Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Пам’ятка щодо надання роз’яснень з оплати житлово-комунальних послуг з урахуванням призначеної субсидії
2015-11-10

Як правильно сплачувати за житлово-комунальні послуги з урахуванням субсидії?

 Після проведення розрахунку розміру субсидій кожній сім’ї надається повідомлення про надання субсидії, із зазначенням:  плати за послуги в межах соціальної норми споживання; - суми призначеної субсидії;- обов’язкової частки плати в межах соціальної норми споживання (окремо по кожній організації – надавачу житлово – комунальних послуг).

Субсидія призначається в межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами.   

Громадяни, яким призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг сплачують щомісячно обов’язкову частину плати в межах соціальних норм, на які призначено субсидію, та самостійно сплачують послуги, використані понад норми.

Таким чином, для визначення розміру фактичної плати за житлово-комунальні послуги у разі призначення субсидії необхідно від нарахованої плати за надані житлово – комунальні послуги відняти розмір субсидії.

Зверніть увагу, якщо послуги обраховуються лічильником, і загальна сума спожитих послуг менша, ніж обов’язкова частка, оплату необхідно проводити по фактичному обсягу спожитої послуги за відповідний період.

Крім того, зазначаємо, що сума субсидії, яку було переказано управлінням праці та соціального захисту населення на рахунок організацій надавачів житлово-комунальних послуг для оплати наданих послуг, в розмірі соціальних нормативів, і яка не використана сім’єю внаслідок економії споживання послуг, зараховується організаціями надавачами житлово-комунальних послуг як оплата послуг, у тому числі обов’язкової частки платежу сім’ї, на наступні розрахункові періоди.

               З питань щодо нарахування та оплати житлово-комунальних послуг звертатися до організацій - надавачів відповідних послуг за телефонами:

МУГГ ПАТ «Полтавагаз» тел. 4-36-95

МФ ПАТ «Полтаваобленерго» тел. 5-31-55

ОКВПВКГ «Миргородводоканал» тел. 4-40-08

ОКВПТГ «Миргородтеплоенерго» тел. 5-23-34

                           Управління праці та соціального захисту населення Миргородської міської ради отримувачам житлових субсидій радить систематично проводити звірки із організаціями  надавачами комунальних послуг.

Завідуюча сектору прийому громадян

управління праці та соціального захисту населення

Миргородської міської ради                                                          Гуйван Ю.Г.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]