Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Плановий виконком
2015-03-18

18 березня відбулося планове засідання виконавчого комітету. Його провів міський голова Сергій Соломаха. На порядку денному було заслухано інформацію про підсумки виконання Програми економічного та соціального розвитку міста за 2014 рік, про стан ефективності використання комунального майна міста у 2014 році, про хід виконання рішення 37 сесії міської ради п'ятого скликання від 06 листопада 2009 року № 6 "Про міську програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства до 2014 року", про стан роботи по профілактиці злочинності, безпритульності та правопорушень серед неповнолітніх міста у 2014 році. На засіданні також було прийнято рішення з питань архітектури, підприємницької діяльності та з інших питань.

"Пр

"Про міську програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства до 2014 року" доповідав начальник відділу ЖКГ Михайло Коркішко.

Програма реформування житлово-комунального господарства міста Миргорода на період 2009-2014 років розроблена на виконання Закону України від 11 червня 2009 року № 1511-У1„Про загальнодержавну програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009 – 2014 роки” та доручення Міністерства з питань житлово-комунального господарства України № 8/7-9386 від 07.09.2009 р.

Галузь житлово-комунального господарства – одна із важливих соціальних галузей нашої держави, але на сьогоднішній день житлово-комунальне господарство є найвідсталішою в технічному плані галуззю економіки із багатьма проблемами, що загострилися останнім часом.

            Сучасний стан комунальної галузі міста характеризується значною зношеністю основних фондів, дефіцитом фінансових ресурсів, необхідних для їх розвитку.

У зв'язку із кризовим фінансовим станом країни слід відмітити динаміку зниження обсягів фінансування з державного бюджету на утримання, технічне переоснащення житлово-комунального господарства міста. На заходи з реформування житлового господарства взагалі з 2009 року з державного бюджету кошти місту не виділялись. З 2009 року постійна затримка по відшкодуванню державним бюджетом комунальним підприємствам пільг та субсидій. Така ситуація не сприяє вирішенню зав дань технічного переоснащення, впровадженню новітніх енергозберігаючих технологій та обладнання, а веде до значних втрат енергоносіїв, збільшення вартості послуг, збитковості роботи комунальних підприємств.

Кожен четвертий житловий будинок потребує робіт по капітальному ремонту і реконструкції. Потребує заміни 80% рухомого складу спеціалізованої техніки комунальних підприємств, яка використовується для благоустрою міста. Термінового виконання робіт по реконструкції каналізаційних очисних споруд міста, завершення робіт по будівництву полігону твердих побутових відходів.

Тяжкий стан та гострота проблем, що накопичувались в місті протягом останніх десятиріч, необхідність здійснення рішучих кроків для забезпечення технічного переоснащення інфраструктури комунальних  підприємств, які надають послуги населенню на території міста, потреба поступового наближення до європейських стандартів якості житлово-комунальних послуг вимагають рішучих кроків по розробці принципових підходів щодо реформування житлово-комунального господарства для забезпечення сталого розвитку міста.

Реалізація державної політики реформування житлово-комунального господарства в місті здійснюється відповідно до Закону України „Про Загальнодержавну програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки” від 11.06.2009 № 1511- УI (далі - Програми) за трьома основними напрямами:

Перший напрям - організація ефективного управління у сфері виробництва і надання житлово-комунальних послуг

Залучення населення до участі в управлінні житловим фондом шляхом створення ОСББ та запровадження посад управителів будинків, створення служб єдиного замовника та розмежування функцій замовника підрядника і керуючого є одними з головних завдань розвитку схем управління у житловій сфері.

Постійно проводиться діяльність із утворення об’єднань співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ): у 2014 році проведені внутрібудинкові зібрання по гуртожитку Ігнатенка, 6  ж/б по вул. Багачанській,62,  Шишацькій, 29, 31, Гоголя,139, 54 щодо створення та функціонування ОСББ. Станом на 01.10.2014 р. функціонують 9 ОСББ, які включають 12 житлових будинків (у 2014 створено ОСББ «Козацький 2014» по вул. Козацька, 24-А).

