Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
ОБЕРЕЖНО!!! ШАХРАЇ!!!
2018-05-07

З початку року на території Миргородського району було скоєно 23 злочини, які підпадають під дію 190 статті Кримінального кодексу України іменуємої, як «Шахрайство». Більшість з них скоєні з використанням новітніх технологій мережі Інтернет та мобільного зв’язку. Ці нові види шахрайств здійснюються таким чином: аферисти телефонують до громадян та повідомляють їх про те, що з кимось із їх родичів, чи знайомих сталась якась прикра, не передбачувана ситуація, для вирішення якої потрібні кошти, які необхідно перерахувати на телефон незнайомцю.

Найчастіше чомусь, люди почувши від невідомої особи про нещастя рідної для них людини, одразу не маючи ніяких сумнівів в повідомленні незнайомця знаходять необхідну суму грошей та негайно перераховують злочинцям. А лише потім коли розуміють, що стали жертвою шахрайства телефонують до рідних та в міліцію.

         Крім вище зазначеного способу, який використовують злодії з’явились і шахрайства при купівлі речей через мережу Інтернет.

         Зазвичай, це відбувається так: людина спочатку шукає в магазинах якусь річ, яку бажає придбати, а коли знаходить потрібну, ціна для неї видається завеликою і тому для її отримання вона звертається вже в мережу Інтернет, де намагається також знайти пропозицію, за якою можна придбати дану річ за більш доступною ціною. Але цими перевагами також змогли в повній мірі скористатися і злочинці, які для того, щоб вводити в оману та заволодівати статками добропорядних громадян, створюють сайти на яких можуть пропонувати придбати речі, що на даний час користуються попитом серед інтернет-користувачів, але не маючи їх в наявності взагалі та нібито надаючи їх за дуже низькими цінами. Низькою ціною товару зловмисники намагаються зацікавити довірливих громадян, щоб вони змогли потрапити у їхні тенета.

         Наприклад: пропонувати покупцеві перерахувати кошти за покупку до отримання товару, чи просити назвати персональні данні по картковому рахунку, які є конфіденційними накшталт пароля чи пін-кода або за вказаною ціною надають інший товар, який є нижчий за собівартістю, чи є не придатним для використання. Отже, в цій справі не потрібно приймати швидких не обдуманих рішень та користуватись послугами лише перевірених торгівельних мереж. Пам’ятайте: надмірна довірливість – Ваш найперший ворог, який працює на руку шахраям. У багатьох випадках значних втрат могло б і не бути, якби самі потерпілі проявили хоча б трішки обережності.

 

         У таких випадках фахівці радять:

  1. Не реагувати на дзвінки від сторонніх осіб, які представляються співробітниками поліції і вимагають гроші за свої «послуги».
  2. Не довіряти незнайомцям, що дзвонять на мобільний чи стаціонарний телефон, на слово.
  3. Перед тим, як починати панікувати, поставте якомога більше запитань людині, що вам телефонує. Аналізуйте усе почуте.
  4. Не поспішайте перераховувати гроші на вказаний номер або віддавати їх особі, яка по них прийде. Скажіть, що вам потрібен час на те, аби зібрати необхідну суму. Використайте  цей час, аби зв’язатися зі своїми близькими, порадитися із кимось із знайомих, розібратися у ситуації.
  5. Якщо Ви стали жертвою шахрайства чи Вам стало відомо факти вчинення таких дій, звертайтеся до правоохоронних органів для відповідного реагування.
     

    О. Безцінна,

    прокурор Миргородської

    місцевої прокуратури

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]