Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Надавачам косметологічних послуг нагадали про правила дотримання вимог санітарного законодавства
2019-03-15

У нашому місті чимало салонів краси, перукарень та косметичних кабінетів, що надають свої послуги населенню. За робочий день майстер може прийняти до десятьох клієнтів, різних за віком і статусом. Якщо в салоні не дотримуються правил контролю чистоти обладнання, то під час косметичних процедур вірогідність отримати небезпечний вірус, зокрема, гепатит, є реальною загрозою. 

Як відомо, за вимоги санітарно-протиепідемічного режиму відповідають безпосередньо керівники салонів. Разом з тим, це і безпека самих майстрів, адже багато людей є носіями інфекцій або хворіють ними, навіть, не знаючи про це. Про дотримання вимог санітарного законодавства при наданні косметологічних послуг у Миргороді йшлося на нараді, на яку запросили представників та керівників салонів краси та фахівців санепідкотролючих служб, що відбулася за участю в.о. заступника міського голови Сергія Михайленка.

На необхідності дотримання вимог санітарного законодавства щодо надання послуг манікюру, педикюру, масажу і перукарських та косметологічних послуг у салонах нашого міста наголосили фахівці міськрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби та міжрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень "Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України". Фахівці акцентували на тому, що на сьогодні відповідальність за дотримання вимог санітарно-протиепідемічного режиму покладається на власників перукарень, салонів краси чи орендаря робочого крісла (майстра). Адже в їхній компетенції забезпечення перукарні, салону чи свого робочого місця необхідною кількістю комірців, пеньюарів, робочих інструментів, дезінфекційних засобів та стерилізатором, а також якісною дезінфекцією та стерилізацією інструментів після надання послуг.

За інформацією завідувача Миргородського міжрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень "Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України" Миколи Олефіра, не всі власники  салонів в Миргороді готові витратити частину своїх коштів на проведення такого контролю. У нашому місті налічується близько 35 перукарень різних типів, з них власники 24 об'єктів вже не один рік досить відповідально підходять до роботи з клієнтами, здійснюють виробничий бактеріологічний контроль стерильності інструментів, уклавши договір з Миргородським міжрайонним відокремленим підрозділом лабораторних досліджень (м. Миргород, пров. Скляра, 4), який акредитований на проведення даного виду досліджень.

Фахівці навели статистику, що Україна посідає перше місце у Європі за рівнем захворюваності на гепатит С. За 2017 рік в Україні зареєстровано 5757 випадків захворюваності. По Полтавській області за 2018 рік зареєстровано 348 випадків, що на 44 випадки більше, ніж у 2017 році, в т. ч. в Миргородському районі у 2018 році – 7 випадків проти 17 у 2017 році.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у квітні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю заступника міського голови – начальника управління комунальних ресурсів та керуючої справами виконавчого комітету на квітень 2024 року

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]