Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Перше ОСББ готується отримати кошти на ремонт свого будинку
2015-08-14

У Миргороді успішно розвивається спільний Проект Європейського Союзу та Програми Розвитку Організації Об'єднаних Націй  "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду"  (ЄС/ПРООН МРГ-III), що покликаний допомогти мешканцям міста у спільному управлінні їх багатоквартирними будинками.

Відібрані шість перших ОСББ, у яких будуть проведені капітальні ремонтні роботи за рахунок грантових коштів Проекту, місцевої влади та співвласників. Це стало можливим лише за умови активної позиції мешканців та їх готовності самостійно керувати своїми будинками. За умовами Проекту, мешканці сплачують лише частину загальної вартості робіт та повинні самостійно визначити першочерговість проблем у своїх багатоквартирних будинках.

Перше об'єднання співвласників багатоквартирних будинків "Хорол" (вулиця Незалежності, 29/14) уже зібрало пакет документів та готується до підписання угоди з Проектом ЄС/ПРООН МРГ-III для проведення капітального ремонту ліфтів. З місцевого бюджету виділено кошти на ремонтні роботи цього та ще двох ОСББ, ще на три ОСББ кошти буде виділено на наступних сесіях.

Нагадуємо, що з 1 липня 2015 року набув чинності закон "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку". Управління багатоквартирним будинком здійснюється його співвласниками. За рішенням співвласників усі або частина функцій з управління багатоквартирним будинком можуть передаватися управителю або всі функції - об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку (асоціації об’єднань співвласників багатоквартирного будинку).

Законом встановлено, що у разі якщо протягом одного року з дати набрання чинності (до 1 липня 2016 року) цим Законом співвласники багатоквартирного будинку, в якому не створено об’єднання співвласників, не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком, управління таким будинком здійснюється управителем, який призначається на конкурсних засадах виконавчим органом місцевої ради, на території якої розташований багатоквартирний будинок. У такому разі ціна послуги з управління багатоквартирним будинком визначається за результатами конкурсу, який проводиться в порядку, встановленому Мінрегіоном.

Також передбачено, що земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкова територія, що перебувають у спільній сумісній власності власників квартир та нежитлових приміщень у будинку, передаються безоплатно у власність або в постійне користування співвласникам багатоквартирного будинку в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Всі власники квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку є співвласниками на праві спільної сумісної власності спільного майна багатоквартирного будинку. Спільним майном багатоквартирного будинку є приміщення загального користування (у тому числі допоміжні), несучі, огороджувальні та несуче-огороджувальні конструкції будинку, механічне, електричне, сантехнічне та інше обладнання всередині або за межами будинку, яке обслуговує більше одного житлового або нежитлового приміщення, а також будівлі і споруди, які призначені для задоволення потреб усіх співвласників багатоквартирного будинку та розташовані на прибудинковій території, а також права на земельну ділянку, на якій розташований багатоквартирний будинок та його прибудинкова територія, у разі державної реєстрації таких прав.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]