Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Незабутнє літо Центру естетичного виховання 2017
2017-08-29

Добігає кінця гомінке літечко. Нарешті у мене видалася вільна хвилинка, щоб озирнутися назад у недалеке минуле і підвести підсумки останніх місяців. Адже навіть у цю спекотну пору Центр естетичного виховання не припиняв своєї творчої діяльності. Із середини травня до кінця червня наш Центр естетичного виховання прийняв у своїх стінах та на виїзних масових заходах понад 10,5 тисяч маленьких і дорослих глядачів.

Саме у ці дні діяльність закладу, усіх його творчих об’єднань і дитячих художніх колективів була спрямована на вирішення двох завдань: проведення творчих звітів за 2016-2017 навчальний рік та забезпечення змістовного дозвілля школярів у пришкільних таборах відпочинку та оздоровлення.

Розпочав звітний марафон ЦЕВ «Звітний концерт дитячих творчих колективів та гуртків художньо-естетичного відділу ЦЕВ», що з великим успіхом відбувся 21 травня на сцені Палацу культури курорту «Миргород». У ньому взяли участь усі  колективи художньо-естетичного відділу нашого закладу,  а це – 11 гуртків і творчих об’єднань, що налічують понад 600 вихованців: Народний ансамбль сучасного танцю     «Екзотика», керівники Марина Ігольніцина і Анжеліка Хоменко; Зразковий хореографічний ансамбль «Веснянка», керівник Олена Гула, педагог-репетитор Тетяна Пасюра; ансамбль спортивного танцю «Престиж», керівник Лариса Бурмістр; Народна студія естрадного вокалу «Соняшник», керівник Олена Алексієнко; вокально-інструментальний ансамбль «Світ», керівник Володимир Білобров; цирковий гурток «Мрія», керівник Валерій Літічевський; театр «Петрушка – Браво», керівник Ніна Петренко; естрадний театр мініатюр «Перлинка», керівник Людмила Заливча; гурток «Живе слово», керівник Валентина Чемара; фольклорний гурток «Калинове намисто», керівник Юлія Манофа; Дитяча студія відеомистецтв «Тем п», керівник Ірина Іщенко. Сценарист і режисер концерту – Людмила Заливча, режисер-постановник– Анжеліка Хоменко. Дійство було зав’язане у єдину сюжетну лінію, об’єднану темою «Колиска творчої душі». Концерт став не тільки творчим звітом за минулий навчальний рік, а й благодійною акцією в ім’я спасіння онкохворого 7-річного миргородця Дениса Хіміча. До акції долучилися усі глядачі. Було зібрано і передано батькам хлопчика 9018,00 грн. Ми вдячні за підтримку і участь у акції усім глядачам, а також ПРаТ «Миргородкурорт» у особі генерального директора О.Д. Гавловського за безкоштовно наданий зал Палацу культури для проведення звітного концерту ЦЕВ.

2 червня у Миргородському краєзнавчому музеї відкрилася «Звітна виставка робіт вихованців та педагогів декоративно-ужиткового відділу ЦЕВ», яка працювала цілий місяць. На виставці були представлені роботи гуртків: «Чарівний бісер» і «Художня кулінарія», керівник Оксана Дерика; «Декоративно –  прикладне мистецтво», керівник Анатолій Чумаченко; «М’яка іграшка», керівник Віра Березовець; «Українська вишивка», керівник Валентина Отисько; «Художнє конструювння з паперу», керівник Віра Явтушенко; «Майстриня», керівник Тамара Сторожук. Особливий успіх виставка мала серед миргородських дітей, їх батьків та гостей нашого міста. Ми висловлюємо вдячність за постійну співпрацю та сприяння популяризації творчого доробку гуртківців та педагогів ЦЕВ Миргородському краєзнавчому музею у особі його директора А.М. Фесенка.

Яскравою, урочистою, хвилюючою, святковою подією став випускний вечір вихованців ЦЕВ «Малиновий дзвоник – 2017». 25 травня 2017 року зі стін Центру естетичного виховання вийшло  35 випускників, що з успіхом здали кваліфікаційні іспити та отримали свідоцтва про позашкільну освіту у обраних видах і жанрах мистецтва. Ми пишаємося усіма нашими вихованцями-випускниками і вітаємо зі вступом до вищих навчальних закладів. Та особливо приємно відзначити, що багато випускників ЦЕВ вступили до ВНЗ для навчання на творчі спеціальності, основи яких були закладені тут нашими педагогами. Випускники цирку «Мрія» Олександр Мовчан і Руслан Яценко та випускниця НАСТ «Екзотика» Вікторія Коростиленко вступили до Київської муніципальної академії циркового та естрадного мистецтв; випускниця театру «Браво» і гуртка «Живе слово» Каріна Мікелашвілі вступила до Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. Карпенка Карого; випускники ЗХА «Веснянка» Микола Красюк і  Валерія Байбуза вступили до Гадяцького коледжу культури і мистецтв ім. І.П. Котляревського.

