Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Податкова інформує (2014)
2011-01-01

2014 рік

Деклараційна кампанія 2014

 

ШАНОВНІ ПЛАТНИКИ ПОДАТКІВ !

(31.12.2014р.)

Прийміть найщиріші вітання з Новим роком та Різдвом Христовим. Нехай ці свята – вісники оновлення, мрій і сподівань – принесуть Вам і Вашій родині добро, мир і достаток.

Висловлюю вдячність сумлінним платникам податків, які завдяки своїй наполегливій та прозорій діяльності, своєчасно та в повному обсязі виконували податкові зобов’язання перед державою, чим забезпечували наповнення державної скарбниці.

Бажаю у наступному роцi залишатися такими ж справжніми українцями, здобуваючи добробут і процвітання нашій Україні. Подальших успіхів вам у бізнесі, міцного здоров’я, здійснення найзаповітніших бажань та хай щастить у ваших добрих справах.

З повагою,

Наталія Молочко, начальник Миргородської об’єднаної державної податкової інспекції ГУ Міндоходів у Полтавській області

 

Режим роботи Центру обслуговування платників Миргородщини у святкові та вихідні дні

(30.12.2014р.)

Миргородська ОДПІ повідомляє платників, що 1 та 7 січня 2015 року у Центрі обслуговування платників встановлено вихідні дні.

2, 3, 8-10 січня 2015 року ЦОП працюватиме в режимі чергування з 9-00 до 16-00 години.

 

Громадяни і бізнес мають можливість безкоштовно отримати послугу з виготовлення електронного цифрового підпису

(29.12.2014р.)

15 січня 2015 року в приміщенні Центру обслуговування платників Миргородської об’єднаної державної податкової інспекції працюватиме представник сектору реєстрації користувачів Акредитованого центру сертифікації ключів. Платники податків матимуть можливість безкоштовно виготовити ключі електронного цифрового підпису для подання звітності через мережу Інтернет.

На сьогодні в електронному вигляді до Миргородської ОДПІ подаються: 100% звітів про сплату податку на додану вартість, 96% звітів з єдиного соціального внеску, 95% декларацій по податку на прибуток. Тільки за грудень 2014 року переорієнтацію на електронну форму звітування на Миргородщині зробили понад 150 платників, виготовивши електронні ключі. Також слід зазначити, що електронні ключів виготовляються терміном дії на 2 роки.

 

Оновлено реєстр реєстраторів розрахункових операцій дозволених до реєстрації в 2015році

(26.12.2014р.)

З 1 січня 2015 року відповідно до абзаців другого та третього пункту 7 статті 3 Закону України від 06 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» змінюється порядок звітування про використання реєстраторів розрахункових операцій.

З вказаного терміну набуває чинності вимога, відповідно до якої до Системи зберігання та збору даних РРО Державної фіскальної служби України всі електронні контрольно-касові апарати будуть зобов’язані відправляти копії не лише кожного Z-звіту, а також кожного виданого фіскального чека.

При цьому Законом передбачено, що з 1 січня 2015 року дозволяється реєстрація лише тих РРО, що створюють контрольну стрічку в електронній формі та електронних таксометрів, автоматів з продажу товарів (послуг), реєстраторів розрахункових операцій з купівлі продажу іноземної валюти.

 

Шановні платники, для того, щоб правильно обрати реєстратор розрахункових операцій, який дозволений до використання, слід керуватися Державним реєстром реєстраторів розрахункових операцій (затверджений наказом ДФС України від 11.12.2014 року №362), який містить 116 моделей РРО.

 

Оподаткування новорічних подарунків!

(25.12.2014р.)

Напередодні Нового року багато юридичних осіб та приватних підприємців за рахунок власних коштів вітають своїх працівників та їх дітей святковими подарунками.

Відповідно до норм Податкового кодексу України до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається вартість дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань), якщо їх вартість не перевищує 50 відсотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі (у 2014 році — 609,0 грн).

Якщо ж вартість подарунку перевищує цю суму, то перевищення оподатковується за ставкою 15 (17) відсотків.

