Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Пенсійна реформа та розвиток системи загальнообов’язкового державного соціального страхування
2015-11-05

Відповідно до Конституції України громадяни мають право на соціальний захист, що включає право на забезпечення їх у разі повної, часткової або тимчасової втрати працездатності, втрати годувальника, безробіття з незалежних від нього обставин, а також старості та інших випадках передбачених законом.

Державна політика в сфері пенсійного забезпечення в 2015 році була спрямована на забезпечення збалансованої солідарної системи пенсійного страхування через звільнення солідарної системи від невластивих для неї виплат, удосконалення порядку призначення й індексації пенсій, запровадження нових принципів солідарної системи з метою розв'язання завдань соціального захисту осіб похилого віку, стабілізації стану державних фінансів.

Управління ПФУ в м. Миргороді та Миргородському районі  станом на 1 жовтня 2015 року проводило виплату 12829 пенсіонерам міста що на 604 чоловіка більше, ніж за відповідний період минулого року.

З вказаної  кількості пенсіонерів  міста отримують :

пенсії по віку  - 9728 чоловік;

пенсії по інвалідності –1879 чоловік;

пенсії по втраті годувальника – 548 чоловік;

пенсії за особливі заслуги перед Україною –464  чоловіка

За 9 місяців  2015 року відділом пенсійного забезпечення було призначено 269 нових пенсійних справ, здійснено 823 перерахунки. На особистому прийомі побувало 9320 громадян.

За 9 місяців 2015 року до бюджету управління Пенсійного фонду в м. Миргороді та Миргородському районі надійшло власних коштів по району на загальну суму 1645,3 тис.грн. Доведений план надходження власних коштів за звітний період виконано на 120,72 %.

Забезпеченість власними коштами на виплату пенсій за 9 місяців 2015 року склала 43,55 %.

Потреба в коштах на виплату пенсій 9 місяців за  2015 року по місту Миргороду та Миргородському району склала 517634,07 тис. грн.

Фінансування та виплата пенсій та допомог протягом 9 місяців 2015 року проводилася вчасно та в повному обсязі.

Середній розмір пенсій станом на 1 жовтня 2015 року становить 1474,83, що на 76,45 грн. більше ніж за відповідний період минулого року.

Борг до Пенсійного фонду України в районі станом на 01.10.2015 року становить 4069,0 тис.грн. В порівнянні з 2014 роком борг збільшився  на 472,5 тис.грн.

Основні цілі на 2016 рік:

  • створення рівних можливостей для пенсійного забезпечення громадян незалежно від сфери їх зайнятості та виду діяльності, усунення диспропорції у розмірах пенсій. Шляхи вирішення цього питання вбачаються, насамперед, у скороченні пільг по сплаті внесків до Пенсійного фонду, приведенні у відповідність діючих законів до положень нового законодавства та формування сприятливого податкового режиму для функціональної накопичуваної пенсійної системи.

Кількісні критерії, що будуть свідчити про реалізацію цілей:

Реалізація поставлених завдань призведе до впровадження соціально справедливої системи пенсійного забезпечення;

-стабілізації та покращення стану державних фінансів;

-гарантування своєчасної виплати пенсій у майбутньому;

-легалізації заробітної плати та зниження рівня тінізації економіки.

- забезпечення стабільного функціонування солідарної системи, своєчасного фінансування та виплати пенсій, зменшення потреби на покриття дефіциту бюджету Пенсійного фонду державними коштами. –  управління Пенсійного фонду України в м. Миргороді та Миргородському районі - протягом року.

-        своєчасне призначення та виплати пенсій та інших державних гарантій_- управління Пенсійного фонду України в м. Миргороді та Миргородському районі - протягом року.

- сприяння розвитку накопичувальної системи пенсійного забезпечення -  управління Пенсійного фонду України в м. Миргороді та Миргородському районі - протягом року.

- здійснення заходів щодо легалізації заробітної плати та зайнятості населення, забезпечення оплати праці кожного найманого працівника в залежності від його трудового внеску та не менше встановленого законодавством мінімального рівня оплати праці – управління Пенсійного фонду України в м. Миргороді та Миргородському районі - протягом року.

- збільшення надходження коштів від примусового стягнення боргів через органи виконавчої служби за судовими рішеннями та узгодженими вимогами Пенсійного фонду – Державна виконавча служба - протягом року.-

- створення в районі атмосфери негативного ставлення до роботодавців, які виплачують заробітну плату менше мінімальної або без одночасної сплати єдиного внеску до Пенсійного фонду, шляхом проведення комплексу інформаційно-роз’яснювальних заходів, зустрічей в трудових колективах, оприлюднення списків таких роботодавців у ЗМІ тощо – протягом року. - Управління ПФУ в м. Миргороді та Миргородському районі - протягом року.

- здійснення контролю за цільовим витрачанням коштів Пенсійного фонду, які спрямовуються на виплати, що залежить від фактів працевлаштування пенсіонерів, чи зміни статусу отримувача пенсійних виплат – протягом року. - управління ПФУ в м. Миргороді та Миргородському районі - протягом року .

В.о. начальника управління 

Пенсійного фонду України

в м. Миргороді та Миргородському районі   Н.І. Гришко

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]