З 30 травня по 16 червня Центр естетичного виховання приймав школярів, що перебували у літніх таборах відпочинку міста і району. Кожного дня для них було організовано і проведено від однієї до трьох театралізованих концертно-ігрових програм і вистав, від двох до восьми майстер класів з декоративно-ужиткового мистецтва. Серед них: «Мандрівка дитячої усмішки» - розважальна концертна програма від ЕТМ «Перлинка» та АСТ «Престиж» (30.05.), Концертно-розважальна програма від творчих колективів ЦЕВ до Міжнародного Дня захисту дітей (31.05.), «ЗХА «Веснянка» запрошує…» - сольна концертна програма колективу (02.06.), «Ой на наших вечорницях» - театралізоване дійство від театру «Петрушка-Браво» (06.06.), «Колобок супермен» - вистава від театру «Петрушка-Браво» (07.06., 08.06.), «Цирк, цирк, цирк…» - сольна циркова програма від циркового гуртка «Мрія» (09.06., 12.06., 13.06.), «Калинове намисто» - сольна програма фольклорного гуртка «Калинове намисто» та гуртка «Живе слово» (14.06., 15.06.); майстер-класи з орігамі, вишивки стрічками, виготовлення м’якої іграшки, бісероплетіння ( 03.06.-15.06.).

До Міжнародного дня захисту дітей наші творчі колективи взяли участь у міських заходах у мікрорайонах Центральний (02.06.) та Лісок (04.06.). Підготували і провели масштабне дитяче свято у парку «Дружба», що вже за сталою традицією проходить за сприяння Народного депутата О.І. Кулініча, міської та районної рад, райдержадміністрації (04.06.). Тут були і урочисте відкриття дитячого майданчика, і святковий концерт, і спортивні змагання, і фольклорні ігри та розваги, і майстер класи з декоративно-ужиткового мистецтва. Свято зібрало понад 500 дітей з міста і району. 1 червня ЦЕВ із радістю гостинно приймав організаторів та учасників щорічного обласного фестивалю дитячої творчості «Миргородський квітограй», створюючи комфортні умови для його проведення.  

З великим успіхом пройшли на сцені ПК курорту «Миргород» звітні концерти колективів Центру естетичного виховання, лауреатів і володарів Гран-прі багатьох Всеукраїнських і Міжнародних конкурсів і фестивалів дитячої творчості НСЕВ «Соняшник» (17.06.), ЗХА «Веснянка» (18.06.), НАСТ «Екзотика» (28.06.). А на сцені рідного ЦЕВ відбувся бенефіс випускників театру «Браво» (30.06.), який приніс багато емоційного та культурного задоволення шанувальникам театрального мистецтва.

Бурхливий і насичений червень продовжили липень і серпень, що ознаменувалися заходами з оздоровлення і змістовного відпочинку, творчими здобутками і перемогами вихованців ЦЕВ.

 

Традиційно вже вкотре педагоги, вихованці та батьки ЗХА «Веснянка» провели незабутній липневий тиждень відпочину та оздоровлення на березі р. Псла.

Центр естетичного виховання в черговий раз має нагоду пишатися творчими колективами – учасниками і переможцями Міжнародних фестивалів дитячої творчості:

Народний ансамбль сучасного танцю «Екзотика» виборов три І місця і одне    ІІ місце у Міжнародному фестивалі дитячої творчості ««Яскрава країна» збирає друзів», що проходив на еко-курорті Сєргєєвка Одеської обл.; Зразковий хореографічний ансамбль «Веснянка» отримав два І місця, одне ІІ-е і одне ІІІ-є  місця у  Міжнародному фестивалі дитячої творчості «Морская жемчужина», що проходив у м. Одесі; вихованка Народної студії естрадного вокалу «Соняшник» Даша Бородуліна виборола ІІ місце у Міжнародному відкритому конкурсі-фестивалі «Art Waves», що проходив у смт Кирилівка Запорізької обл.. Діти не тільки з успіхом виступили у конкурсних програмах, а й отримали змогу відпочити, оздоровитися біля моря, змістовно провести дозвілля, отримати майстер-класи від професіоналів, обмінятися творчим досвідом з однолітками, поспілкуватися, знайти нових друзів.

Дитячі художні колективи ЦЕВ продовжували концертну діяльність ціле літо, брали участь у відкритті дитячих майданчиків, заходах до Дня молоді, Дня Державного прапора України, Дня Незалежності України.

Вихованці ЗХА «Веснянка» отримали змогу виступити разом із Народною артисткою України Наталією Могилевською. А вихованці цирку «Мрія» були запрошені на виставу цирку «Вогник» Державної дирекції пересувних цирків України і отримали змогу виступити у цирковому шоу із власним номером поряд з артистами-професіоналами.

Тож можна сміливо сказати, що літній відпочинок вихованців та відвідувачів Центру естетичного виховання видався насиченим на події, яскравим на емоції, вдалим на оздоровлення і змістовним на відпочинок.

Ми зичимо усім здоров’я, творчих злетів і перемог, натхнення на нові ідеї та здобутки і запрошуємо з новими силами розпочати новий навчальний рік разом з нами у Центрі естетичного виховання!

Чекаємо саме на вас 15 вересня о 17.00. по вул. Грекова, 5 на «Параді творчих колективів ЦЕВ»!

 

 

                                                                                                                           Анжеліка Хоменко,

керівник ЦЕВ

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]