Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Перереєстрація релігійних громад Полтавщини розпочнеться у березні
2019-02-13

На селекторній нараді у Полтавській ОДА обговорили методику перереєстрації релігійних громад області. Вже з березня райони повинні передати їх оновлені статути у Департамент культури і туризму ПОДА. Православна церква України завдяки активній позиції Президента Петра Порошенка в січні отримала автокефалію. 

Тоді й прийняли Закон щодо підлеглості релігійних організацій та процедури їх державної реєстрації зі статусом юридичної особи. Так, протягом трьох місяців усі релігійні громади повинні визначитися із подальшим функціонуванням церков, перереєструвати їх та внести зміни до статутів. 

— Ми ні в якому разі не втручаємось у життя церкви. Це стосується лише повноважень, які покладені на облдержадміністрацію в частині реєстрації церков. Потрібно віднестися до цього дуже відповідально, тому що вже п’ять років йде війна на сході України. Наше завдання дуже просте — виконати норму чинного закону, який прийняли у залі Верховної Ради. І дякую Президенту, що ми маємо можливість створити Православну церкву України, — наголосив голова Полтавської ОДА Валерій Головко.   

Перереєстрацію мають пройти всі релігійні громади: УПЦ Московського патріархату та УПЦ Київського патріархату. Якщо ж через визначений термін церкви не перереєструються, і не визначаться із подальшою роботою, вони фактично втратять чинність своїх повних офіційних назв. Тобто втратять юридичну особу, а така структура не може законно функціонувати.

Реєстрацію громад у Полтавській ОДА розпочнуть з березня. Перед цим потрібно розробити дорожню карту для всіх районів щодо перереєстрації, а потім передачі документів.

Щоб визначитися із переходом церкви, потрібно зібрати релігійну громаду. Якщо 23 на зборах виявили бажання перейти у Православну церкву України, далі оформляються документи. Потім — передаються реєстраційні справи релігійних громад з РДА, міськвиконкомів до Департаменту культури і туризму ПОДА. Для цього ГУ юстиції у Полтавській області визначило відповідальних за державну реєстрацію людей у кожних РДА та міськвиконкомах.

— Наразі вже зняті з державної реєстрації такі структури, як Українська православна церква Київського патріархату, Українська автокефальна православна церква. Зареєстрований статут Київської митрополії Православної церкви України. Синод затвердив типовий статут управлінь. У нас вже проведені парафіяльні збори, підготовлені протоколи. Ми готові вже до перереєстрації. На початку березня затвердять типовий статут парафіяльний. Думаю, що тоді всі парафії проведуть збори, затвердять ці документи, і передадуть їх до облдержадміністрації, — прокоментував Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір.

Наразі у Полтавській області вже є результат: Великобагачанський район став першим, де відбувся перехід церковної громади від Московського патріархату до Православної церкви України, - повідомляє  прес-служба Полтавської ОДА.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у квітні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю заступника міського голови – начальника управління комунальних ресурсів та керуючої справами виконавчого комітету на квітень 2024 року

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]