Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Пенсійний фонд інформує
2018-03-19

Упродовж 2017 року Миргородське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Полтавській області продовжувало реалізацію заходів, спрямованих на виконання урядової Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України. Пріоритетними напрямками роботи стали підвищення якості обслуговування громадян, вдосконалення управління фінансовими ресурсами, впровадження сучасних управлінських та інформаційних технологій, скорочення адміністративних видатків, забезпечення прозорості та відкритості у роботі пенсійних установ.

Підвищення в державі мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року та внесення змін до трудового законодавства стали вагомим інструментом для стабілізації бюджету Фонду. Надходження коштів, адміністрування яких здійснює управління, за 2017 рік виконано на 98,95% - до бюджету управління надійшло 1789,82 тис. грн.

Зростання обсягів доходів поряд з надходженнями з Державного бюджету дало можливість управлінню в повному обсязі реалізувати свою основну місію – своєчасно та в повному обсязі фінансувати пенсії людям, для яких ці виплати чи не єдиний засіб існування. Лише на Миргородщині протягом року на ці цілі спрямовано майже 508 млн. грн.

На даний час в регіоні пенсійним забезпеченням охоплено 21,9 тис. непрацездатних громадян. У минулому році лави пенсіонерів поповнили майже 674 тис. наших земляків, встановлено 16 пенсії за особливі заслуги перед Україною, проведено близько 4 тис. індивідуальних перерахунків.

У зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб з 1 травня 2017 року відбувся масовий перерахунок пенсій 20 тис. громадян, або 91% одержувачів. Середнє підвищення пенсії у рамках травневого перерахунку склало 64 грн.

Результатом реалізації у державі соціально-економічних реформ в 2017 році стало впровадження з 1 жовтня Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», спрямованого на розв’язання низки гострих та застарілих проблем у пенсійній галузі.

Управлінням в автоматичному режимі перераховано майже 21,6 тис. пенсійних справ, відтак 97,1% миргородських пенсіонерів відчули результати осучаснення. Зокрема, підвищення отримали:

- 14,5 тис. осіб - до 140 грн.;

- 2,6 тис. осіб - від 140 грн. до 500 грн.;

- 1,9тис. осіб - від 500 грн. до 1000 грн.;

- 1,6 тис. осіб - від 1000 грн. до 2000 грн.;

- 0,4тис. осіб - від 2000 грн. до 3000 грн.;

- 0,4 тис. осіб - від 3000 грн. і вище.

Середній розмір підвищення в жовтні склав майже 492 грн. Суттєве збільшення розміру пенсії отримали ті пенсіонери, які мали заробітну плату, вищу за середню чи мінімальну та значний стаж роботи .

У результаті проведених перерахунків середній розмір трудової пенсії на Миргородщині упродовж року зріс на 570 грн. і склав 1927,75 грн.

У позитивному ключі слід розглядати той факт, що управління  здійснило перехід на нову централізовану платформу призначення і виплати пенсій, що дозволяє значно поліпшити якість обслуговування громадян і відмовитися від старого програмного забезпечення.

Починаючи з грудня, всі процеси, пов’язані з призначенням та виплатою пенсій  здійснюються вже в централізованій підсистемі «Призначення та виплати пенсій на базі електронної пенсійної справи». Це надає можливість здійснювати прийом громадян в управлінні незалежно від місця реєстрації та фактичного проживання.

Докорінно змінився і процес обслуговування –  він розділився на дві окремі складові: безпосередню роботу з людьми в залах обслуговування (фронт-офіси) і опрацювання документів (бек-офіси). Завдяки такому розмежуванню функцій у рази зменшено тривалість надання послуг та знижено ризик корупційних проявів.

Завдяки співпраці з місцевими організаціями відкрито агентський пункт. Поступово набувають популярності дистанційні форми обслуговування громадян. Наразі в управлінні налічується майже 1,4 тис. користувачів Веб-порталу Пенсійного фонду, який запрацював у новому форматі.

Серед пріоритетних напрямків роботи пенсійної галузі залишається детінізація трудових відносин і заробітної плати.  Завдяки проведенню комплексної наполегливої роботи намітилися позитивні результати процесу легалізації - на кінець 2017 року кількість осіб, яким нараховується заробітна плата менше мінімальної, зменшилася  на 18 осіб, або на 25%.  Легалізовано відносини у сфері зайнятості населення 10 осіб.

Попереду на управління чекає подальша робота щодо організації наближення пенсійних послуг до громадян, мобілізації коштів до бюджету Пенсійного фонду, забезпечення фінансової сталості пенсійної системи та ще більш глибокий аналіз відомостей про застрахованих осіб та їхніх роботодавців.

 

Миргородське об”єднане управління

 Пенсійного фонду України в

Полтавській області

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]