Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Облікуємо тепло - економимо кошти!
2015-06-17

Не за горами осінь та зима і доведеться платити за теплопостачання за новим тарифом. А щоб у деякій мірі зменшити і без того великий тягар для бюджету сім'ї, потрібно послуги за тепло облікувати та сплачувати за фактично спожите. І одним із варіантів економії коштів родини є встановлення теплового лічильника у будинку.

Здешевити оплату за теплопостачання у Миргороді покликана програма співфінансування на встановлення у багатоповерхівках приладів обліку тепла, що діє   з 2014 року. Цю акцію ініціював міський голова Сергій Соломаха. Програму продовжено і в поточному році. Докладніше з Положенням можна ознайомитися тут. http://myrgorod.pl.ua/files/images/News/2015/03/12/1/ryshennya.pdf

Робота по облаштуванню багатоквартирних житлових будинків по встановленню засобів обліку та регулювання теплової енергії проодовжується. А враховуючи терміни проведення таких робіт (у середньому два місяці) від проектування, узгодження до монтування та введення в експлуатацію, до початку опалювального сезону не так вже і багато залишилося часу. Тому кожна сім'я, що проживає у квартирі багатоповерхового будинку, де немає теплового лічильника, повинна прорахувати свої можливі витрати та прийняти для себе вмотивоване рішення про відмову від лічильника або його встановлення.

У даний час на черзі на встановлення засобів обліку теплової енергії знаходяться 2 багатоквартирних житлових будинків. Рішенням п’ятдесят першої сесії шостого скликання № 31 «Про внесення змін до рішення 41 сесії 6 скликання від 31 січня 2014 року № 21 «Про затвердження Програми капітального ремонту житлового фонду комунальної власності та ОСББ м. Миргорода на 2014-2015 роки» на фінансування даних заходів у 2015 році виділено 280 тис. грн. з місцевого бюджету. Також передбачається співфінансування мешканців будинків у розмірі 62,8 тис грн.

Станом на 16 червня 2015 року встановлено 23 засоби обліку та регулювання теплової енергії у житлових будинках. Загальна вартість встановлених засобів обліку становить 490,5 тис грн, з яких 102 тис. грн. – кошти мешканців, 388,5 тис. грн. – фінансування з боку міської ради.

За результатами моніторингу, ті мешканці, будинки яких обладнані приладами обліку, сплачують коштів на 20 % менше, ніж ті, хто ще не наважився це зробити. У більшості будинків, вартість встановлення лічильника окупилася за перші кілька місяців опалювального періоду.

Лічильники тепла у місті вже встановлено у 75% багатоквартирних будинків. Це один з кращих показників у нашому регіоні. Позитивний досвід Миргорода щодо залучення коштів для населення для встановлення засобів комерційного обліку теплової енергії в житловому фонді Полтавською ОДА рекомендовано для використання громадам міст та районів нашої області.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]