У податковому розрахунку за формою №1ДФ такі виплати відображаються за ознакою "160" – вартість новорічних подарунків, яка надана у розмірі що не перевищує 609,00 грн. та за ознакою "126" у разі перевищення такої суми.

 

Святий Миколаю, обігрій серця дитячі

(24.12.2014р.)

Святий Миколай - відомий в історії благодійник, який за легендами, виконував найпотаємніші, щирі та чисті людські бажання. Особливо він опікувався дітьми, яких любив усім серцем та прагнув подарувати кожному хоч крапельку своєї любові. Тож і не дивно, що діти найбільше за всіх чекають на нього.

Цього дня керівництво Миргородської ОДПІ завітало з подарунком у підшефну В. Сорочинську санаторну загальноосвітню школу-інтернат, де навчається понад 150 дітей. Від звичайної школи цей навчальний заклад відрізняється особливістю навчання, де основою дитячого колективу є різновікові групи дітей, які моделюють сім’ю. А сім’я будується за принципами сімейної належності, психологічної сумісності, взаємної прихильності та добровільності. Саме піклування та відповідальність одне про одного і є тією головною силою, що об’єднує старших і менших дітей у дружню сім’ю. А тому і не дивно, що діти, відчуваючи сьогоднішні негаразди в країні, просили у Миколая не тільки подарунків для себе.

«Святий отче Миколаю, чудотворцю любий, обігрій серця дорослих - надію дитини. Подаруй хоч жменьку втіхи, хай серця літають, щоб не плач, а краплі сміху на віях бриніли. Зігрій неньку – Україну у важкій дорозі, щоби прапор жовто-синій не зблід у важкій дорозі» - ось з таким листом до святого Миколая звернулася Юлія М’яло, вихованка школи - інтернату.

Свято закінчилося, але щирі слова дівчинки-сироти, яка залишилася без батьківських поцілунків, будуть надихати небайдужих дорослих повсякденно допомагати «миколайчику» творити добро.

 

Платники регіону, яких обслуговує Миргородська ОДПІ, на допомогу армії перерахували до бюджету 3,9 млн. грн. військового збору

(23.12.2014р.)

За словами Наталії Молочко, начальника Миргородської ОДПІ, з початку запровадження військового збору (за серпень-листопад) від платників податків регіону до бюджету надійшло 3,9 млн. грн. цього платежу, з них від платників Миргородщини – 2,0 млн. грн.

Нагадуємо, нарахування, утримання та перерахування військового збору до бюджету здійснюється у порядку, встановленому ст. 168 Податкового кодексу України для податку на доходи фізичних осіб.

Але, на відміну від податку на доходи фізичних осіб, який перераховується до місцевого бюджету, військовий збір належить до доходів загального фонду Державного бюджету України і зараховується на рахунки за кодом класифікації доходів бюджету 11011000.

З реквізитами рахунків можна ознайомитись в Центрах обслуговування платників.

 

 

Напередодні новорічних свят 41 платник отримав дозвіл на продаж алкоголю та цигарок

(22.12.2014р.)

На протязі листопада - грудня платники Миргородщини отримали 41 ліцензію на роздрібну торгівлю спиртними та тютюновими виробами. Із них 20 - на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та 21 - тютюновими виробами.

Від плати за ліцензування роздрібної торгівлі до місцевих бюджетів за цей період надійшло 139,2 тис. грн.

Нагадуємо, отримати ліцензії на роздрібну торгівлю спиртними та тютюновими виробами можна в Центрах обслуговування платників. Для цього платникові слід надати за місцем здійснення діяльності заяву встановленого зразка та копію документа про сплату за ліцензію.

 

У поле зору податківців насамперед потрапляють недобросовісні платники

(22.12.2014р.)

В поточного році Миргородською ОДПІ проведено 12 планових перевірок суб’єктів господарювання щодо повноти нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб. Порушення допустили майже 70,0 % перевірених платників. Донараховано 69,8 тис. грн. податку, які надійшли до бюджету.

За словами Наталії Молочко, начальника Миргородської ОДПІ, - в інспекції постійно працює «гаряча лінія» за номером 5-26-65, яка перебуває під моїм особистим контролем. Громадяни мають можливість повідомити про факти порушення трудового та податкового законодавства України.

