Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Підготовка до літнього курортного сезону 2015 року
2015-04-27

Підготовка підприємств торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг до літнього курортного сезону є завжди одним із ключових питань для нашого міста. У цей період у місті багато гостей, тому якісне обслуговування, належний санітарний стан підприємств та прилеглої території  є його візитною карткою. Про це йшлося, зокрема, на засіданні виконавчого комітету.

Мережа підприємств торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг в місті стабільно функціонує, але темпи росту по зрівнянню з минулим періодом зменшились.

Протягом 2014 року відкрито універсам "Анютка", вул. Спартаківська, 15/27; магазин "АТБ", вул. Гоголя, 98, кафе "Раффінад", вул. Гоголя, 98А; кафе "Піца" ОLIVA", вул. Гоголя, 170Б, ТОВ "СВ Медікал", вул. Гоголя, 84; ТОВ "Факультет – Ф", аптека № 19, вул. Воскресенська, пр. №1, салон краси "Анна", вул. Гоголя, 135/11.

В місті функціонує 6 сучасних маркетів с прогресивними методами обслуговування споживачів: магазин "Фуршет", магазин "Сільпо", універсам "Хвилинка" (2 магазини), магазин "АТБ", універсам "Анютка".

Багато керівників об’єктів торгівлі та ресторанного господарства міста творчо підходять до оздоблення своїх об'єктів, використовуючи елементи історії, культури, етнографії України та інших країн. Це такі як:

  • Чорнобай Ніна Павлівна, кафе "Хуторок";
  • Ніконенко Валерій Борисович, кафе "Козацькі розваги";
  • Руденко Борис Васильович, ресторанно – готельний комплекс "Гоголь";
  • Мілько Іван Іванович, кафе "Легенда";
  • Негоденко Сергій Сергійович, кафе "Старе місто";
  • Порада Богдан Сергійович, кафе "Амічі".
  • Некредіна Надія Олексіївна , кафе "Піца"OLIVA".
  • Козачко Галина Василівна, бар "Едем".
  • Деркач Юрій Анатолійович, кафе "Раффінад",

Миргород – це курорт, який відомий не лише на території України, але і далеко за її межами. Кожного року місто відвідують тисячі гостей.

На даний час тільки на території ПрАТ "Лікувально – оздоровчих закладів "Миргородкурорт" функціонує:

  • 16 магазинів та кіосків
  • 19 підприємств по наданню побутових послуг;
  • 4 підприємства ресторанного господарства;

Можна сказати, що вони підготовлені до прийому відпочиваючих у літній період, приведені у належний санітарний стан підприємства, прилегла територія, керівники підприємств працюють з підлеглими по покращенню культури обслуговування. Людина яка приїхала відпочивати бажає, щоб її якісно та культурно обслужили.

З метою проведення заходів щодо покращення зовнішнього вигляду підприємств та прилеглої території, з 1 травня по 20 серпня 2015 року оголошено загальноміський конкурс "На краще квіткове та світлове оформлення об’єктів торгівлі, ресторанного господарства, сфери побутових послуг, підприємств та установ м Миргорода".

Кращі підприємства та об’єкти торгівлі, ресторанного господарства та сфери побутових послуг міста за оригінальне квіткове та світлове оформлення своїх підприємств та прилеглої території будуть нагороджені згідно умов проведення конкурсу.

Виконавчим комітетом міської ради прийнято рішення від 07.02.2012 року № 70 "Про встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг і впорядкування їх обліку в м. Миргороді". Для встановлення режиму роботи із підтвердженням діяльності у 2014 році та у 1 кв. 2015 року звернулося 86 підприємців. Для упорядкування роботи об’єктів торгівлі в нічний час рішенням виконавчого комітету від 4 лютого 2015 року № 91 було затверджено перелік підприємств торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг, що обслуговують населення міста цілодобово. З метою збереження тиші та обмеження продажу алкогольних напоїв у нічний час, даний перелік досить обмежений.

Слід зазначити, що з метою формування в місті здорового способу життя, зниження рівня споживання алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива серед населення, усунення порушень громадського порядку у нічний час доби та зменшення кількості злочинів, скоєних у стані алкогольного сп'яніння у місті виконується рішення десятої сесії міської ради шостого скликання від 29 червня 2011 року щодо заборони роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (крім безалкогольного) в нічний час з 22.00 год. до 8.00 год. у зимовий період (з листопада по квітень (включно) та з 23.00 год. до 8.00 год. у літній період (з травня по жовтень (включно) у стаціонарних об'єктах торгівлі та малих архітектурних формах, крім закладів ресторанного господарства з цілодобовим режимом роботи.

