Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Підсумки діяльності Миргородського міськрайонного сектору філії Державної установи «Центр пробації» за 2020 рік
2021-01-16

Пробація, відповідно до Закону України “Про пробацію” від 05.02.2015 року, - це система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого. 

Співробітниками Миргородського міськрайонного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області протягом 12 місяців 2020 року проводилась робота спрямована на реалізацію завдань покладених на уповноважені органи з питань пробації, а саме:

підготовка досудових доповідей щодо обвинувачених;

здійснення нагляду за засудженими до покарань у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, громадських робіт, виправних робіт, особами, яким покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк замінено покаранням у виді громадських робіт або виправних робіт, особами, звільненими від відбування покарання з випробуванням, звільненими від відбування покарання вагітними жінками і жінками, які мають дітей віком до трьох років;

виконання певних видів покарань, не пов’язаних з позбавленням волі;

направлення засуджених до обмеження волі для відбування покарання до виправних центрів;

реалізація пробаційних програм стосовно осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням;

проведення соціально-виховної роботи із засудженими;

здійснення заходів з підготовки осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, до звільнення;

реалізація інших заходів, спрямованих на виправлення засуджених та запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень.

В 2020 році по обліках Миргородського міськрайонного сектору з питань пробації пройшло 209 осіб засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі та притягнутих до адміністративної відповідальності ( в тому числі 6 осіб жіночої статі та 3 неповнолітні особи), з яких :

засуджених до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю - 3 особи;

засуджених до покарання у виді громадських робіт - 24 особи;

засуджених до покарання у виді виправних робіт - 2 особи;

звільнених від відбування покарання з випробуванням та звільнених від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до 3-х років - 132 особи;

засуджених до штрафу - 27 осіб;

притягнутих до адміністративної відповідальності у виді громадських робіт - 14 осіб;

притягнутих до адміністративної відповідальності у виді суспільно корисних робіт - 7 осіб;

Із 24 осіб засуджених до покарання у виді громадських робіт, які пройшли по обліках підрозділу , 1 особа допустила ухилення від відбування даного виду покарання, за що її було засуджено за ч.2 ст. 389 Кримінального кодексу України до покарання у виді арешту.

Із заробітку осіб, засуджених до покарання у виді випраних робіт протягом 2020 рік утримано та перераховано в дохід держави 8130 грн. 00 коп..

Впродовж 2020 року по обліках підрозділу пробації пройшло 27 осіб засуджених до покарання у виді штрафу на загальну суму 73270 грн.

засуджена особа сплатила штраф, на загальну суму 58820 грн.. Дві засуджені особи не виконали призначене судом покарання у виді штрафу, а тому відповідним рішенням суду, на підставі ст. 26 Кримінально-виконавчого кодексу України з урахуванням положень ст. 53 Кримінального кодексу України, засудженим замінено несплачену суму штрафу покаранням у виді громадських робіт із розрахунку одна година громадських робіт за один установлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Миргородським міськрайонним сектором філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області забезпечено виконання 14 постанов про притягнення до адміністративної відповідальності у виді громадських робіт. З яких 5 осіб знято по відбуттю призначеного судом стягнення. 6 осіб допустили ухилення від відбування громадських робіт, за що невідбуту частину громадських робіт замінено на штраф.

В 2020 році по обліках Миргородського міськрайонного сектору з питань пробації пройшло 7 осіб, притягнутих до адміністративної відповідальності у виді суспільно корисних робіт. В рахунок погашення заборгованості по аліментах до Миргородського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) перераховано 7968,17 грн..

На виконання до Миргородського міськрайонного сектору з питань пробації протягом 2020 року надійшла 71 ухвала суду щодо складання досудової доповіді відносно обвинувачених осіб, з яких складено та направлено до суду 68 досудових доповідей, та надано висновок про можливість виправлення обвинуваченого без позбавлення або обмеження волі на певний строк стосовно 53 осіб.

З метою реалізації пенітенціарної пробації, як одного із видів пробації, впродовж 2020 року працівники Миргородського сектору пробації сприяли у вирішенні питань підготовки до звільнення: у пошуку місця проживання

особам; працевлаштування - 2 особам; соціального патронажу - 3 особам;

влаштування до спеціальних установ для звільнених засуджених віком старше 35 років після звільнення - 1 особі.

В своїй діяльності, за відповідним рішенням суду, співробітники пробації використовують дієвий інструмент, який потребує спеціального навчання - пробаційні програми («Попередження вживання психоактивних речовин», «Подолання агресивної поведінки», «Зміна прокримінального мислення», «Формування життєвих навичок»), який застосовується щодо осіб засуджених до покарання у виді обмеження або позбавлення волі, які звільнені від відбування даного виду покарання з випробуванням і встановленим іспитовим строком. В 2020 році успішно реалізовано пробаційну програму щодо 1 засудженої особи.

Основне завдання уповноважених органів з питань пробації, які діють на території України - зниження рівня рецидиву злочинів і забезпечення повернення до нормального життя осіб, які перебував у конфлікті із законом.

З метою більш ефективної соціально-виховної роботи із клієнтами пробації Миргородський міськрайонний сектор з питань пробації запрошує до співпраці наполегливих, відповідальних, толерантних, ініціативних та оптимістичних особистостей для здійснення волонтерської діяльності. Волонтер пробації - фізична особа, яка досягла вісімнадцятирічного віку, уповноважена органом пробації та волонтерською організацією на виконання окремих завдань, пов'язаних із пробацією, на добровільній та безоплатній основі.

Взаємодіючи із органами пробації Ви допомагатимете особам (суб'єктам пробації), які в силу обставин, важких умов життя, умисно або із необережності вчинили правопорушення невеликої суспільної небезпечності, за які їх засуджено до покарань альтернативних позбавленню волі, або ситуація, коли на етапі підготовки досудової доповіді вирішується питання щодо міри їх відповідальності. Ми Вас чекаємо за адресою: м. Миргород вул. Якова Усика, 34. каб. 310, Полтавської області, 37600,

Ел. адреса: [email protected], контактний телефон 099-95-88-386.

З більш детальною інформацією про діяльність органів пробації Ви можете ознайомитися в соціальних мережах та на сайті Державної установи «Центр пробації» за посиланням www.probation.gov.ua.

Юрій Явтушенко,

начальник Миргородського міськрайонного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]