Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
«Неймовірно важко це збагнути …Біль навік запікся і застиг»
2016-02-18

Українська революція гідності, або Євромойдан, що відбувся в кінці  2013-го- початку 2014 року, став унікальним явищем. Саме Майдан  показав, що українці - це перш за все,  високоідейна, свободолюбива нація, яка готова стояти до кінця і віддати навіть життя у святій боротьбі за достойне майбутнє рідної землі. Події Майдану стали революцією духу, героїзму. Гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, поставили перед собою за мету журналісти, письменники, поети.

 Вони працювали над створенням творів, аби жодна година важливого періоду в житті України не залишилася забутою. До вшанування подій на Майдані приєдналася Миргородська міська бібліотека для дорослих ім.. Д. Гурамішвілі. В бібліотеці розгорнута книжкова виставка «Неймовірно важко це збагнути …Біль навік запікся і застиг», яка запрошує відвідувачів познайомитися з  документами, що містяться у фондах нашої бібліотеки. У книгах досліджується і документується Майдан: як історична подія, набір спільних цінностей, приклад самоорганізації і як художнє явище.

 Одна з них - книга-реквієм, книга-посвята „Небесна Сотня", герої якої - звичайні люди з різних куточків нашої держави: науковці, підприємці, вчителі, студенти, заробітчани... Якби не Майдан, вони б ніколи не зустрілися. Це він об'єднав їх, зробив побратимами та „воїнами світла". Серед них - наші краяни Ромчик Гурик, Сергій Дідич, Ігор Дмитрів, Ігор Ткачук, Василь Шеремет - сумуємо, плачемо і схиляємо голову в скорботі...

  "Борітеся – поборете! "

До книги увійшли вірші поетів різних поколінь, поєднаних однією ідеєю — боротьбою за незалежність, свободу і соборність України. Поетичні рядки сповнені туги за полеглими в нерівному бою і, разом із тим, світлої віри в перемогу, нездоланність нашого народу. Світлини з Майдану проникливо відтворюють усю палітру буремних протистоянь.

 Базів. В. "Армагеддон на Майдані"

Безпощадне у своїй невідворотній сповідальності та всепоглинальне за своїм гостросюжетним магнетизмом Письмо автора справляє на читача вулканічне потрясіння, як і сам феномен Майдану на самосвідомість сучасного землянина. На смисловому тлі подається документальна маловідома історія про те, що і як призвело до Повстання, котре стало безпрецедентним актом кривавого вознесіння із провалля гуманітарно-кримінальної катастрофи для майже 50-мільйонного людського згромадження в центрі Європи. Водночас всенародний Бунт Гідності став прологом до визвольної війни — у супрязі з усім прогресивним світом — древньої Нації проти планетарної загрози земній цивілізації, яка постала перед очманілим людством осатанілими ордами московських варварів, що виринули на полях глобальної епохи із темних віків.

"Євромайдан: хроніка в новелах"

До книжки ввійшли кращі тексти, надіслані на конкурс «Новела по-українськи» від журналу «Країна». Згустки відчуттів, емоцій і сюжетів, які ми ще так добре пам’ятаємо і які варто ніколи не забувати. На виставці  Ви зможете  знайти  статті , спогади очевидців, які надруковані в журналах «Віче» , «Країна» і т. д.

Пропоновані видання розраховані на різні вікові категорії читачів, вони не залишать байдужим жодного з  відвідувачів. Завітайте до нас у бібліотеку  і Ви більше  дізнаєтесь про події Майдану, переглянувши нашу книжкову виставку.

АЛЛА ФЕДЧЕНКО,

 завідуюча  міською бібліотекою для дорослих ім. Д. Гурамішвілі

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]