Розпорядженням міського голови від 27.06.2014 року в місті створена робоча група з метою виявлення перебування у нічний час неповнолітніх у розважальних закладах, продажу їм алкогольних напоїв та тютюнових виробів, фактів скоєння протиправних діянь у місцях розташування таких закладів, додержання правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, вимог Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв" та рішення миргородської міської ради від 29 червня 2011 року № 23 "Про заборону торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (окрім безалкогольного) у нічний час у м. Миргороді". До складу групи входять працівники відділу споживчого ринку та підприємництва, служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради, Миргородської ОДПІ, санепідемслужби, кримінальної міліції у справах неповнолітніх та громадське формування з охорони громадського порядку "Оберіг".

Також, з метою забезпечення громадського порядку на території міста неодноразовими розпорядженнями міського голови та рішенням виконавчого комітету було обмежено на визначені терміни торгівлю алкогольними напоями та пивом у всіх об’єктах роздрібної торгівлі на території міста.

За продаж алкогольних напоїв неповнолітнім, рішенням адмінкомісії при виконавчому комітеті міської ради накладено штрафи на працівників магазинів: "Дубок" (Козацька, 20А), "Верба" (Сорочинська, 151), кіоск (Гоголя, 14), маг. "Продукти" (на розі вул. Слави та вул. Свидницького).

З власниками вищевказаних магазинів, приватними підприємцями Терешонок О.В., Жарковою Л.І., Стабровською Л. Б., Семенченком Р. В. Савченко А. М. проведено роз’яснювальну роботу та суворо попереджено щодо недопущення фактів продажу неповнолітнім пива, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

2.04.2015 року працівниками відділу СКМСД. оформлено адміністративний протокол на продавця магазину "Гастрономчик" Малахову Аллу Василівну, який буде розглянутий на засіданні адмінкомісії при виконавчому комітеті міської ради.

Надходили скарги від мешканців міста щодо порушення режиму роботи та продажу алкогольних напоїв у нічний час у павільйоні за адресою: вул.Гоголя,181/27 (п/п Скора Л.М.), магазині "Верба" за адресою: вул. Сорочинська,151 (п/п Стабровська Л.Б.), магазині "Теремок" за адресою: вул.Гоголя, 28 (п/п Хухра Л.М.), магазині "Продукти", що розташований на розі вулиць Свидницького та Слави (п/п Савченко А.М.).

Були проведені нічні перевірки, з суб’єктами господарювання проведено роз'яснювальну роботу щодо дотримання режиму роботи.

17. 04. 2015 р. було проведено спільну нараду щодо недопущення продажу алкогольних напоїв та пива військовослужбовцям у військовій формі одягу. У нараді прийняли участь представники військових частин, органів МВС, керівники торгових підприємств та ресторанного господарства, які здійснюють реалізацію алкогольних напоїв поблизу місць дислокації та тимчасового розташування військових частин, а саме:

  • територія авіамістечка;
  • район нафтомістечка;
  • район центральної районної лікарні.

Мають місце нарікання споживачів на незадовільну культуру обслуговування, порушення Закону України "Про захист прав споживачів".

Керівникам підприємств необхідно більше приділяти увагу якості продуктів харчуванню, щоб не допустити випадків отруєння у нашому місті. Продукти з закінченим терміном реалізації потрібно терміново вилучати з реалізації. Випадки наявності таких товарів у торговельній мережі існують. По даному питанню у нашому місті працює спеціаліст по захисту прав споживачів, який реагує на звернення мешканців та гостей міста щодо вищевказаного питання.

У непродовольчий групі товарів найбільше порушень стосується суб’єктів господарювання магазинів "Алло", "Мирмаркет", також "Центрального ринку".

Так, протягом 2014 року та 1 кварталу 2015 року до спеціаліста у справах захисту прав споживачів відділу споживчого ринку та підприємництва звернулося 115 осіб,

 Дієву допомогу одержали 32 скаржники, 10 в т.ч. - повернули кошти, для 14 –

проведено гарантійний ремонт побутової техніки та мобільних телефонів, для 8 – здійснено обмін товару.

Відділом споживчого ринку та підприємництва постійно проводяться заходи щодо попередження та ліквідації стихійної торгівлі в м. Миргороді. Незаконну торгівлю переважно створюють пенсіонери та малозабезпечені громадяни, яких складно оштрафувати. Тому робоча група за участю працівників міліції, інспекції з благоустрою, санстанції, управління ветеринарної медицини в м. Миргороді, відділу споживчого ринку та підприємництва міської ради, здійснює майже щоденні рейди по питанню попередження стихійної торгівлі за адресами: вул. Гоголя, 72 - 80А, вул. Воскресінська, вул. Кашинського, вул. Я. Усика, вул. Гоголя, 112 біля центрального входу ПрАТ ЛОЗ "Миргородкурорт".