Другий напрям – забезпечення беззбиткового функціонування підприємств житлово-комунального господарства

Фінансово-економічне становище підприємств ЖКГ залишається складним та характеризується збільшенням збитковості, дефіцитом обігових коштів, зростанням дебіторської та кредиторської заборгованості, зростає не відповідність розмірів тарифів на житлово-комунальні послуги фактичним витратам житлово-комунальних підприємств. Залишається актуальною проблема розрахунків населення та погашення заборгованості за спожиті комунальні послуги. З початку 2014 року населенням сплачено 64,8 млн. грн. за спожиті комунальні послуги, в той же час заборгованість ще залишається значною – 8,1 млн.грн.

З метою надання житлово-комунальних послуг належної якості та забезпечення беззбиткової роботи житлово-комунальних підприємств міста  (доведення вартості тарифів до рівня фактичних витрат) виконувались у 2014 р. прийняті протягом 2011-2014 років рішення для першої групи споживачів (населення):

- Постанова НКРКП від 01.08.2014 р. «Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення ОКВПВКГ «Миргородводоканал»;

- виконавчого комітету Миргородської міської ради №294 від 27.04.2011 р. «Про тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій»

- виконавчого комітету Миргородської міської ради №295 від 27.04.2011 р. «Про тарифи на послуги з перевезення твердих та рідких побутових відходів, що надаються КП «Спецкомунтранс» ;

- виконавчого комітету Миргородської міської ради №933 від 29.12.2011 р. «Про затвердження переліку послуг, періодичності їх надання, договору на надання послуг, тарифу на оплату витрат, пов’язаних  з утриманням житлового будинку та прибудинкової території за адресою: вул. Перемоги,10, м. Миргород Товариством з обмеженою відповідальністю «Миргородкомунсервіс»;

  • Постанова НКРКП від 17.04.2014 р. № 382 «Про встановлення тарифу на теплову енергію

 для потреб населення ОКВПТГ «Миргородтеплоенерго»;

               - виконавчого комітету Миргородської міської ради № 480 від 10 липня 2013 р. «Про затвердження переліку послуг, періодичності їх надання, тарифу на оплату витрат, пов’язаних з утриманням 1-ї черги житлового будинку та прибудинкової території за адресою  вул. Шишацька,31, м. Миргород Товариству з обмеженою відповідальністю «Лубнижитлобуд 2010».

Критерії, щодо визначення виконавцем послуги з утримання житлових будинків:

  • МК  ЖЕУ – балансоутримувач комунальних житлових будинків, який має  досвід у сфері надання відповідних послуг, матеріально-технічну базу, кваліфікованих спеціалістів АУП та робітників;
  • ТОВ «Миргородкомунсервіс» - підприємство було створено безпосередньо для утримання приватної новобудови - ж/б по вул. Перемоги,10;
  • ТОВ «Лубнижитлобуд 2010» - забудовник ж/б по вул. Шишацька,31, здійснює діяльність ( згідно Статуту) у сфері надання послуг по утриманню житлових будинків та прибудинкових територій.

Третій напрям – технічне переоснащення житлово-комунального господарства, наближення до вимог Європейського Союзу щодо використання енергетичних і матеріальних ресурсів на виробництво житлово-комунальних послуг.

Погіршується технічний стан комунальної інфраструктури.

Так, у житловому господарстві  у 2014 році загальна площа житлових приміщень багатоквартирного житлового фонду становила 374,0 тис. м2, з них 80 % потребує капітального ремонту та реконструкції.

Програмою у 2014 році передбачалось виділення коштів з міського бюджету в сумі 3510,0 тис. грн. За рахунок виділених коштів виконано роботи по капітальному ремонту на загальну суму 3126,6 тис. грн.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]