Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Планове засідання виконкому
2015-01-14

14 січня відбулося планове засідання виконавчого комітету. На порядку денному йшлося про Проекти міського бюджету та Програми економічного та соціального розвитку міста на 2015-й рік. Головував міський голова Сергій Соломаха.

 

Із проектом міського бюджету на 2015 – й рік ознайомив начальник фінансового управління Сергій Скляр. Доповідач зазначив, що показники бюджету на 2015 рік сформовано з урахуванням змін, внесених до Податкового і Бюджетного кодексів України та інших. Коментар щодо наповнення міського бюджету на поточний рік висловив міський голова Сергій Соломаха. Він зазначив, що у 2015 році повністю змінена методологія формування Бюджетного та Податкового кодексів. За такою схемою працюють всі європейські країни. І коли наша держава обрала демократичний шлях розвитку, то поступово треба переходити на європейські методи роботи. Реформи, які започатковані в Україні, спрямовані на те, щоб громади стали самодостатніми та змогли направляти кошти на вирішення нагальних проблем своєї громади. Щодо наповнення міського бюджету, то за словами очільника міста, на заміну системи балансування доходів і витрат вводиться принципово нова система вирівнювання податкової спроможності території. Для Миргорода такий варіант цілком прийнятний. Без нововведень працювати було б набагато складніше, - підкреслив мер.

Докладні роз"яснення щодо нововведень у Податковому кодексі надала начальник Миргородської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів Наталія Молочко. Вона зазначила, що з 1 січня 2015 року змінено систему оподаткування податків і особливо тих, які надходять до місцевих бюджетів.

Так, зміни передбачають скорочення податків із 22 до 9, серед яких залишилися: податок на прибуток, податок на доходи фізичних осіб, податок на додану вартість, акцизний податок, рентна плата, мита, а також місцеві податки: податок на майно та єдиний податок, підвищено ставку податку на пасивні доходи з податку фізосіб з 15% до 20%. Податковим кодексом визначені ставки податку на доходи, пенсії, рухоме та нерухоме майно, а також земельний збір, оподаткування великих зарплат, підвищено ставку податку для пасивних доходів (процентів, інвестиційного прибутку, роялті) до 20%. Законом передбачено, що місцеві органи стягуватимуть акцизний податок до 5% від обсягу реалізації алкоголю, тютюнових виробів та палива. Також передбачена нова модель податку на нерухоме майно. Він буде нараховуватися на житлову нерухомість тільки щодо об'єктів, які перевищують 60 кв м квартири, і 120 кв м – для будинків. Розмір податку на інше (нежитлове) нерухоме майно будуть визначати органи місцевого самоврядування від 0 грн до 24 гривень. Бюджетні будіві, промислові і виробничо-господарські приміщення, МАФи і ринки взагалі не будуть оподатковуватися.

Після обговорення питання, проект міського бюджету на 2015 рік вирішено внести на розгляд та затвердження сесії міської ради.

Наступним у порядку денному було питанням Про проект Програми економічного та соціального розвитку міста на 2015 рік. Доповідач - начальник відділу економічного прогнозування Оксана Голуб - назвала основні тенденції економічного і соціального розвитку у 2014 році, акцентувавши, що не всі заплановані показники вдалося виконати - вплинула суспільно-політична ситуація. У Проекті на поточний рік передбачено заходи щодо підвищення інвестиційної привабливості, конкурентоспроможності міста та максимального забезпечення соціального захисту населення.

Обговоривши дане питання Проект Програми економічного і соціального розвитку міста Миргорода на 2015 рік також подано на затвердження чергової сесії міської ради. 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]