Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Нарколабораторію з виготовлення метадону викрили у Миргородському районі
2019-02-11

В одному із сіл Миргородського району працівники Департаменту протидії наркозлочинності та Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури Полтавської області в ході реалізації оперативної інформації викрили надпотужну нарколабораторію з виготовлення метадону. Фігуранти організували потужну нарколабораторію та виготовляли наркотики майже у промислових масштабах. Організували злочинний бізнес троє членів групи.

Під час обшуку, у якому також взяли участь працівники Управління протидії наркозлочинності поліції в Полтавській області, правоохоронці вилучили більше 20 кг готового метадону, вартісне лабораторне обладнання, необхідне для синтезу наркотику, а також 300 кг прекурсорів та майже 50 л рідкого метадонового концентрату. Вартість такої партії наркотиків за цінами «чорного» ринку перевищує 35 млн. грн.
  Організаторами злочинного бізнесу стали троє членів групи, сформованої на етнічній основі. Керував нею 46-річний житель Запоріжжя. У вересні 2017 року чоловік уже затримувався працівниками підрозділу протидії наркозлочинності як організатор злочинної групи наркоторгівців, однак був звільнений судом з під варти після внесення незначної суми застави. Після цього зловмисник переховувався від слідства, постійно змінюючи свою дислокацію та продовжував протиправну діяльність.
  Для конспірації наркобізнесу зловмисники винаймали під нарколабораторію спорожнілі будинки в невеличких селищах, які також постійно змінювали.
  Останнім місцем розміщення лабораторії стала Полтавщина (Миргородський район)
  У ході оперативної комбінації правоохоронці запобігли витоку на нелегальний наркоринок щонайменше 200 тис. доз метадону.
  Наразі усіх фігурантів злочину затримано в порядку ст. 208 КПК України. Проводяться подальші невідкладні процесуальні заходи.  

Місцем лабораторії був покинутий будинок в одному із сіл неподалік від Миргорода. Раніше деякі Інтернет-видання зазначили, що нарколабораторію з виготовлення метадону викрили у  Миргороді. 

 

За матеріалами Департаменту протидії наркозлочинності
  Національної поліції України

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]