Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Ознайомлюємо суб’єктів пробації з історією становлення Незалежності України
2020-08-21

23 та 24 серпня 2020 року в Україні відзначають найголовніші загальнодержавні свята – День Державного Прапора України  та День Незалежності України. З метою формування національної свідомості та піднесення значення українських символів серед суб’єктів пробації молодіжного віку, які перебувають на обліку Миргородського міськрайонного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області, 20 серпня 2020 року  в читальному залі Миргородської міської публічної бібліотеки ім. Д. Гурамішвілі для дорослих за сприяння Миргородського бюро правової допомоги та Миргородського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Миргородської міської ради проведено захід, під час якого присутні мали можливість відвідати історичний вернісаж «Державність вимріяна поколіннями».

Провідний бібліотекар Алла Федченко розповіла присутнім, що Державний Прапор - це атрибут нашої Держави, який закріплений на законодавчому рівні та виражає провідну роль нації у встановлені власної держави та являється одним із державних символів України, кольори якого відображають національну традицію та ідентифікують нашу територію протягом тривалого періоду часу. За офіційною версією, 23 серпня 1991 року — після провалу путчу в Москві — група народних депутатів внесла синьо-жовтий український прапор у сесійний зал Верховної Ради. Освячення Національного прапора було проведено священиком УАПЦ Петром Бойком. Якраз до цієї події і прив'язаний Указ Президента України, Леоніда Кучми, «Про День Державного Прапора України» № 987/2004, написана відповідна картина на стіні ВРУ, а цей прапор, як реліквія, урочисто зберігається під склом в музеї ВРУ. Наступного дня Україна проголосила незалежність. Бібліотекар також зазначила, що День незалежності України – це державне свято, встановлене на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою утворення держави Україна в її сучасному вигляді.

Для більшості громадян України незалежність своєї країні означає: пишатися своєю країною, її історією та сучасністю, мати можливість жити в достойних умовах та відчувати гарантовану безпеку, а також відчувати соціальну захищеність. Маємо надію, що долучення суб’єктів пробації молодіжного віку до історичного минулого становлення державності України  хоч на один крок наблизить їх до шляху виправлення та позитивних змін у житті.

Юрій Явтушенко,

начальник Миргородського міськрайонного сектору

філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області

підполковник внутрішньої служби 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]