Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Нові реєстраційні відділи спрощують доступ громадян до адмінпослуг
2016-06-23

У квітні 2016 року запрацювали нові реєстраційні відділи виконавчого комітету Миргородської міської ради, що безпосередньо займаються реєстрацією речових прав на нерухоме майно, юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та деяких громадських формувань, а також місця проживання громадян.  Створено їх відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 25 грудня 2015 року.

- У грудні 2015 року Кабінет Міністрів своєю Постановою передав територіальним органам виконавчої влади повноваження по реєстрації речових прав на нерухоме майно, юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та деяких громадських формувань, а також місця проживання громадян. Тому було створено три нові відділи виконавчого комітету Миргородської міської ради, що відтепер здійснюють ці функції, - розповіла керуюча справами виконкому Антоніна Нікітченко. – Для того, щоб ці відділи могли вчасно та якісно надавати послуги, з бюджету міста виділено кошти на облаштування робочих місць реєстраторів. Так як у Миргородському районі такі центри не створювалися, районною владою було прийнято рішення частково співфінансувати їх облаштування. Тому мешканці району теж можуть користуватися послугами відділу реєстрації прав на нерухоме майно та відділу реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та деяких громадських формувань.

А ось відділ реєстрації місця проживання громадян працює виключно для мешканців міста Миргорода. Тут щотижня реєструють 80-100 осіб та надають близько 600 різноманітних довідок на день.

- Ми працюємо щоденно, крім вихідних, з 8 до 17 години за адресою: вул. Сорочинська, 23. Окрім реєстрації громадян та зняття їх з реєстру, також проводимо роботу по створенню реєстру територіальної громади міста та надаємо довідки на різні потреби (наприклад, для отримання субсидії (така довідка необхідна тільки мешканцям приватного сектору!), для подання до Пенсійного фонду тощо), - пояснила начальник відділу Ольга Казімірова. – На сьогодні безпосередньо з мешканцями ми не працюємо. Миргородці звертаються з заявою до Центру надання адміністративних послуг, спеціалісти ЦНАП передають подані документи до нашого відділу, а ми ці документи опрацьовуємо. Особисто громадяни приходять до нас тільки за довідками.

Користуючись нагодою, Ольга Леонідівна закликала миргородців відповідально ставитися до питань реєстрації місця проживання. Зокрема, наголосила вона, це стосується батьків, чиї діти незабаром отримуватимуть паспорти у формі IT-карток.  Часто трапляється, що неповнолітні взагалі не мають місця реєстрації і це створює серйозні проблеми при отриманні документу, що посвідчує їхню особу. Тож, порадила начальник відділу, дане питання не варто ігнорувати.  Реєструвати місце проживання дитини краще одразу ж після її народження, як це і визначено українським законодавством.

Відділ реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та деяких громадських формувань виконавчого комітету Миргородської міської ради працює за принципом екстериторіальності на всю територію України. За словами його очільниці Марини Заливчої, це дозволяє заявникам подавати документи для здійснення реєстраційних дій в межах нашої країни незалежно від місця знаходження реєстраційної справи.

- З початку роботи відділу до нас зверталися громадяни з Миргородського, Великобагачанського, Шишацького, Зіньківського та Полтавського районів, а також з міста Полтави та з Сумської області, - зазначила Марина Олексіївна. – Проте є такий нюанс: мешканці Миргорода для здійснення реєстраційних дій звертаються з заявою до Центру надання адмінпослуг і вже після цього їхні документи передають нам, а ось ті фізичні особи-підприємці чи просто майбутні підприємці, що зареєстровані в іншому місті чи районі, одразу ж звертаються до нас за адресою вул. Кашинського, 26, каб. 311 (приміщення Податкової інспекції).

У відділі реєстрації прав на нерухоме майно, що знаходиться за цією ж адресою, теж діє принцип екстериторіальності. Сюди можуть звертатися як миргородці, так і мешканці району. А реєстрація нерухомого майна здійснюється незалежно від його місцезнаходження у межах області.

- Відповідно до п. 26 Порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, державна реєстрація може проводитися за заявою громадянина шляхом звернення до фронт-офісів, що забезпечують прийняття та видачу документів під час державної реєстрації прав. Тому прийом заяв та видача документів щодо нерухомого майна, яке розміщене на території міста, здійснюється Центром надання адміністративних послуг, - розтлумачила начальник відділу Світлана Яковенко.

Щодо результатів перших місяців роботи відділів, можна констатувати: новостворені структури працюють стабільно і продуктивно, приносячи дохід у бюджет міста.

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]