Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
“Не той тепер Миргород, Хорол-річка не та”
2016-01-05

Саме таку назву має робота юних пошуковців із 5 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №3, яку вони готують під керівництвом Марченко Світлани Володимирівни в рамках Всеукраїнської експедиції "Моя - Батьківщина Україна".

За методичною та практичною допомогою учні школи звернулися до міської станції юних туристів, адже саме на цей позашкільний навчальний заклад покладені обов'язки з організації та проведення Всеукраїнської експедиції на міському рівні, по-перше, а по-друге, частина п'ятикласників є вихованцями пошукового загону "Скіф" станції юних туристів. Тож наяву тісна співпраця школи та позашкільного навчального закладу.

До Миргорода природа поставилась з особливою щедрістю, наділивши його безцінними природними дарами: лікувальною водою, м'яким кліматом, живописною місцевістю. Місто з привітним ім'ям, в якому живе і трудиться близько 42 тисяч жителів, гостинно відчиняє двері всім, хто приїжджає сюди працювати, навчатися, відпочивати, зміцнювати своє здоров'я.      

А говорячи про місто миру, не можна не згадати і про тихоплинний Хорол, що омиває Миргород, надаючи йому особливого шарму. Про чарівну красу Богом даного місця свідчать фотографії, зроблені з висоти пташиного лету місцевим фотохудожником Олексієм Калайтаном.

А чи дійсно річка Хорол має такий чудовий вигляд, як на фотографіях? Пройшовши берегом річки, бачиш, що не все так добре, як хотілося.   

Дослідити сучасний стан річки Хорол, показати наслідки безсистемної господарської діяльності з порушенням природоохоронного законодавства - саме таку мету поставили перед собою юні краєзнавці.

Опрацьована теоретична література краєзнавчого музею та бібліотек вказала на необхідність проведення пошукової експедиції до приміського села Гаркушинці, адже саме тут до річки попадали всі нечистоти з міста, що належним чином не очищувалися. Про екологічну проблему розповів Гаркушинський сільський голова Кобильченко Олег Іванович під час зустрічі у сільській раді та проведеної ним екскурсії селом. Усі необхідні документи, що цікавили краєзнавців, підготувала секретар сільської ради Крутченко Оксана Яківна.

Окрім того, дітьми проведено багато цікавих зустрічей із тими людьми, що будували мости та розчищали нашу річку колись, а також будують  їх сьогодні  та опікуються екологічним станом нашого красеня Хоролу.

Змістовною виявилася зустріч із першим заступником міського голови Швайкою Сергієм Олексійовичем, який донедавна очолював Миргородський водоканал і, зрозуміло, володіє найповнішою інформацією. До речі, Сергій Олексійович повідомив нам, що на сьогодні екологічна проблема Гаркушинців вирішена.

Із задоволенням погодилася зустрітися з юними дослідниками керуюча справами виконавчого комітету Миргородської міської ради Антоніна Борисівна Нікітченко. Діти дізналися про те, що планується зробити міською владою для того, щоб наш рідний Миргород став, дійсно, європейським містом, а тихоплинний Хорол радував око як місцевих мешканців, так і всіх його гостей.

Цією роботою учні прагнули зробити свій невеликий внесок у низку природоохоронних заходів щодо поліпшення екологічного стану нашого тихоплинного Хоролу.

І.Кіріченко, методист Миргородської міської станції юних туристів

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]