Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Підсумки двомісячника озеленення, чистоти і благоустрою в Миргороді
2017-06-14

14 червня відбулося планове засідання виконавчого комітету. Першим питання порядку денного стало обговорення  підсумків двомісячника озеленення, чистоти і благоустрою в Миргороді, що тривав з 10 березня по 10 травня 2017 року. Доповідав начальник відділу житлово-комунального господарства міської ради   Михайло Коркішко.

За словами Михайла Коркішка, колективи підприємств, установ, організацій та просто небайдужі жителі активно приймали участь в благоустрої території міста. Та основне навантаження припало на комунальні підприємства, які протягом цих двох місяців працювали майже без вихідних.

Основна увага приділялася виконанню робіт з санітарної очистки міста, ліквідації стихійних сміттєзвалищ, впорядкування братських могил, кладовищ, пам'яток історії та культури, збереження наявних парків, скверів, прибиранню придорожніх смуг, прилеглих територій закладів торгівлі та місць відпочинку, тощо.

На загальноміському суботнику працювали близько 4500 миргородців; керівники 43 підприємств організували своїх працівників на прибирання територій; у місті висадили 536 дерев та кущів (берези, калини, горіху та клену). Упорядковано газони та квітники на площі 1,65 тис. м2; вивезено 93 куб. м сміття та ліквідовано 14  стихійних сміттєзвалищ.

Не дивлячись на неодноразові звернення виконавчого комітету міської ради щодо наведення благоустрою на прилеглих територіях, не всі керівники підприємств, установ, особливо приватні підприємці, вжили заходів по приведенню закріплених територій в належний стан.

За період проведення двомісячника інспекцією винесено складено 48 адміністративних протоколів на суму 19 тис. 380 грн. Вручено для усунення недоліків 138 приписів (запропоновано 164 заходи) винесено 7 попереджень.

Слід відмітити роботу проведену секретарями рад мікрорайонів, головами вуличних і будинкових комітетів, які згуртували людей до проведення акції з благоустрою, чистоти і озеленення  на своїх територіях.Мешканці активно упорядковували прибудинкові території, фарбували лавки, дитячі майданчики, обкопували дерева, білили бордюри, висаджували дерева та кущі.

Всього дільницею механізованого вуличного прибирання КП «Спецкомунтранс» за звітний період  було вивезено близько 2834 м3 великогабаритного та будівельного сміття.

З вулиць Сорочинської, Свидницького, Гоголя, Полтавської, Багачанської, Старосвітської та Гурамішвілі ліквідовано всього 123 кучі сміття, утворених після проведення двомісячника.  В тому числі в районах прибудинкових територій багатоповерхової забудови міста ліквідовано 47 куч сміття, з кладовищ та пустирів вивезено 12 куч сміття. Проведена очистка бордюр міста. На даній роботі були задіяні 3 одиниці навантажувальної техніки та 4 самоскида.

Викликає занепокоєння зростання виникнення несанкціонованих звалищ. Тому постійно ведеться робота як по їх ліквідації так і по проведенню інформаційної роботи серед населення приватної забудови, яке будівельне сміття та негабаритні відходи з власних подвір'їв виносить на вулицю, а не замовляє техніку для їх вивезення.

Під час проведення двомісячника озеленення, чистоти та благоустрою дільницею дорожньо - мостового господарства КП «Спецкомунтранс» проведено ремонт відбійників по шляхопроводу по вулиці Хорольській; проведено улаштування парканів ЗОШ№1 ім. П. Мирного та Художньо – промислового коледжу ім. М.В. Гоголя; поновлено розмітку на пішохідних переходах по вулицях Миргородських дивізій, Гоголя, Старосвітська, Шишацька, Гурамішвілі, Незалежності; проведено заміну покрівлі на автобусній зупинці «Школа №4» в мікрорайоні «Личанка».

Крім того, в рамках проведення акції та з метою підготовки до поминальних днів, було проведено роботи по збору та вивезенню  сміття з території  на 8 кладовищах міста на загальній площі 20,2га. Для цих робіт були залучені працівники від Миргородського міськрайонного центру зайнятості (громадські роботи), штатні працівники та техніка підприємства КП «Спецкомунтранс».

Також до поминальних днів було завезено пісок та землю для упорядкування місць поховань, пофарбовано вагончики, ворота та огорожі, побілено бордюри, колодязі  та інші об’єкти благоустрою. Проводились роботи по  розпилюванню та  вивезенню дерев, що впали під час шквальних вітрів та лежали на місцях поховань. Крім того, було залучено спеціалістів в промисловому альпінізмі на договірній основі для видалення аварійних дерев, що знаходилися на території кладовищ.