 

Бізнес-актив Миргородщини ознайомився з податковими новаціями

(19.12.2014р.)

Днями в Миргородській ОДПІ відбувся семінар для платників регіону. Особливу увагу присутніх було зосереджено на змінах діючого законодавства, які вступають в дію з 2015 року, зокрема розглянуто питання запровадження електронного адміністрування податку на додану вартість.

З наступного року змінюються і критерії для отримання автоматичного бюджетного відшкодування. З критеріїв будуть виключені показники щодо розбіжностей між податковим кредитом та податковим зобов'язанням, заробітної плати та чисельності працівників, середнього галузевого податкового навантаження.

Також буде збільшено «поріг» обов'язкової реєстрації платниками ПДВ – із 300 тисяч гривень до 1 мільйона гривень.

По закінченню семінару платники отримали вичерпні відповіді на свої запитання та подякували за можливість участі у живому спілкування із спеціалістами інспекції.

 

Електронний кабінет – зручний сервіс для формування податкової звітності

(18.12.2014р.)

За допомогою онлайнового сервісу – Електронний кабінет платника податків, розміщеному на веб-порталі Державної фіскальної служби, кожний платник має змогу облаштувати своє персональне автоматизоване робоче місце, в якому фіксуватиметься вся інформація про його розрахунки з бюджетом. Працювати в кабінеті можна з комп’ютера, підключеного до мережі Інтернет.

Як зазначає Наталія Молочко, начальник Миргородської ОДПІ, електронний сервіс зорієнтований на зручність та допомогу платнику у формуванні його податкових звітів та своєчасній сплаті коштів до бюджету. На кожен прийнятий пакет документів платник отримує квитанцію про прийняття декларації.

Увійти до Електронного кабінету можна за адресою knp.minrd.gov.ua або за гіперпосиланням „Електронний кабінет платника податків” на порталі ДФС шляхом авторизації за допомогою електронного цифрового підпису. У разі відсутності такого ключа, отримати його можна безкоштовно в пунктах реєстрації акредитованого Центру сертифікації електронних ключів.

З інструкцією щодо роботи Електронного кабінету можна ознайомитися на його головній сторінці, в якій покроково розписані етапи роботи з системою.

 

Викрито втрати бюджету на суму 3,8 мільйонів гривень

(17.12.2014р.)

З початку року Миргородською ОДПІ в ході проведення контрольно-перевірочних заходів донараховано суб‘єктам підприємництва регіону - юридичним особам, які входять до категорії ризикових, 3,8 млн. грн. До бюджету в поточному році надійшло 2,3 млн. грн.

За цей період проведено лише 54 документадьних перевірок. В порівнянні з аналогічним періодом минулого періоду кількість перевірок зменшилася майже на 52%.

Нагадуємо, з наступного року впроваджується практика проведення електронних документальних перевірок для всіх представників малого та середнього бізнесу, що працюють на загальній системі оподаткування, завдяки чому платники з низьким ступенем ризику проходитимуть аудит дистанційно. Починаючи з 2016 року – для всіх категорій платників податків. Практична реалізація цієї ідеї покликана в кілька разів зменшити кількість часу, який витрачають представники бізнесу на спілкування з контролюючими органами.

 

На Миргородщині «єдинщики» збагатили місцеві бюджети на 10,8 млн. грн.

(16.12.2014р.)

Суб’єкти господарювання Миргородщини, які обрали спрощену систему оподаткування, перерахували до казни з початку року 10,8 млн. грн. єдиного податку. Порівняно з відповідним періодом минулого року, сплата податку зросла майже на 1,0 млн. грн.

Фізичні особи – приватні підприємці, від яких надійшло 8,4 млн. грн., залишаються «рекордсменами» у сплаті податку до місцевих бюджетів, що свідчить про популярність цієї системи серед малого бізнесу.

Нагадуємо, єдиний податок сплачують фізичні особи-підприємці та юридичні особи, які перебувають на спрощеній системі оподаткування. Платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця, а платники третьої та п’ятої груп - протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний ) квартал. Також «спрощенці» за власним рішенням протягом року мають змогу змінювати групу або ставки податку.

