Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Плановий виконком
2015-08-12

12 серпня відбулося планове засідання виконавчого комітету Миргородської міської ради.  Його провів міський голова Сергій Соломаха. Основне питання порядку денного:  підсумки економічного і соціального розвитку  Миргорода за І півріччя 2015 року.  Доповідала начальник  відділу економічного прогнозування Оксана Голуб.

За її словами,  у зв'язку зі складною ситуацією, пов’язаною з військовими діями,  спостерігається певний дисбаланс, а саме: за І півріччя 2015 року обсяг реалізації санаторно – курортних послуг склав 54,3 млн. грн., що на  4,2% більше ніж у відповідному періоді минулого року. В санаторіях міста оздоровилося 12,7 тис. чоловік, що на 21,3% менше, ніж у І півріччі 2014 року.

Санаторно-лікувальні заклади постійно поліпшують матеріально-технічну та лікувальну бази. Інвестувалися кошти у проведення робіт з ремонту номерного фонду, оновлення діагностичного обладнання, рекреаційної інфраструктури, збудовано новий відкритий басейн між санаторіями «Миргород» та «Полтава».

Структурна спеціалізація виробництва в місті залишалась сталою.

Обсяги реалізації промислової продукції у відпускних цінах за січень-травень  2015 року склали 209740,2 тис. грн., що на 4,0 % більше ніж у відповідному періоді минулого року.

Обсяг реалізованої продукції промисловими підприємствами міста на одну особу становив 5170,6 грн., проти 4954,9 грн. у відповідному періоді  2014 року.

Не дивлячись на складну економічну ситуацію промислові підприємства міста проводили модернізацію і технічне переоснащення діючих виробництв, запроваджували випуск нових видів продукції за рахунок власних коштів. Зокрема, інноваційні підходи до виробництва продукції застосовувалися на ТДВ "Миргородський хлібозавод".

Щодо розвитку підприємництва, то станом на 01.07. 2015 року число діючих фізичних осіб-підприємців складає – 2669, юридичних осіб – 155.

            Частка надходжень від суб’єктів малого підприємництва складає - 7,55відсотків.

В місті продовжує діяти фонд підтримки підприємництва для надання фінансово-кредитної допомоги малому бізнесу.             

Середньомісячна заробітна плата за І півріччя 2015 року становила 3242 грн., тоді коли за 2014 рік цей показник складав 2649 грн., тобто відбулося збільшення на 22,4%.  

Чисельність безробітних станом на 01.07.15р. склала 611 чол., що на 83 особи більше, ніж на цю ж дату 2014 року, або на 15,7 %.

В порівнянні з відповідною датою минулого року кількість вакансій скоротилася на 39,6%.

В звітному періоду  було:

  • працевлаштовано 574 осіб;
  • направлено на профнавчання  165 осіб;
  • на громадські тимчасові роботи - 211 осіб.

Одним із найважливіших показників економічного розвитку території є тенденції вкладень інвестицій в основний капітал. Освоєно капітальних інвестицій у І кварталі 2015 р. 30,8 млн.грн., що більше аналогічного показника 2014 року на 27,0 млн.грн., обо у 8,1 рази.

Активна робота проводилась з пошуку інвесторів та створенню нових інвестиційних проектів.

Проект «Створення спортивного майданчику «Екстрим» по вул. Гоголя, 175» (стадіон "Старт") став  переможцем обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад, з обласного бюджету  виділено 50 тисяч грн. На даний час проектно-кошторисна документація проходить державну експертизу.

В рамках угоди, укладеної згідно Програми розвитку ООН в Україні, в Миргороді забезпечено реалізацію мікропроектних пропозицій від ОСББ, спрямованих на організацію та проведення "часткового" капітального ремонту конструктивних елементів або інженерних систем спільного майна співвласників багатоквартирного будинку, підвищення енергоефективності. Прийнято програму підтримки ОСББ на 2015 – 2018 роки.

Запроваджено реалізацію проекту міжнародної технічної допомоги у співпраці з Федерацією канадських муніципалітетів «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС), спрямованого на зміцнення муніципального сектору в Україні, впровадження ефективного демократичного управління та прискорення економічного розвитку шляхом підвищення спроможності українських міст у сфері демократизації врядування та місцевого економічного розвитку; створення сприятливого середовища для розвитку малого та середнього бізнесу; підтримки процесу децентралізації та інтегрованого планування розвитку на місцевому, регіональному та національному рівнях.

DemoUkrainaDH – Мінрегіоном схвалено демонстраційний проект "Реконструкція системи опалення котельні по вул. Багачанська, 104". Наступним кроком є підготовка бізнес-плану, який складе основу прийняття рішення НЕФКО щодо фінансування проекту. Бізнес план буде підготовлений консультантом шведської компанії AF-Industry.

Виділення коштів в сумі 1,5 млн. грн. на модернізацію системи централізованого водопостачання планується завдяки реалізації Швейцарсько-українського проекту DESPRO "Розвиток системи водопостачання в малих містах через покращення діяльності комунальних підприємств".

