Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Почуйте голос громади: не закривайте спецшколу-інтернат в Миргороді!
2020-06-04

Подальше функціонування на території Миргорода спеціальної школи-інтернату, який обласне керівництво планує реорганізувати, викликало велику стурбованість влади і громади. Це стало приводом для роботи постійної депутатської комісії з питань освіти, культури, духовності, молоді та спорту. Після  детального вивчення та обговорення цього питання профільна комісія за підписом міського голови підготувала письмове звернення до керівництва області та Кабміну, в якому просить розглянути питання про можливість створення навчально-реабілітаційного центру зі статусом самостійної юридичної особи на базі Миргородської спеціальної школи-інтернату І-ІІІ ступенів Полтавської обласної ради.

04 червня члени профільної провели виїзне засідання у приміщенні закладу, ознайомились із матеріальною базою школи-інтернату, умовами, які створені для навчання і перебування дітей у школі, поспілкувалися із адміністрацією та педагогами.

За словами директора спеціальної школи-інтернату Євгена Похна, колектив закладу також вкрай схвильований ситуацією. Шкільний контингент складають 103 учні, 61 з них - мешканці міста Миргорода та Миргородського району; 7 - з Кременчука, 3 - з Великобагачанського району, 3 - з Лубен, 4 – з Полтави і Полтавського району, 4 – з Хоролу, 2 – з Глобино, 2 - із Зінківського району, 2- Гребінківського, по 1 - із Гадяцького, Пирятинського, Карлівського, Семенівського, Чорнухинського районів, а також м. Черкаси та Кіровоградської області.

У закладі працює 93 особи, з них 57 - педагоги, 33 з них мають вищу сурдопедагогічну освіту.

У закладі створено всі умови для системного кваліфікованого психолого-медико-педагогічного супроводу дітей з урахуванням стану їх здоров'я, особливостей психофізичного розвитку; надання реабілітаційних послуг згідно з індивідуальною програмою реабілітації дитини з інвалідністю; надання психолого-педагогічної допомоги батькам (особам, які їх замінюють), які виховують дітей з інвалідністю, з метою залучення їх та дітей до навчально-виховного та реабілітаційного процесу.

Завдяки створенню спеціальних умов, застосуванню специфічних методик навчання впродовж багатьох років, використанню новітніх комп'ютерних технологій, вчителі-сурдопедагоги виконують завдання підготовки дітей із порушеннями слуху до повноцінного життя, забезпечують їхню спроможність на рівні з людьми зі збереженим слухом нести соціальні навантаження.

 За останній час значно поліпшилась матеріальна база школи: це і затишні класи з новими меблями, і сучасне обладнання для занять з розвитку слуху й формування вимови, і добре обладнаний кабінет з інтерактивною дошкою, де школярі оволодівають комп’ютерною технікою. Проведений капітальний ремонт системи опалення, водопостачання та каналізації. Освітня робота у школі поєднується із корекційною, яка, передусім, спрямована на розвиток слухового сприймання та формування вимови у дітей. Окрім того, діти оволодівають певними професіями -  швейною і столярною справою.

Заступник голови  профільної комісії, директор ЗОШ №1 ім. П. Мирного, педагог-практик Валентина Фененко проінформувала, що у 2019-2020 навчальному році у Миргороді було відкрито 12 інклюзивних класів у 5-ти закладах загальної середньої освіти, у яких навчається 20 дітей, 3 інклюзивні групи у закладах дошкільної освіти. При цьому кількість таких класів щорічно збільшується, а це потребує організації дефектологічної допомоги таким дітям. Нажаль, не всі діти можуть навчатися на інклюзивній формі у закладах загальної середньої освіти через брак дефектологів і вчителів сурдопедагогів, які не передбачені штатами таких шкіл. Школа-інтернат має досвідчений і фаховий кадровий потенціал.

Функціонування на території Миргорода освітнього спецзакладу - важливе для педагогів та батьків, діти яких навчаються та здобувають навички професії, а також для життєдіяльності всього міста. Тому, під час реформування інтернатних закладів, має бути враховано інтереси особливих дітей, кадровий потенціал, подальшу долю матеріальної бази та наповнення міського бюджету - такі думки висловили члени профільної комісії і просять керівництво області та Кабмін почути голос миргородської громади.

Секретар міської ради Наталія Гирка подякувала учасникам засідання за конструктивну  роботу та повідомила, що доопрацьоване комісією письмове звернення вже завтра  буде направлено адресатам.

 Нагадаємо, що на сесії Полтавської обласної ради було зняте з порядку денного питання  про  реорганізацію трьох спецшкіл, зокрема і Миргородської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів, в єдиний багатопрофільний навчальний реабілітаційний центр.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]