Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
ОСББ та кошти на їх ремонти
2016-02-16

У залі засідань міської ради в рамках Проекту українсько-німецького технічного співробітництва "Енергоефективність у громадах", що реалізується GIZ(фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку (BMZ)) відбувся практичний семінар для представників об'єднань співвласників багатоквартирних будинків "Впровадження енергоефективних заходів у житлових будівлях. Роль ОСББ".

Захід відкрив міський голова Сергій Соломаха. Він наголосив на актуальності тематики управління багатоквартирними будинками та виклав своє бачення подальшого реформування житлово-комунальної сфери у Миргороді. Він зазначив, що законотворці в 2015 році прийняли рішення про значні зміни в управлінні багатоквартирними будинками, проголосувавши за Закон України "Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку". Цей закон актуальний для миргородців: близько половини мешканців міста проживає в багатоквартирних будинках.

Семінар для голів будинкових комітетів, ОСББ, депутатів, представників комунальних структур надзвичайно актуальний в зв'язку з законодавчими змінами в сфері управління багатоквартирними будинками. Слухачі отримали вичерпну інформацію щодо функціонування і переваги ОСББ та натхнення на подальші звершення від експерта-консультанта Вікторії Погорєлової, яку поправу називають "душа ОСББ". Пані Вікторія є практиком, одна з перших в Києві створила в своєму будинку ОСББ, яке і на даний час успішно функціонує. Консультант є одним із співавторів законів щодо діяльності об'єднань, тому знає всі тонкощі про ОСББ.

Жваві дискусії та запитання в залі викликала презентація консультанта проекту з технічних питань Дмитра Марусича. Він розповів про роль ОСББ у впровадженні енергоефективних заходів у житлових будівлях. За його словами, багато заходів, що проводяться в будинку, наносять шкоду конструкції приміщення, його естетичному вигляду. Наприклад, "клаптикове" поквартирне утеплення призводить до руйнації конструкції будинку через різницю температур утепленої та не утепленої ділянки стіни.

На фінансову та технічну підтримку діяльності ОСББ в місті Миргороді з 2015 року працює спільний проект ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" (МРГ). Обласний координатор проекту МРГ Галина Бут розповіла про практичний результат реалізації такої ініціативи в 2015 році. З 11 створених ОСББ міста шість скористалися можливостями проекту та зробили капітальні ремонти в своїх багатоповерхівках. Галина Бут також повідомила, що проект продовжено і на 2016 та закликали голів будинкових комітетів та житлових кооперативів використати таку нагоду і отримати фінансову підтримку на поліпшення помешкань.

Ініціативні мешканці багатоквартирних будинків дослухались до порад консультантів та активно подавали заявки на участь у проекті МРГ. Вони будуть відібрані до реалізації в 2016 році.

Ознайомитись із презинтаціями лекторів можна за посиланнями:

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]