Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
«Пам’ятаємо. Перемагаємо!»
2015-05-08

8 травня на центральній площі Миргорода відбувся захід з нагоди Дня пам’яті і примирення «Пам’ятаємо. Перемагаємо!». У родинному колі миргородці вшанували пам’ять тих, хто загинув під час минулої війни, та під час неоголошеної війни на Сході України.

Трагічні сторінки України 1939 - 1945 років перегорнули учасники заходу «Пам’ятаємо. Перемагаємо!». Миргородці прийшли на центральну площу та переглянули фотовиставку з архівів миргородських родин. Стенди виготовили колективи навчальних закладів міста разом з відділом культури та працівники МК ЖЕУ. На світлинах - герої – учасники Другої світової війни, та обличчя тих, хто загинув на сході, виборюючи територіальну цілісність свої батьківщини у наші дні. До присутніх звернувся міський голова Сергій Соломаха.  

"У ювілейну річницю перемоги, яка проходить під гаслом: “Пам’ятаємо. Перемагаємо” в Україні започатковано нову традицію відзначення 8 та 9 травня - в європейському дусі пам’яті та примирення. 8 травня – день пам’яті за кожним, хто боровся із нацизмом і не повернувся живим з війни 1939 – 1945 років. Україна жертвувала задля Перемоги найдорожчим — життям своїх синів і дочок. Більше 11 тисяч миргородців не повернулися з поля бою, а це майже кожен третій житель міста. Є немало родин, де війна забрала по два-три покоління. Море сліз пролито солдатськими матерями, вдовами та сиротами, і нічим не виміряти  глибину та гіркоту цього горя. Сьогодні ми схиляємо голови перед тими, хто поліг у смертному двобої з агресором, чиї братські могили є не лише на українській землі, а й далеко за її межами. Святі і безсмертні для нас усі, хто відстоював наш спокій і мирне небо над головою.  Я закликаю всіх до примирення, до єдності, і спільного бажання подолати війну! Навіть, зараз, коли на сході тривають військові дії, ми не втомлюємось повторювати: українці єдині у бажанні жити в мирі! Наше місто – місто миру і спокою. Збережімо його для нинішніх і прийдешніх поколінь. Єднаймося - у єдності наша сила".

Старшокласники поіменно згадали імена Героїв Миргородщини, директор краєзнавчого музею Андрій Фесенко розповів про історичні сторінки Другої світової війни. Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам'ять полеглих земляків. У рамках заходу відбулася жалобна хода з лампадками до меморіалу Вічної Слави.

 

Більше фото у галереї

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]