Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Підтримка термомодернізації житлових будівель в Україні: умови та перспективи впровадження
2015-10-05

За ініціативи державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України  було проведено семінар з питань роз’яснення положень Державної програми енергозбереження та механізму підтримки населення щодо впровадження енергоефективних заходів. На семінарі були присутні керівники міста і району, сільські голови, депутати, представники ОСББ, ЖБК, органи самоорганізації населення, активні громадські організації та громадяни, представники банківських установ та  спеціалізованих торгівельних компаній.

Завдяки заходам, які втілили у місті Миргород, вдалося знизити споживання енргоносіїв, а отже - зменшити витрати миргородців на комуналку. Найбільше державних коштів використали у західних областях, тоді як на Полтавщині такий показник ледь доходить до середнього по Україні. Тому, за словами заступника міського голови Максима Верещака, є над чим працювати, але насамперед, треба доступно інформувати населення про механізм державної підтримки. Співдоповідач начальник відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту міської ради Тетяна Усик презентувала учасникам наради досвід міста щодо реалізації енергоощадних проектів.

У ході семінару було зосереджено увагу на тому, що на сьогодні житловий сектор споживає на опалення 18 млрд. куб. м. або 45 % загального споживання газу в Україні у 2015 році. В Україні 80% будівель потребують утеплення. Саме житловий сектор є найбільшим споживачем енергії в Україні. Зважаючи на зазначені обставини, Урядом запроваджено державну програму утеплення. Нею передбачено компенсацію для населення (з державного бюджету) у розмірі від 20 до 70 % тіла кредиту на утеплення. Фінансова доступність енергоефективності в поєднанні із новою системою адресних субсидій є ключовим фактором реформи сфери енергетики. Замість штучного заниження тарифів для населення та непрозорої компенсації підприємствам-монополістам держава спрямовує кошти на стимулювання енергоефективних заходів та надання субсидій.

Державну програму кредитування заходів з енергозбереження представили керівники відділень АТ «Ощадбанк» та АБ «Укргазбанк», а представники провідних компаній презентували енергозберігаючі технології.

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]