Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Народознавство в роботі музичного керівника
2015-02-11

Семінар – практикум для  музичних керівників дошкільних навчальних закладів на тему  «Народознавство в роботі музичного керівника» відбулося в ДНЗ №7 «Яблунька» м. Миргорода  (завідувач Пирогова О.В.). Під час роботи семінару  присутні обговорили питання народознавства, духовного розвитку дитини, переглянувши фольклорне свято  «Вечори на хуторі біля Почапець» за мотивами відомого твору М. Гоголя.

Дошкільний навчальний заклад №7 «Яблунька» знаходиться  у віддаленому, мальовничому  мікрорайоні  Почапці.  Дитячий садок  як освітній осередок  бере активну участь у житті мікрорайону, часто виступає  з вітаннями перед місцевими жителями в будинку культури.  Тож  у казковому дійстві, яке відтворили  педагоги  та діти,  взяли участь  і члени міського фольклорно – етнографічного ансамблю «Вечорниці».    Дошкільнята  з радістю поринули у захоплююче дійство, співали обрядові пісні, колядки та  щедрівки, виконували українські таночки, грали в народні ігри, щедрували, засівали та бажали всім людям здоров’я і миру, злагоди і добробуту в рідній оселі та  країні. Майстерно виконали роль Солохи вихователь Ксьонз О.М., Чорта  -  Коваль О.О., Пацюка та Цариці - Дяченко Н.М. Музичний  керівник закладу  Валентина  Друзь  вдало підібрала   репертуар народознавчого спрямування: яскравий, легкий, зрозумілий, доступний для дитячого виконання.  Над казковим оформленням зали,  костюмами дітей та головних героїв, обладнанням,  атрибутами і матеріалами  працював весь дружний колектив дитячого садка разом з батьками вихованців. Свято вдалося на славу! 

Учасники семінару,  ознайомившись із досвідом роботи педагогічного колективу ДНЗ №7 «Яблунька»  з питань народознавства,    відмітили,  що  в усіх дошкільних навчальних закладах міста педагоги в процесі життєдіяльності дошкільників  формують у них   уявлення про свій народ,  національні корені, родинні обереги, народні промисли, мистецтво, залучають малят до української національної обрядовості, підготовки та проведення народних свят, розваг,  широко  використовуючи при цьому матеріали народознавчого змісту.

Силко  В.П.,

методист  методичного кабінету відділу освіти Миргородської міської ради

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]