Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Пізнавай свій край: Мгарський монастир
2019-10-25

Полтавщина багата на історичні, культурні та туристичні місця. У її минулому чимало буремних подій. У численних війнах вона зазнавала неодноразових руйнувань, але постійно відновлювалася. Лубни – одне з найдавніших відомих міст на Полтавщині. З метою ознайомлення студентів Університету III віку з історичними місцями нашого краю та для цікавого і корисного дозвілля підопічні Територіального центру вирушили в  маленьку мандрівку до Спасо-Преображенського Мгарського монастиря.

Чоловічий монастир на горі Мгар є прикладом дива відродження. Прикладом того, як любов до праці, наполегливість і молитви долають проблеми і багаторічний занепад. Він розташований на правому березі річки Сула у селі Мгар.

З історією Мгарського монастиря  пов’язано багато людських доль та історичних подій. Обитель у 1619 році почала будувати сестра Київського митрополита й засновника Києво-Могилянської академії Петра Могили, Раїна Вишневецька – матір відомого магната Єремія Вишневецького. За легендою, місце, де мав бути збудований монастир, Раїні вказали янголи. У розпису стін взяв участь відомий український художник Іван Максимович. Монастир свого часу відвідали майже всі гетьмани України, багато з яких жертвували значні кошти на його утримання.

Коли потрапляєш на його територію – відчуваєш, що господарювали на цій землі  завжди. Просто по території прогулюються вгодовані павичі, фазани і дикі качки. Там ідеальний лад, багато зелених насаджень і ще навіть буяють квіти. Монахи тримають чимале господарство, з якого монастир отримує кошти на існування.

Підопічні Територіального центру відвідали і магазини, що на території монастиря, де придбали різноманітну освячену продукцію монастирського господарства. Тут продаються хліб, масло, сир, мед та інші продукти, виготовлені ченцями. Також монастир славиться старовинними традиціями вирощування лікарських трав та має тваринницьке господарство. Майже кожен придбав для себе трав’яний чай.

Екскурсія – це завжди мандрівка з користю. Пізнавальні поїздки дарують враження і цікаві та хвилюючі спогади. Відпочинок для підопічних Територіального центру поєднався з отриманням позитивних емоцій, нових вражень та цікавої інформації. Якщо ви віруюча людина, любитель історії, краєзнавець, хочете відпочити від сірих буднів –  обов’язково завітайте до Мгарського чоловічого монастиря. Навіть ті, хто не знайшов в собі сили повірити в Бога, знайдуть тут щось для своєї душі. Мандруйте Полтавщиною і відкривайте для себе унікальні куточки України, - поділилися враженнями студенти Університету III віку.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]