Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Отримання пенсій через банківські установи - вибір пенсіонера
2015-04-21

Статтею 47 Закону України від 09.07.2003 N1058-IV "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" визначено, що пенсія виплачується щомісяця організаціями, які здійснюють виплату і доставку пенсій, у строк не пізніше 25 числа місяця, за який виплачується пенсія, виключно в грошовій формі за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України або перераховується на визначений цією особою банківський рахунок у порядку, передбаченому законодавством.

Виплата пенсій та грошової допомоги, що нараховуються органами Пенсійного фонду, через банківські установи регулюється Порядком виплати пенсій та грошової допомоги за згодою пенсіонерів та одержувачів допомоги через їх поточні рахунки у банках, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 30.08.1999 № 1596.

Щороку на конкурсній основі затверджується список банків, уповноважених обслуговувати поточні рахунки пенсіонерів і отримувачів допомоги.

Із списку банків, з якими укладено угоди Пенсійним фондом України про співробітництво,  одержувачі пенсій та допомог можуть обрати  фінустанову, в якій є вигідні умови обслуговування й зручне місце розташування.

Заяви про виплату пенсійних коштів через установи уповноважених банків подаються до органів Пенсійного фонду пенсіонером за місцем проживання за встановленою формою та за умови пред'явлення паспорта.

На території міста управлінням Пенсійного фонду України в м. Миргороді та Миргородському районі укладено угоди з такими банківськими установами: ПАТ "Полтава - банк",  ПАТ АБ "Укргазбанк",  ПАТ КБ "Приватбанк", АТ "Райфайзен банк Аваль",  ПРУ АТ "Фінанси та кредит", ПАТ "Креді Агріколь банк", Акцент банк, АТ "Укрсиббанк",  АТ "Ощадбанк", АБ "Експрес банк".

Відкриття й обслуговування пенсійних рахунків у банківських установах є безкоштовне, поряд з цим є ряд переваг: пенсіонер може отримати пенсію у відділенні банку або банкоматі не тільки за місцем його знаходження, але й іншому місті по всій території України; зняти з поточного пенсійного рахунку як усю нараховану суму пенсії, так і її частину. Щодо інших переваг, які додатково може отримати клієнт банку, необхідно з'ясовувати безпосередньо в обраній банківській установі. Крім того, однією із умов договору між банком і отримувачем пенсійних коштів є як отримання коштів безпосередньо у банку, так і з доставкою пенсії за місцем проживання в зручний для пенсіонера час. Пенсіонер у будь-який час має право відмовитися від послуг одного банку на користь іншого.                   

Такий спосіб виплати пенсій та допомог для органів Пенсійного фонду дає можливість зекономити кошти на виплату та доставку пенсій та допомог, які в свою чергу спрямовуються на фінансування пенсій.

Проте право вибору способу отримання пенсії через банківську установу чи підприємство поштового зв'язку залишається за пенсіонером.

За додатковою інформацією необхідно звертатися до управління Пенсійного фонду України в м. Миргороді та Миргородському районі за адресою вул. Гоголя, 159, каб. № 1, або за телефоном 5-64-09.

Ярослав Гончаренко,

начальник юридичного відділу управління ПФУ в м.Миргороді та Миргородському районі

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]