висловлення поваги всім борцям проти нацизму, увічнення пам'яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, цього року Україна на державному рівні відзначає 70-річчя від дня завершення Другої світової війни ( Указ Президента України від 24 березня 2015 року № 169)

Миргородська міська публічна бібліотека для дорослих ім.. Д. Гурамішвілі запрошує мешканців нашого міста переглянути книжкову виставку «Поколінням майбутнім про незабутнє». Мовою книг і публікацій, виставка розповідає про криваву ціну миру. Відвідувачі познайомляться з літературою, яка по новому розповідає про Другу світову війну. Це книга Карела Беркофа «Жнива розпачу», «Україна в другій світовій війні. Погляд з ХХІ століття» в двох томах, А.С. Чайковського «Невідома війна» Ці та інші книги розповідають про те, що українці та вихідці з України перебували у військових з'єднаннях Польші, США, Канади, Франції і, звичайно СРСР. На виставці представлені книги, які розповідають про безмежний український патріотизм проти тоталітарних систем. Увазі читачів книга І. Багряного «Огненне коло», П.Загребельного» Європа-45», М. Матіос «Солодка Даруся», Ф. Людного «Дорогами війни», книги О. Довженка, О. Гончара та багато інших книг і газетно-журнальних публікацій. Кожний, хто завітає до бібліотеки, не залишиться байдужим, тому що познайомившись з літературою, представленою на виставці, обов’язково оцінить внесок Українського народу в перебіг і завершення війни, дізнається про спустошливі наслідки для України, а головне винесе життєво важливі уроки для нашої держави сьогодні.

 

Завідувачка міської

публічної бібліотеки для дорослих

ім. Д.Гурамішвілі

Федченко А.Г.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]