Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Підсумки реалізації проекту ЄС ПРООН/МРГ
2017-07-04

У Полтавській ОДА відбулось засідання обласної Координаційної ради з моніторингу реалізації у Полтавській області спільного проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН в Україні «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Під час засідання представили результати реалізації третьої фази цього проекту.

У засіданні взяли участь перший заступник голови Полтавської ОДА Андрій Пісоцький, директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Інна Іщенко, голови райдержадміністрацій та районних рад з восьми районів Полтавщини та міські голови двох міст учасників, в яких ї впроваджується Проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Миргородську делегацію представляв міський голова Сергій Соломаха.

Даний проект впроваджується у Полтавській області починаючи з 2009 року. Головна його мета — співпраця громад та підтримка сталого розвитку сільських територій шляхом реалізації ініціатив місцевих мешканців сіл, ОТГ, реальне вирішення місцевих проблем.Перша фаза Проекту дала змогу реалізувати півсотні ініціатив громади. Це проекти, які направлені на покращення інфраструктури, загальною вартістю 7 млн грн та при підтримці обласного бюджету на 1 млн 700 тис. Понад півмільйона зібрали самі мешканці, а 3 млн 600 тис грн — грантові кошти. Протягом другої фази Проекту реалізували 54 ініціативи громад, загальною вартістю 10 млн грн, з яких грантова допомога становила 4,2 млн грн, а з обласного бюджету — 2,2 млн грн.  На третій фазі проекту реалізуються 64 ініціативи, загальна їх вартість більше 29 млн грн. З них 16 млн грн — грантові кошти ЄС та ПРООН.

У напрямку муніципального розвитку в межах проекту участь взяли Миргород та Горішні Плавні. В цих містах на конкурсній основі відібрали ОСББ та громадські організації, які реалізували 25 проектів. Також у Миргороді та Горішніх Плавнях реалізується компонент «Розумні міста», що передбачає використання органами місцевого самоврядування інноваційних методів управління.

У Миргороді реалізують соціальний проект спрямований на інноваційне врядування: встановлення електронної системи. "SMART RADA" та "Розумні зупинки". Перший компонент передбачає систему електронного голосування відеозапис сесійних засідань, онлайн трансляцію на офіційному сайті. Другий проект спрямований на модернізацію транспортного забезпечення в місті-курорті, - розповідає міський голова Сергій Соломаха. Серед інновацій – встановлення GPS-трекерів на громадський транспорт, чотирьох інформаційних табло з графіками прибуття міських автобусів та двох "розумних зупинок" у місцях із найбільшим пасажиропотоком (діючі зупинки "Лакомка" та "Залізничний вокзал").

Впровадження системи GPS-моніторингу на міському пасажирському транспорті дозволить отримати можливість якісніше контролювати, планувати розподіл транспорту та автоматизувати рух, а також реалізувати не лише адміністративний, а й громадський контроль. Обладнання інноваційних зупинок  покращить мобільність та інформованість населення і благоустрій міської інфраструктури.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]