Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Перший дзвоник у Миргородському ПТУ №44
2016-09-01

Ще у минулому навчальному році держава передала містам обласного підпорядкування повноваження по фінансуванню професійно-технічних закладів освіти, залишивши при цьому матеріальну базу цих закладів у державній власності. Додаткове навантаження для бюджетів невеликих міст стало важким тягарем. Проте Миргород все ж знайшов можливість, аби в непростий час підтримати своє Професійно-технічне училище, не допустити затримки з виплатою заробітних плат освітянам та стипендій учням.

На початок 2016-2017 навчального року ситуація з фінансуванням закладу є вкрай складною. Та попри це 1 вересня навчання в Миргородському професійно-технічному училищі №44 все ж розпочалося.

Цього року тут здобуватимуть професію 450 учнів. На перший курс вступило 145 хлопців та дівчат, із яких 102 – мешканців міста та району. За словами директора училища Раїси Мокрій, найбільшою популярністю серед абітурієнтів користується спеціальність "тракторист" (лише цього року за даним напрямом було укомплектовано п’ять навчальних груп). Затребуваними, переконує очільниця закладу, є й інші спеціальності. Адже із 165 випускників минулого року працевлаштовано 130. Решта ж – продовжили навчання у вищих закладах освіти.

Зі святом Першого дзвоника учнів та педагогічний колектив Миргородського Професійно-технічного училища №44 привітав особисто міський голова Сергій Соломаха. Побажавши учням та їх наставникам вдалого навчального року, Сергій Павлович запевнив – Миргородська міська рада робитиме все можливе для того, аби зберегти в місті професійно-технічну освіту. Він пояснив, що громада Миргорода готова здійснювати фінансування училища за умови, якщо держава передасть місту матеріальну базу закладу. Дане питання потрібно врегулювати законодавчо, адже фінансуючи ПТУ зараз, місто по суті виконує державну функцію, що не відповідає цілій низці законів.

- Ми віднайшли ресурс для фінансування професійно-технічної освіти, у тому числі за рахунок інших сфер, - пояснив міський голова. – Я думаю, цього року вчителі вчасно отримуватимуть заробітну плату, а учні стипендію. Також здійснюватимуться проплати за користування енергоносіями. Проте, сподіваємося, що область та держава не залишать нас з цією проблемою сам на сам.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]