 

Кабінетом Міністрів України визначено види благодійності, що не оподатковуються податком

(15.12.2014р.)

Постановою Кабміну від 26 листопада 2014 р. N 653 затверджено перелік потреб, сума благодійної допомоги для задоволення яких не включається до оподатковуваного доходу платників податку на доходи фізичних осіб. Дану Постанову опубліковано в «Урядовому кур'єрі» N 224 від 02.12.2014 р. та в «Віснику Міністерства доходів і зборів України» №46 за 2014р.

Відповідно до підпункту "б" підпункту 170.7.8 пункту 170.7 статті 170 Податкового кодексу України не включається до оподатковуваного доходу благодійна допомога, що надається згідно з підпунктом 165.1.54 пункту 165.1 статті 165 кодексу у сумі, що сукупно протягом звітного (податкового) року не перевищує одну тисячу розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року (це 1218000 грн. у 2014р.), - на відновлення втраченого майна та на інші потреби за переліком, який визначається Кабінетом Міністрів України, що виникли у платників податку.

В разі, якщо загальна сума отриманої благодійної допомоги протягом звітного (податкового) року перевищує зазначений граничний розмір, сума перевищення над таким розміром оподатковується за ставками, встановленими пунктом 167.1 статті 167 Кодексу (15% або 17%). Крім того платник податку зобов’язаний подати декларацію.

 

Понад 31 мільйон гривень ЄСВ сплатили у листопаді поточного року платники регіону Миргородської ОДПІ

(11.12.2014)

Це на 1,1 млн. гривень більше аналогічного періоду минулого року, - зазначила очільник відомства Наталія Молочко. За її словами, цей показник роботи свідчить про відповідальність бізнес-спільноти перед громадою щодо сумлінного виконання конституційного обов’язку зі сплати єдиного соціального внеску.

Нагадуємо, що Урядова модель реформування ЄСВ передбачає зменшення фіскального тиску на тих працедавців, які виплачуватимуть офіційну високу заробітну плату. Зокрема, Уряд пропонує застосування зниженої ставки у 15 відсотків тими працедавцями, які виплачуватимуть зарплату розміром більше двох мінімально визначених, тобто більше 2436 гривень в місяць.

 

Платникам регіону відшкодовано 9,0 млн. грн. податку на додану вартість

(10.12.2014)

Протягом одинадцяти місяців цього року представникам бізнесу регіону, який обслуговує Миргородська ОДПІ, відшкодовано з Держбюджету грошовими коштами на розрахунковий рахунок 9,0 млн. грн. ПДВ, із них в автоматичному режимі 926,0 тис. грн. Про це повідомила начальник Миргородської ОДПІ Наталія Молочко під час зустрічі з громадськістю.

За результатами проведених перевірок у січні-листопаді 2014 року упереджено 452,8 тис. грн.. податку на додану вартість, заявленого до відшкодування на рахунок в банку.

Нагадуємо, що з 1 січня 2015 року згідно з оновленою редакцією пункту 200.19 Податкового кодексу України будуть змінені критерії для отримання бюджетного відшкодування ПДВ в автоматичному режимі.

 

Платники податків Миргородщини сплатили до місцевої казни понад 135 млн. грн.

(09.12.2014)

За словами начальника Миргородської ОДПІ Наталії Молочко бюджети місцевих громад за 11 місяців поточного року отримали 135,6 млн.грн. Як і раніше, спостерігається позитивна тенденція зростання надходжень, приріст до аналогічного періоду минулого року склав 7,1 млн.грн.

Щодо бюджетоформуючих платежів місцевих бюджетів, то податку з доходів фізичних осіб надійшло 86,3 млн.грн., плати за землю – 23,7 млн. грн., єдиного податку – 10,8 млн.грн.

Як зазначила очільник інспекції, бюджети отримують необхідний фінансовий ресурс завдяки співпраці з органами місцевого самоврядування, постійному спілкуванню з представниками бізнес-середовища та налагодженій, через Центр обслуговування платників, процедурі надання якісних послуг платникам.

 

Лічені дні залишилися на отримання податкової знижки за підсумками 2013 року

(08.12.2014)

Протягом січня – листопада до Центру обслуговування платників податків Миргородської ОДПІ звернулося 223 громадян за отриманням податкової знижки, яким повернуто з бюджету 208,1 тис. грн.