Продовжуються роботи по тривалим проектам.

«Енергоефективна реновація дошкільного навчального закладу № 5 «Сонечко»: За 2012-2014 роки по санації пілотного об’єкта під час реалізації проекту GIZ «Енергоефективність у будівлях» проведено заміну всіх вікон та дверей на енергоефективні, утеплено стіни будівлі, проведено реконструкцію покрівлі, встановлено вакуумну геліосистему підігріву води.

У першій половині 2015 року встановлено індивідуальний тепловий пункт з погодозалежною автоматикою, утеплено цоколь будівлі, улаштовано відмостку та встановлені козирки над дверима. Вартість виконаних робіт становить 204 тис. грн.

Запроваджені заходи дозволили досягнути зменшення споживання теплової енергії на 46%, підвищити комфортність перебування вихованців, вихователів та обслуговуючого персоналу.

«Технічне переоснащення вуличного освітлення м. Миргород, оснащення економічними світильниками». Завдяки залученню другого кредиту НЕФКО реалізується проект «Зовнішнє освітлення м. Миргород» (Миргород – друге після Києва місто, якому вдалося залучити другий кредит НЕФКО). Загальна вартість проекту – 971,4 тис. грн., у тому числі кошти обласного бюджету – 50,0 тис. грн., кошти міського бюджету – 96,7 тис. грн., кошти проекту – 824,7 тис. грн.

Станом на 30.06.2015 року освоєно коштів у сумі 861,4 тис. грн., з яких 96,6 тис. грн. – кошти міського бюджету, 50 тис. грн. – кошти обласного бюджету, 714,8 тис. грн. – кошти корпорації НЕФКО.

За рахунок економії коштів планується встановити ще додатково 77 світильників по вулицях міста, а саме: вул. Тичини – 27 шт., вул. Д. Апостола – 18 шт., вул. Сорочинська – 32 шт.

«Місцеві Альтернативні джерела енергії: м. Миргород». Триває реалізація проекту агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Місцеві альтернативні джерела енергії: м. Миргород» для міста та Полтавської області. Пілотним об’єктом стала котельня по провулку Спартаківському, 8., котра забезпечує теплом 8 житлових багатоквартирних будинків, школу, дитячий садок та одного комерційного споживача.

Звершення першої половини 2015 року:

  • Проведена реконструкція газової частини котельні;
  • Придбано вантажний автомобіль МАЗ;
  • Придбано фронтальний навантажувач;
  • Розпочато будівництво біо-модуля потужністю 1 МВт;
  • Розпочата реконструкція центрального складу;
  • Придбано котел промисловий в комплекті;
  • Відбувається заготівля соломи.

Завершення проекту та запуск пілотної котельні заплановано на початок опалювального сезону. Загальна вартість коштів, що направлена на реалізацію проекту з усіх джерел у 2015 році, склала близько 12 млн. грн.

Велоконцепція

Між Громадською організацією "Асоціація велосипедистів Києва" та ММР підписано Меморандум про співпрацю від 13.03.2015 року. Проект «Розвиток велотранспорту задля добробуту громад» реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу та Європейської федерації велосипедистів.

           Проводилася робота на об’єктах житлово-комунального призначення. На капітальний ремонт житлового фонду міста направлено 974,2 тис. грн. Проведено капітальний ремонт інженерних мереж житлового будинку по вул. Гоголя 136, відремонтовано покрівлі житлових будинків по вул. Гоголя, 103, вул.Багачанська, 112, вул.Шишацька, 119, проведено реконструкцію житлового будинку по вул.Багачанська, 84 та капітальний ремонт нежитлової будівлі по вул. Багачанська, 40.

Також, за дольової участі мешканців було встановлено теплові лічильники в житлових будинках по вул. Гоголя, 7, 9, 11, 36, 74, 136, 138, 181 б, вул. Кашинського, 11, Мічуріна, 5 а, Ковтуна, 3 та вул. Козацька, 3.

Окрім того, проведений капітальний ремонт покрівель ЗОШ №1, ЗОШ №5, гімназії ім. Т.Шевченка, ЗОШ № 7, НВК "Гелікон", де обсяг виконаних робіт склав  1069,4 тис. грн.

Проведено заміну частини вікон на металопластикові в ЗОШ № 9 та ДНЗ № 10, на що використано 168,9 тис. грн.

На проектно – кошторисну документацію по капітальному ремонту фасаду ЗОШ № 3 направлено 14,8 тис. грн.  

Проведено капітальний ремонт системи водопостачання у ДНЗ № 11, де обсяг виконаних робіт склав 17,8 тис. грн.

 

Продовжується впровадження міської Програми поводження з побутовими відходами на 2012-2016 роки. Станом на 01 липня 2015 р. укладено 8724 договори з власниками квартир в багато поверховій забудові.

У приватному секторі міста встановлено 3756 індивідуальних пластикових євроконтейнерів об’ємом 0,24 м3.

З підприємствами, організаціями міста та приватними підприємцями укладено 318 договорів на вивіз та розміщення твердих побутових відходів та 28 договорів на розміщення твердих побутових відходів.

