Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Основні теми планового засідання виконавчого коміту
2021-11-17

17 листопада  відбулося планове засідання виконавчого комітету. Перед початком роботи міський голова Сергій Соломаха передав Почесну грамоту Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА, члену виконавчого комітету, директору ТОВ "ХОРОЛ-ДОН" Ганні Рибальченко до Дня працівників сільського господарства, що припадає на 21 листопада.  Далі у ході засідання будо обговорено та ухвалено низку рішень  у різних сферах життєдіяльності громади.

 По першому питанню Про стан ефективності використання комунального майна Миргородської громади доповідав  начальник ВЖКГ  Олександр Залєський. Він повідомив, що основною метою у сфері управління комунальним майном є підвищення ефективності використання майна комунальної власності, забезпечення збільшення надходжень до місцевого бюджету, створення рівних умов для суб’єктів господарської діяльності.

Наприкінці 2020 року та на початку 2021 року  до Миргородської міської територіальної громади від Миргородської районної ради передано   близько 475 об’єктів нерухомого майна, а саме: нежитлові приміщення, об’єкти водного господарства (арт свердловини, водонапірні башти), житлові будинки, гуртожитки, дороги, лінії освітлення, пам’ятники, насадження дерев.

Гостро стоїть питання виготовлення технічної документації на об’єкти нерухомого майна, для проведення подальшої реєстрації права комунальної власності  Миргородської міської територіальної громади, адже майже всі об’єкти нерухомого майна передані без технічної документації, або вона застаріла і не має електронної версії документу.

  Станом на листопад 2021 року поновлено та виготовлено технічної документації для 8-ми об’єктів, з встановленням права власності,  в роботі перебувають 5 об’єктів нерухомо майна. Після проведення всіх необхідних заходів буде проведена державна реєстрація і об’єкти будуть передані в оренду та на приватизацію.

Станом на листопад 2021 року укладено 70 договорів оренди нежитлових приміщень, з них 41 договір – заключено на пільгових умовах з призначенням орендної плати в сумі 1 грн за рік. Від оренди об’єктів комунального майна територіальної громади отримано 331 907,89 грн.(за 2020 рік надходження склали 379 121 грн.)

Відділом житлово-комунального господарства проведено електронний аукціон з продажу об’єкту нерухомого майна по провулку Різницькому 3, м. Миргорода. У зв’язку з подачею цінової пропозиції лише одним учасником було прийнято рішення про викуп даного приміщення учаснику, що запропонував ціну за лот в сумі 83 250 грн.  На даний час проводиться робота з підготовки до підписання договору купівлі - продажу.

З метою приведення до діючої нормативної бази відділом розроблені проєкти наступних документів: Порядок передачі в оренду  комунального майна міста Миргород, Методика розрахунку орендної плати за комунальне майно та пропозиції її розподілу, Орендні ставки за використання майна територіальної громади м. Миргорода та Типовий договір оренди комунального майна. Дані проєкти будуть направлені в регуляторну службу та після отримання висновків будуть затверджені на сесіях для використання в роботі.

Також постійно проводився аналіз договорів оренди комунального майна щодо повторного проведення оцінки згідно з чинним законодавством України, контроль за виконання та дотримання істотних умов договору, можливого надання пільг окремим орендарям.

З метою приведення у відповідність процедури надання комунального майна Миргородської міської територіальної громади в оренду до ЗУ "Про оренду державного та комунального майна" від 03.10.2019р. №157-9 та постанови КМУ "Деякі питання оренди державного та комунального майна" від 03.06.2020р. №483, рішенням 3 сесії міської ради 8 скликання від 24.12.2020р. №68 "Про затвердження Переліків першого та другого типів об’єктів оренди комунальної власності та Переліку підприємств, установ, організацій, що надають соціально важливі послуги населенню" було затверджено перелік об’єктів комунальної власності щодо укладення нових та продовження діючих договорів оренди без аукціону та через аукціон.

Також на засіданні було підбито підсумки роботи відділу капітального будівництва міської ради за 9 місяців 2021 року, проголосовано підготовлені рішення з питань прав дітей, підприємництва, торгівлі та агропромислового комплексу, архітектури та містобудування. Встановлено тариф на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії ТОВ "Пілот Енерджи" та скориговано тариф на послуги КП "Миргородтеплоенерго".  Для населення тариф залишиться на рівні минулого року.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]