Право на податкову знижку в поточному році мають громадяни, які в 2013 році отримували дохід у вигляді заробітної плати та: сплачували за навчання закладам освіти, проценти за іпотечним житловим кредитом, страхували себе або членів своєї сім’ї, оплачували допоміжні репродуктивні технології, всиновлювали дітей або понесли витрати у зв’язку із переобладнанням транспортного засобу.

Цим правом можна скористатися до кінця 2014 року. Якщо платник податку не використав право на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, то таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Для отримання податкової знижки платнику податків необхідно звернутися до ЦОП, подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи та документально підтвердити понесені витрати, що включаються до податкової знижки.

Нагадуємо, право платника податку на податкову знижку та перелік витрат, дозволених до включення, визначено статтею 166 Податкового кодексу України.

 

Електронні ключі на Миргородщині від ДФС отримали понад 900 платників

(05.12.2014)

В поточному році безкоштовні електронні ключі від представників Акредитованого центру сертифікації ключів, який діє при Державній фіскальній службі України, отримали 949 платників. Власниками посилених сертифікатів відкритих ключів стали 778 приватних підприємців та 171 юридична особа.

Нагадуємо, для платників, які виявили бажання подавати звітність через мережу Інтернет та платників в яких закінчується термін дії електронних ключів – 11 грудня 2014 року в приміщенні Центру обслуговування платників Миргородської об’єднаної державної податкової інспекції працюватиме представник сектору реєстрації користувачів Акредитованого центру сертифікації ключів. Ключі виготовляються безкоштовно, діють протягом 2-х років та дають можливість платнику подавати звітність без відвідування податкової інспекції.

 

Про останні законодавчі зміни в адмініструванні податку на додану вартість

(04.12.2014)

Миргородська об’єднана державна податкова інспекція 9 грудня 2014року о 10-00 годині проведе семінар для платників податків з питань щодо порядку електронного адміністрування податку на додану вартість, внесених змін до форми податкової накладної, реєстру виданих та отриманих податкових накладних, нової декларації з ПДВ та інших змін законодавства.

Семінар безкоштовний, місце проведення: м. Миргород, вул. Кашинського, 26, актовий зал.

Нагадуємо, порядок електронного адміністрування податку на додану вартість затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 16.10.2014р. №569; порядок заповнення і подання податкової звітності з ПДВ затверджено наказом Міністерства фінансів України від 23.09.2014р. №966; порядок ведення реєстру виданих та отриманих податкових накладних –наказом Міністерства фінансів України від 22.09.2014р. №958.

Довідки за телефоном:5-26-65.

 

Неприбуткові організації звітуються за підсумками року за новою формою

(03.12.2014)

Неприбуткові організації, які включено до Реєстру неприбуткових організацій та установ, за підсумками звітного 2014 року подають до контролюючих органів Податковий звіт про використання коштів за новою формою затвердженою наказом Міндоходів України від 27.01.2014р. №85 «Про затвердження форми і Порядку складання Податкового звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій». При цьому, звітність подається протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного року, разом з річною фінансовою звітністю.

Нагадуємо, обов’язок платника податку подавати до контролюючих органів податкову звітність та інші документи, пов’язані з обчисленням і сплатою податків та зборів, передбачений ст. 16 Податкового кодексу України, а порядок оподаткування неприбуткових установ та організацій встановлено ст. 157 цього кодексу.

 

За рахунок застосованих заходів до платників Миргородщини бюджет отримав понад 800,0 тис грн.

(02.12.2014)

Кожний з платників податків зобов’язаний сплачувати податки та збори в строки та у розмірах встановлених Податковим кодексом України. Проте, на жаль, окремі суб’єкти господарювання не дотримуються норм податкового законодавства та допускають несвоєчасну сплату платежів до бюджету.

Протягом січня - листопада поточного року працівниками Миргородської ОДПІ для скорочення податкового боргу проведено наступні заходи: сформовано 127 податкові вимоги; зареєстровано податкову заставу в 9 суб’єктів підприємницької діяльності; виставлено 485 інкасових доручень та стягнуто 198,7 тис. грн.; надано розстрочення податкових зобов’язань на загальну суму 6589,0 тис. грн.

