Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Перерахунок пенсій з 01 липня 2018р.
2018-07-17

З 1 липня 2018 року Пенсійним фондом України проведено перерахунки пенсій окремим категоріям громадян.

Статтею 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» визначено розміри прожиткового мінімуму як для основних соціальних і демографічних груп населення, так і в розрахунку на одну особу на місяць.

З 1 липня поточного року розмір прожиткового мінімуму змінюється, що є підставою для зміни розміру пенсійної виплати та надбавок, які визначають виходячи з прожиткового мінімуму.

У зв’язку зі зміною розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, із 1 липня буде збільшено розмір мінімальної пенсійної виплати з 1373 до 1435 грн.

Зокрема, підвищення стосуватиметься тих пенсіонерів, які досягли пенсійного віку, але не мають повного страхового стажу (чоловіки — 35 років, жінки — 30 років, а для осіб, яким пенсію призначено до 01.10.2011      року, 25 і 20 років страхового стажу відповідно), і розмір їхньої пенсії з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, окрім пенсії за особливі заслуги перед Україною, не досягає 1435,00грн.

Варто нагадати, що пенсіонерам з інвалідністю та пенсіонерам, страховий стаж яких становить у чоловіків — 35 років, у жінок — 30 років (для осіб, яким пенсію призначено до 01.10.2011року, 25 і 20 років відповідно), мінімальну пенсію з 1 жовтня 2017 року встановлено в розмірі 1452 грн (1373 грн — прожитковий мінімуму для осіб, що втратили пра¬цездатність, збільшений на 79 грн), тому цей перерахунок їх не стосуватиметься.

Також підвищиться пенсія донорів. Статтею 13 Закону України «Про донорство крові та її компонентів» передбачено, що почесні донори України мають право на отримання надбавки до пенсії в розмірі 10% від затвердженого прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць. Отже, зважаючи на те, що розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць збільшується з 1700 до 1777 грн, відповідно буде збільшено розмір надбавки донорам із 170 грн до 177,70 грн.

Зросте також максимальний розмір пенсії, бо він також залежить від розміру прожиткового мінімуму. Законодавчо визначено, що максимальний розмір пенсії з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною,індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством (окрім доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною), не може перевищувати 10. прожиткових мінімумів для осіб, що втратили працездатність. Відповідно, максимальний розмір пенсії збільшиться з 13 730,00 грн до 14350,00 грн.

                                            Миргородське об'єднане Управління Пенсійного фонду України

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]