У відповідності з «Міською програмою благоустрою  міста на 2012-2016 роки»  та згідно затвердженого 51 сесією міської ради 6 скликання №44 від 13 лютого 2015 року переліку об’єктів на 2015 рік за перше півріччя 2015 року виконані роботи з капітального ремонту  доріг та тротуарів в місті на загальну суму 1158,1 тис. грн. з запланованих 2088,0 тис. грн., капітального ремонту внутрішньо будинкових проїздів на суму 68,1 тис. грн., виконані роботи з поточного ремонту доріг з асфальтобетонним покриттям на  48 вулицях міста  на суму  1060,5 тис. грн. та  проводились роботи з  висипки щебенем доріг міста.

Завершені роботи по будівництву пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам  та енергоефективній  реновації дошкільного  навчального закладу №5 «Сонечко».

Розпочаті роботи з реконструкції будівлі станції юних техніків по вул. Сорочинська, 88/205 та будівництву водогону по вул. Єрківській, продовжувалися роботи з реконструкції зовнішніх мереж водопостачання по вул. Корсуна та провулку Кобзарському. Незабаром будуть закінчені роботи по будівництву спортивного майданчика на території ЗОШ №1.

Постійно ведеться робота по вирішенню соціальних питань, головним з яких є погашення заборгованості із виплати заробітної плати. Заборгованість із виплати заробітної плати станом на 01.07.15р. становила 3461,2 тис. грн., і, в порівнянні з початком року, збільшилася на 189,3 тис. грн.

Заборгованість мають 2 економічно – активні підприємства:

  • ДП НАК «Надра України» «Миргороднафтогазрозвідка» – 2665,4 тис. грн.,
  • ПАТ "Миргородський завод продтоварів "Калинка"  – 153,4 тис.грн.;

     та 2 підприємства – банкрути:

  • ДП ДАК "Хліб України" "Миргородський комбінат хлібопродуктів №1" –535,8тис. грн.
  • ТОВ «Миргородм’ясопром» - 106,6 тис. грн.

Щодо пенсійного забезпечення, то, в цілому, ситуація стабільна.

Щодо соціального забезпечення, то станом на 01.07.2015р.                                                                                                       управлінням праці та соціального захисту населення була надана допомога 2090 сім’ям з дітьми на загальну суму 12399,0 тис. грн., державна соціальна допомога 306 малозабезпеченим сім'ям виплачена на загальну суму 3236,6 тис. грн. та державна допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину, або місце проживання їх невідоме, надана 85 особам на суму 264,8 тис. грн.

Державна соціальна допомога на дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошове забезпечення 6 прийомним батькам надана на суму 140,1 тис. грн.

За рахунок міського бюджету виплачена одноразова грошова допомога 152 громадянам на загальну суму 112,4 тис.грн., та 103 сім'ї отримало одноразову допомогу при народженні дитини на суму 22,7 тис.грн.

З поточного року  субсидією на житлово-комунальні послуги скористалося 3127 сімей. Кількість одержувачів зросла на 59%, а розмір одержаних субсидій у п’ять разів.

Середній розмір субсидії склав 423,4 грн. проти 128,7 грн. у минулому році.

У місті щомісячно користується пільгами з оплати житлово-комунальних послуг 6413 осіб пільгової категорії населення, що на 0,3 % більше ніж у минулому році (6394 осіб).

Відповідно до Комплексної програми соціальної підтримки учасників АТО на 2015 рік, затвердженої рішенням 51 сесії Миргородської міської ради шостого скликання від 13 лютого 2015р. № 22, виплачено одноразову грошову допомогу: 2 сім’ям загиблих на суму 20,0 тис.грн., 4 пораненим учасникам АТО на суму 10,0 тис.грн. та  225 сім’ям учасників АТО для вирішення соціально-побутових питань та у зв’язку із скрутними життєвими обставинами на суму 225,0 тис.грн.

В місті продовжує працювати Центр надання адміністративних послуг, до якого протягом І півріччя надійшло 4602 заяв від громадян стосовно надання адміністративних послуг. Видано 133  документа дозвільного характеру та зареєстровано 119 декларацій і повідомлень про початок і завершення будівельних робіт. За консультаціями звернулися 8837 громадян.

Протягом звітного періоду робота закладів освіти, спорту, культури та туризму була спрямована на забезпечення галузевих програм, піднесення національного духу, патріотичне виховання миргородців, об'єднання людей у любові до рідної держави і національної культури.

 Коментуючи інформацію доповідача міський голова Сергій Соломаха підкреслив, що залучені за перше півріччя кошти - фактично річний бюджет розвитку у фінансовому кошторисі Миргорода. Разом з тим залишається чимало сфер, в які необхідно залучати позабюджетні гроші.  Промислова зона міста - сектор, який потребує додаткових коштів для модернізації.

 У передбачених планом підготовки засідання виконавчого комітету питаннях було обговорено та прийнято рішення з питань архітектури та містобудування,  підприємницької діяльності, соціальної програми захисту учасників АТО та ін.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]