Нагадуємо, погашення податкового боргу платників податків проводиться відповідно до норм визначених главою 9 Податкового кодексу України.

 

На Миргородщині переваги «електронного кабінету» визнали 535 платників

(01.12.2014)

Про це повідомила Наталія Молочко, начальник Миргородської ОДПІ під час зустрічі з представниками громадськості.

«Електронний кабінет платника податків» стає привабливим для суб’єктів господарювання Миргородщини, як один з найбільш зручних сервісів. Зі свого персонального робочого місця пропонованими можливостями цього сучасного сервісу нині користується 535 представників місцевого бізнесу, якими з початку року відправлено 1988 звітів. Переважна більшість користувачів сервісу, понад 80,0 відсотків, це фізичні особи –приватні підприємці, які дистанційно подають звіти та дізнаються про стан розрахунків з бюджетом.

За словами Наталії Молочко, завдяки інформаційним технологіям, платники незалежно від масштабу їх бізнесу, мають нагоду користуватися даним електронним сервісами та уникати будь-якого спілкування з представниками ОДПІ, що в свою чергу виключає будь-які корупційні складові у стосунках податкового інспектора та платника податків.

 

Про останні зміни в податковому законодавстві – за «круглим столом» (27.11.2014р.)

Нещодавно в Миргородській ОДПІ відбулося засідання «круглого столу» за участі представників громадянського суспільства, малого, середнього бізнесу та фахівців податкової інспекції щодо останніх новацій податкового законодавства.

Як зазначила Наталія Молочко, начальник податкової інспекції, сьогодні фіскальна служба відкрита до діалогу з громадськістю та законодавчих змін, які сприятимуть як розвитку підприємництва в країні, так і наповненню бюджету. В свою чергу зрозумілість норм та положень податкового законодавства є необхідною передумовою його життєздатності та прийняття до застосування всіма суб’єктами відносин, що виникають в процесі оподаткування.

Під час заходу обговорювалися питання щодо впровадження «Концепції реформування податкової системи» та щодо запровадження електронного адміністрування податку на додану вартість, механізм якого прописаний в Законі України від 31.07.2014 №1621 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів», а сам порядок визначено Постановою КМУ від 16.10.2014 р. №569 «Деякі питання електронного адміністрування податку на додану вартість».

Як відзначила посадовець, з 1 січня 2015 року звітність із ПДВ платники податків обов’язково подаватимуть електронкою. Податкові накладні незалежно від суми ПДВ підлягатимуть реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних в електронному вигляді. Зокрема, в Єдиному реєстрі податкових накладних з 1 січня 2015 року можна буде зареєструвати податкову накладну та розрахунок коригування до неї лише за наявності на електронному рахунку платника зарезервованої суми ПДВ під цю накладну чи розрахунок. Ця сума податку обчислюється за формулою.

Рахунки платникам у системі електронного адміністрування ПДВ будуть відкриватися у Державній казначейській службі до 25 грудня 2014 року автоматично на безоплатній основі. Операції з використанням електронного рахунку будуть здійснюватися з 1 січня 2015 року.

Також в ході засідання обговорено питання щодо недопущення виплат заробітної плати в «конвертах», нижче законодавчо встановленого рівня та надані відповіді на запитання присутніх

 

Місцеві бюджети Миргородщини отримали понад 75 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб (26.11.2014р.)

За десять місяців 2014 року суб’єкти господарювання Миргородщини сплатили до місцевих бюджетів 75,7 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб. В порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження збільшились на 6,9 млн. грн.

За словами Наталії Молочко, начальника Миргородської ОДПІ, податок на доходи фізичних осіб є одним із основних бюджетоформуючих податків місцевих бюджетів. Лише у жовтні поточного року платники сплатили 9,3 млн. грн. ПДФО, додаткові надходження становлять 2,2 млн. грн. податку що в цілому становить понад 72% усіх надходжень до місцевих бюджетів.

Нагадаємо, порядок нарахування, утримання та сплати податку на доходи фізичних осіб до бюджету визначено ст.168 Податкового кодексу України.