Прибиральниками території кладовищ постійно проводяться роботи по обкошуванню периметру та проходів між секторами кладовищ та по вирубуванню порослі та чагарників.

Також проведено роботи на квітниках: підготовлено грунт, висаджено  розсаду однорічних квітів в кількості 3451 шт. (сальвії, петунії, цинерарії, гацанії, вербени, агератуму, флоксів, канн). По вул. Гоголя та Незалежності висаджено троянди. По мірі необхідності проводиться полив саджанців і квітів та рихлення після поливу. Загалом приведено в порядок газонів на площі 1,65 тис.м2 та квітників на площі 2,2 тис.м2.

На жаль, в нашому місті є несвідомі громадяни, яким байдуже, чи буде рідне місто гарним та доглянутим. Вони здійснюють крадіжки та пошкоджують висаджені квіти. Так, за травень 2017 року було викрадено: 73 саджанці троянд, які були висаджені по вулицях Незалежності та Гоголя; 188 саджанців петунії, які висаджені у сквері Вічної слави та біля РАГСу; 43 саджанці сальвії та 32 саджанці цинерарії, які були висаджені по вулиці Незалежності та у сквері Вічної слави.  

За даний період працівниками КП «Спецкомунтранс» виконано ремонти та фарбування лавочок, урн для сміття, фарбування бюстів, а також приведено в належний санітарний стан парк по вул. Гоголя (парк «Дружба») на площі 3,5 тис.м2, 8 скверів на площі 53,2 тис.м2 та 8 дитячих майданчиків; відремонтовано 6 дитячих майданчиків; упорядковано 2 меморіальних комплекси та 10 місць почесних поховань та проведене ручне прибирання на прибордюрній частині вулиць (очищення піску та підмітання) за адресами вул. Гоголя, Незалежності, Спартаківська, Сорочинська, Вокзальна, Кашинського, Якова Усика, Боровиковського, Харківка.

Проведено очисні роботи по наведенню належного санітарного стану в лісопарковій зоні та полосі відведення по вул. Полтавській в межах від вул. Котляревського до вул. Байрацької. Прибрано та впорядковано 827 тис.м2 доріг та 20000 тис.м2 тротуарів, а також 42 зупинки міського транспорту.

Виконані роботи про прочищенню ливневої каналізації загальною протяжністю 1,2 км, здійснена чистка канав, лотків, труб ливневої каналізації по вулицях Гоголя, Незалежності, Гурамішвілі, Сорочинській, Д.Озеро, Старосвітській, Харківка, Личанка, Тичини, Я.Усика, Хорольській.

На центральній площі міста відновлено роботу фонтанів, пофарбовано та прочищено відповідні внутрішні конструкції.

У зв'язку з весняно – літнім періодом територія міста все більше заростає високою травою та бур'янами. Миргородським комунальним житлово – експлуатаційним управлінням та  КП «Спецкомунтранс» проводиться робота по боротьбі з бур'янами.

До офіційного відкриття міського пляжу, яке відбулося 01.06.2017 року, були проведені роботи по прибиранню акваторії пляжу (косіння трави, прибирання сміття, фарбування лавочок та грибків, вапняне фарбування вбиральні), проведено водолазне обстеження та очистка дна акваторії пляжу загального користування.

Після докладного виступу відбулося жваве обговорення екологічної теми та  матеріальної бази комунальних підприємств. Коментуючи  питання міський голова Сергій Соломаха акцентував на тому, що  завдяки розпочатим заходам у рамках двомісячника, поточній роботі  та  активізації роботи інспекції з благоустрою, відчутні позитивні зміни.  Проте ще треба докласти чимало зусиль для того, щоб місто було зеленим і чистим та  контролювати роботи  з підтримання належного санітарного стану в місті.  

В ухваленому на засіданні рішенні  доучили  КП "Спецкомунтранс" активізувати роботу по своєчасній ліквідації несанкціонованих звалищ у місті та роз'ясненню серед населення про недопустимість їх влаштування. Інспекції з благоустрою відділу житлово – комунального господарства міської ради проводити роботу з мешканцями міста щодо недопущення влаштування несанкціонованих звалищ та по притягненню до відповідальності  порушників Правил благоустрою території міста Миргорода. Керівникам підприємств, організацій, установ міста, головам вуличних  та будинкових комітетів, гаражних кооперативів здійснювати контроль за дотриманням належного санітарного стану на виробничих, прилеглих та закріплених територіях, запобігати утворенню стихійних звалищ.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 березня 2024 року

Сплачуємо борги до бюджету громади!

     
     
Оголошення

Змінено час засідання виконавчого комітету

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 березня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]