Необхідно зазначити, що на даний час на вулиці Воскресінській залишилась проблема накопичення автотранспорту по всій вулиці, навіть на тротуарі. Дане питання неодноразово підіймалось, його необхідно вирішувати.

Відділом споживчого ринку та підприємництва були проведені обстеження підприємств торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг, які розташовані в центрі та на околиці міста з питання підготовки до літнього курортного сезону. Зроблені висновки, що підприємства тільки розпочали підготовку до літнього курортного сезону.

 На даний час задовільно підготовлені наступні магазини:

  • магазин "Теремок", вул. Гоголя, 28А, керівник Хухра Любов Миколаївна;
  • магазин "Домашній", вул. Миру, 2, керівник Дідик Валентина Петрівна;
  • кафе "Козацькі розваги", вул. Гоголя, 28, керівник Ніконенко Валерій Борисович;
  • ресторанно – готельний комплекс "Гоголь", вул. Я. Усика, 18, керівник Руденко Борис Васильович" ;
  • магазин "Арго", вул. Д Апостола,6, керівник Курочка Ірина Миколаївна;
  • магазин "Ветеран", вул. Гоголя, 36, керівник Булойчик Олена Михайлівна;
  • магазин "Барвінок", вул. Д Апостола,7, керівник Багацька Валентина Іванівна та багато інших.

В незадовільному санітарно – технічному стані знаходяться:

  • магазин фірми "Берест", вул. Гоголя, 47/2, п/п Бутенко Олег Федорович (незадовільний стан східців, відсутність поручнів);
  • магазин "Продукти", вул. Гоголя, 162, п/п Ліпунов Олексій Вікторович (вкрай незадовільний стан східців, фасаду, торгового залу);
  • кіоск "Тютюнок", вул. Гоголя, 80 – А, п/п Бугаєвський Сергій Олександрович (необхідно привести в належний санітарний стан фасад);
  • магазин "Домінік". вул. Гоголя, 117 – А, ПАТ "Полтавакондитер" (необхідний ремонт східців),
  • магазин «Калинка», вул.Котляревського,82, керівник Боришполець Анатолій Миколайович (санітарний стан прилеглої території та приміщення незадовільний.

Проведена обстеження підприємств торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг, що розташовані на території авіамістечка. На даний час там здійснюють діяльність 14 суб'єктів господарювання, які розпочали прибирання прилеглої території.

Не підготовлені до роботи у літній курортний сезон:

  • магазин "Комбат", п/п Куценко Наталії Олександрівни (необхідно привести в належний санітарний стан фасад та прилеглу територію);
  • перукарня "Фен", п/п Зубченко Лариси Миколаївни (необхідно привести в належний санітарний стан фасад).

З метою ефективного використання елементів благоустрою територіальної громади м. Миргорода, залучення додаткових коштів у бюджет міста та для впорядкування сезонної, тимчасової та виносної торгівлі на землях загального користування чотирнадцятою сесією міської ради шостого скликання від 19 грудня 2011 року було прийнято відповідне рішення № 6 "Про затвердження Тимчасового положення про порядок надання в оренду окремих елементів благоустрою комунальної власності для розміщення малих архітектурних форм та тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності". За 2014 рік укладено 219 у 1 кв. 2015 р. – 65 договорів згідно вищевказаного рішення.

На даний час є актуальним питання щодо зростання цін на основні продукти харчування Спеціалістами відділу споживчого ринку та підприємництва міської ради здійснюється порівняльний щоденний моніторинг цінової ситуації на основні продукти харчування в торговельній мережі м. Миргорода. Також проводиться роз’яснювальна робота з покупцями щодо цін в магазинах міста.

Як альтернатива виконавчим комітетом Миргородської міської ради проводиться відповідна робота щодо виділення торговельних площадок з метою реалізації у весняно – осінній період овочів, фруктів та баштанних культур для місцевих товаровиробників, сільськогосподарських виробників, власників фермерських (селянських господарств) в густонаселених мікрорайонах міста, а саме біля авіамістечка (вул. Багачанська), по вул. Свидницького, біля районної лікарні, біля залізничного вокзалу, по вул. Шишацькій, по вул. Д.Апостола.

В цілому підприємства торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг розпочали підготовку до роботи у літній курортний сезон.

 

Любов Кундій

начальник відділу споживчого

ринку та підприємництва 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]