 

Землекористувачі Миргородщини сплатили до місцевого бюджету понад 21 млн. гривень (25.11.2014р.)

На Миргородщині на обліку в податковій інспекції перебуває 11826 платників земельного податку та орендної плати, із них 351 СПД - юридичних осіб, 371 фізичних осіб-підприємців та понад 11104 громадян.

За січень-жовтень поточного року до місцевих бюджетів платники перерахували 21,6 млн. грн. плати за землю. Від юридичних осіб надійшло – 16,5 млн. грн., від фізичних – 5,1 млн. грн. Додаткові надходження до аналогічного періоду минулого року становлять 458,3 тис. грн.

В загальній сумі надходжень податків та зборів до місцевих бюджетів Миргородщини, що контролюються податковою інспекцією, частка сплаченого податку за землю склала 18%.

Нагадаємо, порядок обчислення плати за землю та орендної плати визначено розділом XIII Податкового кодексу України.

 

Податок на додану вартість у світлі останніх змін і роз’яснень (24.11.2014р.)

Полтавський обласний осередок Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» спільно з ДПІ у м. Полтаві Головного управлінням Міндоходів у Полтавській області 26 листопада 2014року о 14-00 годині проведе семінар для платників податків з питань щодо порядку електронного адміністрування податку на додану вартість, внесених змін до форми податкової накладної, реєстру виданих та отриманих податкових накладних, нової декларації з ПДВ.

Семінар безкоштовний, місце проведення: м. Полтава, вул. Коваля, 3, Університет економіки і торгівлі, аудиторія № 411а.

Для участі в семінарі Вам потрібно зареєструватися за телефоном:(0532) 58 41 70, (0532) 58 37 12, (096) 628 54 32 , (099) 283 69 62

Нагадаємо, порядок електронного адміністрування податку на додану вартість затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 16.10.2014р. №569; порядок заповнення і подання податкової звітності з ПДВ затверджено наказом Міністерства фінансів України від 23.09.2014р. №966; порядок ведення реєстру виданих та отриманих податкових накладних –наказом Міністерства фінансів України від 22.09.2014р. №958.

 

Приватним підприємцям: припинивши підприємницьку діяльність, подай «заключну» декларацію (21.11.2014р.)

На сьогодні приватні підприємці процедуру припинення підприємницької діяльності проводять відповідно до Закону України від 13.05.2014 р. № 1258-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців за заявницьким принципом».

Зняття з обліку у контролюючих органах здійснюється на підставі надходження від державного реєстратора повідомлення про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця із зазначенням номера та дати внесення відповідного запису до Єдиного державного реєстру, поданої платником заяви на проведення перевірки та «заключної» податкової декларації.

Фізичні особи – підприємці можуть бути зняті з обліку в контролюючому органі у разі встановлення факту відсутності заборгованості перед бюджетом щодо сплати платежів, контроль за справлянням яких здійснюють контролюючі органи.

Нагадаємо, відповідно до Податкового кодексу України останнім звітнім періодом для платників, які застосовували загальну та спрощену (перша та друга групи) системи оподаткування, вважається базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному року, для платників, які застосовували спрощену систему оподаткування (третя та п’ята групи), - базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному кварталу, в якому було прийнято рішення про припинення діяльності.

 

Оновлено форму податкової накладної (20.11.2014р.)

З 1 грудня 2014 року податкова накладна матиме нову форму, в якій відображатимуться обсяги постачання товарів за ставкою 7%.

В оновленому Порядку заповнення податкової накладної змінено правила заповнення рядків "Особа (платник податку) - покупець" та "Індивідуальний податковий номер покупця" у деяких випадках постачання товарів неплатнику ПДВ. Так, у разі постачання товарів/послуг покупцю, який не зареєстрований як платник податку, та у разі складання податкової накладної за щоденним підсумком операцій у рядку "Особа (платник податку) - покупець" зазначається "Неплатник", а у рядку "Індивідуальний податковий номер покупця" відображається умовний ІПН "400000000000". Якщо ж здійснюється постачання на експорт, то у рядку "Особа (пл

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]